arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۱۷۱۹
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۷ - ۰۷ آبان ۱۳۹۱

دلیل تغییر استانداران از زبان احمدی نژاد

احمدی نژاد در گفت وگویی کوتاه درباره دلیل تغییر برخی از استانداران گفت که سیاست ما همان سیاست روز اول است بنابراین هر موقع ببینیم شرایط عوض شده یا مشکلاتی برای یک همکاری ایجاد کرده اند که نمی تواند وظایفش را انجام دهد باید جابجا شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس جمهور در گفتگویی دلیل جابجایی استانداران را عوض شدن شرایط و به وجود آمدن مشکلات برای آنها عنوان کرد.

به گزارش ندای انقلاب، بررسی روند تغییر استانداران در دولت‌های نهم و دهم نشان می‌دهد تغییرات پیاپی استانداران، دولت احمدی نژاد را در میان دولت‌های پیشین از لحاظ تغییرات گسترده مدیریتی پیشتاز کرده است. 
 
در دولت نهم اگر استانداران با رکورد ۴۹ تعویض پست مواجه بودند، وزرای کشور نیز در ردیف خود، دارای رکوردی ظاهراً تکرار نشدنی هستند به  این صورت که در دوران وزارت کشور مصطفی پورمحمدی شاهد تغییر ۳۸ استاندار بودیم و پس از سرپرستی سیدمهدی هاشمی بر وزارت کشور، عدد تغییر  استانداران از ۴۰ عبور کرد.
 
در دوران حضور مرحوم علی کردان در رأس وزارت کشور و پس از آن صادق محصولی در این وزارتخانه نیز تغییرات در جایگاه استانداران به مرز ۵۰ نزدیک شد.
 
در دولت دهم نیز از زمان تصدی مصطفی محمدنجار باز هم شاهد تغییرات در میان استانداران بودیم که سبب شد تا اوایل تابستان امسال با عبور تعداد تغییرات استانداران از مرز ۶۰، دولت‌های نهم و دهم رکورددار تغییرات در میان استانداران باشد. اما دور جدید تغییر استانداران در تابستان سال جاری، رکورد تغییر استانداران در دولت محمود احمدی‌نژاد را به ۷۰ نزدیک کرد.
 
با وجود اینکه کمتر از ۹ ماه به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم باقی مانده اما هنوز تغییر سریالی استانداران ادامه دارد بطوریکه در تابستانی که گذشت استانداران ۸ استان قم، خراسان شمالی، همدان، سیستان و بلوچستان، گیلان، کهکیلویه و بویر احمد، اردبیل و بوشهر تغییر کردند و در نخستین روزهای فصل جدید نیز با انتشار خبر تغییر استاندار البرز در سانه‌ها، ادامه تغییرات در استانداری‌ها تکرار شد.
 
تغییران صورت گرفته در برخی از استانداری ها علاوه بر اینکه انتقاد برخی از علما و فعالان سیاسی را به دنبال داشت، نمایندگان خانه ملت را نیز بر آن داشت که بحث استیضاح وزیر کشور و تحقیق و تفحص از این وزارتخانه را مطرح کردند که نحوه عزل و نصب و چگونگی انتقال افراد در سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها و بررسی عملکرد استانداران به صورت نمونه‌ای، از جمله محورهای مورد نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود.
 
هرچند برخی از کارشناسان معتقدند که تغییرات عجولانه استانداران، عدم ثبات مدیریتی و متضرر شدن استان ها را به دنبال دارد، اما بازار حرف و حدیث درباره انتخاباتی بودن این عزل و نصب ها داغتر است.
 
با توجه به این که استانداری ها و فرمانداری‌ها اصلی ترین متولی برگزاری انتخابات در کشور محسوب می شوند، هرگونه تغییر در ترکیب آنان سبب به وجود آمدن واکنش های فراوانی می‌شود و به خصوص این که شایعاتی به گوش می رسد که منشا اصلی تغییر و گزینش استانداران جدید، خارج از وزارت کشور و زیر نظر شخص رییس دفتر رییس جمهور انجام می شود، نکته ای که بسیاری را نسبت به تغییرات جدید بیمناک کرده است.
 
این درحالی است که محمود احمدی نژاد در گفت وگویی کوتاه درباره دلیل تغییر برخی از استانداران گفت که سیاست ما همان سیاست روز اول است بنابراین هر موقع ببینیم شرایط عوض شده یا مشکلاتی برای یک همکاری ایجاد کرده اند که نمی تواند وظایفش را انجام دهد باید جابجا شود.
نظرات بینندگان