arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۱۸۰۵
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۰۹ - ۰۸ آبان ۱۳۹۱

وقوع زلزله، تهران را برای همیشه نابود می کند

در آجودانیه و نیاوران که در شمال تهران ایجاد شده است گسل‌های خطرناکی وجود دارد/گفته‌های رئیس شورای شهر تهران درباره وجود گسل‌های جدید و خطرناک در تهران را تایید می‌کنم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پدر علم زلزله‌شناسی گفت: خدانکند زلزله ۷ ریشتری در شمال یا جنوب تهران رخ دهد چرا که در صورت حادث شدن این زلزله از شهر تهران تا چند سال جز تلی از آوار نخواهیم دید.

به گزارش انتخاب ، پرفسور بهرام عکاشه در گفت‌و‌گو با ایلنا، درباره مطرح شدن شناسایی گسل‌های جدید و خطرناک در شهرهای تهران توسط رییس شورای شهر تهران، اظهار کرد: اینکه بالاخره مسئولی این جرات را پیدا کرد تا نسبت به مساله زلزله صحبت کند و آن را کم اهمیت جلوه ندهد، جای شکر دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون پیش از ۷۰ گسل در شهر تهران شناسایی شده است، گفت: چندین برابر این تعداد گسل در شهر تهران وجود دارد که بسیار خطرناک اند و شناخته نشده اند، بسیاری از این گسل‌ها با جاده سازی و تونل سازی شناسایی شده است.

پدر علم زلزله‌شناسی با بیان اینکه وضعیت گسل‌های شهر تهران و فعالیت آن‌ها وخیم‌تر از آن چیزی است که اطلاع رسانی می‌شود، تاکید کرد: همه می‌دانند که گسل‌های شهر تهران آبستن زلزله بیش از ۷ ریشتری اند اگرچه تاکنون در هیچ کجای دنیا حتی کالیفرنیا دوره بازگشت زلزله‌ها به صورت دقیق اعلام نشده اما کافی است که بدانیم تهران استعداد زلزله در شمال و جنوب شهر را دارد.

عکاشه با بیان اینکه اینکه در تهران گسل‌ها زیادی وجود دارد که بدون شک هنوز شناخته نشده و تنها با ساخت و ساز به وجود آن‌ها پی می‌بریم، گفت: ‌صراحتا اعلام می‌کنم در آجودانیه و نیاوران که در شمال تهران ایجاد شده است گسل‌های خطرناکی وجود دارد البته این بدان معنا نیست که گسل‌های ری شمالی و ری جنوبی کم خطرترند.

وی ادامه داد: خدانکند زلزله ۷ ریشتری در شمال یا جنوب تهران رخ دهد چرا که در صورت حادث شدن این زلزله از شهر تهران چیزی برای چندین سال باقی نمی‌ماند. متاسفانه در طول ۲۰۰ سال گذشته نسبت به ساخت و ساز شهر تهران در هیچ نقطه‌ای و در هیچ مدیریتی توجه جدی نشده است و هیچ کس تعریف دقیقی از شهرسازی نداشته است. قطعا با توجه به وضعیت خاص شهر تهران گسل‌هایی وجود دارد که هیچ کس از آن اطلاع ندارد و هم اکنون ساختمان‌های بسیاری از شهروندان بر روی گسل‌های فعال ساخته شده است که با کوچک‌ترین فعالیت گسل‌های اصلی، قطعا فعالیت خود را آغاز می‌کند.

پدر علم زلزله‌شناسی با بیان اینکه گفته‌های چمران را درباره وجود گسل‌های جدید مختلف و خطرناک تایید می‌کنم، گفت: شهر تهران تنها ظرفیت سه یا ۴ میلیون نفر را دارد در حالی که هم اکنون بیش از ۱۰ میلیون ساکن دارد و هر روز نیز تعداد آن افزایش می‌یابد به طوری که شهر تهران هم اکنون در بن بست جمعیتی و ساخت و ساز بی‌رویه قرار گرفته است.

وی با اشاره به انبوه گسل‌ها، گفت: بسیاری از گسل‌های شهر تهران بویژه در شمال گسل خظرناکی هستند که براساس علم زلزله‌شناسی باید از هرکدام از این گسل‌ها ۴ کیلومتر برای ساخت و ساز فاصله گرفت حال سوال اینجاست کدام ساختمان شهر تهران با فاصله از گسل ساخته شده است.

وی گفت: در تهران طوری ساختمان سازی می‌شود که حریم گسل در آن مطرح نیست البته این مساله در مشهد، شیراز و سایر کلان شهر‌ها نیز دیده می‌شود که ساخت و ساز بر روی گسل و حریم رعایت نمی‌شود تنها کاری که این روز‌ها در شهر تهران درباره ساخت و ساز بر روی گسل‌ها شاهد هستیم این است که شهرداری مجوز برج سازی را بر روی گسل را نمی‌دهد.

پدر علم زلزله‌شناسی با انتقاد از ساخت وساز‌ها بر روی گسل‌ها حتی ساختمان‌های حساس از جمله پالایشگاه ها، گفت: جای تاسف است که در ساختن ساختمان های حساس از جمله پالایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها به مطالعات زلزله‌شناسی و گسل‌ها توجه نمی‌شود.

عکاشه با اشاره به اینکه ۱۲ سال پیش شهرداری تهران با همکاری با یک مرکز تحقیقاتی زلزله شناسی از کشور ژاپن حقایق تلخی را از فعالیت های گسل ها اعلام کرد، گفت: به اعتقاد من اگر شهر تهران خالی از جمعیت شود فکر بدی نیست چرا که وجود گسل‌های فعال و بزرگ فاجعه‌ای در صورت بروز زلزله در شهر تهران رقم می زند.تصور کنید در صورت وقوع زلزله با وجود لوله‌های آب و گاز چه اتفاقی در شهر تهران رخ می‌دهد.

وی در پایان گفت: چرا زلزله ۶، ۵ ریشتری در آذربایجان شرقی باید کشته برجای گذارد و افراد بی‌خانمان شود قطعا اگر این زلزله نیز در تهران رخ دهد وضعیت تلفات جانی و مالی از آذربایجان کمتر نخواهد بود.
نظرات بینندگان