arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۰۹۰۸
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۳ - ۰۱ آبان ۱۳۹۱

اوکراینی ها، مسلمانانی که یک قرن از انجام مناسک حج محروم بودند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مسلمانان اوکراین و دیگر کشورهای اروپای شرقی و اروپای میانه با مساله ی حج تاریخ و حکایتی دیرینه دارند. این مسلمانان در طول زندگی خود با حوادثی رو به رو بودند که آنها را به مدت یک قرن از انجام حج محروم ساخت و آن را برایشان به رویایی تبدیل کرد که نمی توانند راهی برای تحقق آن پیدا کنند.

به گزارش شفقنا، امپراتوری روسی در پایان قرن نوزدهم عرصه را بر 20 میلیون مسلمانی که خواهان انجام مناسک حج بودند، تنگ کرد و اجازه ی سفر برای حج را به آنها نداد. بعد از آن نیز اتحاد شوروی سابق بر وخامت وضع افزود و اقدام به جنگ با ادیان و پدیده های دینی کرد و آنها را از سفر به قصد دینی منع کرد. در آن زمان برای دولت حاکم هیچ چیز به اندازه ی تفکرات کمونیستی اهمیت نداشت.

وجود این محرومیت باعث افزایش داستان و قصه هایی از حج و مناسک آن در میان نسل های مختلف شد و خانواده هایی که توانستند این مناسک را ادا کنند با وصف ویژه ای از سایرین متمایز می شدند.

بعد از استقلال، مسلمانان زیادی در سال 1991 سفرهای حج را آغاز کردند که « صبری اجی اسانوف» 75 ساله یکی از این افراد است. وی توانست داستان های زمان کودکی را رنگ واقعیت دهد، داستان هایی که گذشتن از مرز کشورهای بسیاری همچون هند، افغانستان و سپس حجاز برای دیدار با خالق آن ها را به اسطوره ای زیبا تبدیل کرده بود.

صبری در این باره گفت: داستان های حج باعث تشویق کودکان به اسلام شده و شوق زیارت کعبه و مسجد الحرام و مسجد النبی را با وجود محرومیت های فراوان در وجود آنها زنده می کرد.

عبدالرشید 77 ساله نیز افزود: سفر حج آرزویی بود که با وجود کهنسالی برآورده شد.

وی در ادامه افزود: من امروز می توانم مقدسات را لمس کرده و داستان های پدر و مادرم را با واقعیت تطبیق دهم.

بر اساس گزارش پایگاه الجزیره، امروز هر مسلمان اوکراینی به راحتی می تواند برای ادای فریضه ی حج راهی مکه شود، لمس دیوارهای کعبه برای آنها لمس اسطوره ها با تمام وجود است، اسطوره هایی که بعد از اعلام استقلال کشورها، رنگ واقعی به خود گرفتند.

نظرات بینندگان