arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۲۸۲۳
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۵ - ۱۷ آبان ۱۳۹۱

انتخابات آمریکا و شیوه "الکتورال کالج"

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شیوه انتخابات آمریکا که با نام الکتورال کالج شناخته می‌شود، مجموعه‌ای از مراحلی است که برای انتخابات رئیس جمهوری آمریکا صورت می گیرند. در واقع رای گیری و رای دادن تنها یکی از مراحل این روند است.

انتخاب رئیس‌جمهوری آمریکا دارای یک سیستم دو مرحله‌ای است که هم مردم به عنوان رای دهندگان در آن نقش دارند و هم نمایندگان آنها در الکتورال کالج.

این انتخابات هر چهار سال یکبار و در اولین سه شنبه ماه نوامبر برگزار می‌شود.

زمانی که مردم پای صندوق های رای می‌روند علاوه بر نامزد ریاست جمهوری که به او رای می‌دهند، نماینده الکتورال خود را هم مشخص می‌کنند. انتخاب نماینده الکتورال به این دلیل انجام می شود که هر یک از نامزدهای انتخابات، نمایندگان الکتورال خود را دارند. این نمایندگان معمولا از سوی هر حزب در ایالت های آمریکا انتخاب می‌شوند و به همین دلیل قوانین مربوط به انتخاب آنها و مسئولیت‌های آنان در هر ایالت متفاوت است.

الکتورال کالج در مجموع شامل ۵۳۸ نماینده می‌شود که هر نامزد برای انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور باید دست کم ۲۷۰ رای کالج را به دست بیاورد. هر ایالت تعداد نماینده خاص خود را در الکتورال کالج دارد که این تعداد برابر است با تعداد نمایندگان آن ایالت (که بر اساس جمعیت هر ایالت متفاوت است) در کنگره بعلاوه نمایندگانش در مجلس سنا (که برای همه ایالت‌ها ثابت و دو نفر است).

بعد از مشخص شدن نامزد برنده در هر ایالت، کل آرای الکتورال آن ایالت به آن نامزد تعلق می‌گیرد. یعنی اگر نامزد حزب جمهوری خواه در یک ایالت بیشترین آراء را به خود اختصاص دهد، در انتخابات کالج الکتورال حتی نامزد حزب دموکرات هم رای خود را به نفع او ثبت می‌کند. جلسه نمایندگان الکتورال در اولین دوشنبه بعد از اولین چهارشنبه ماه دسامبر برگزار می‌شود.


این شیوه انتخابات باعث می‌شود ایالت‌های بزرگتر که جمعیت بیشتری دارند برای نامزدهای انتخاباتی از اهمیت بیشتری برخوردار شوند و دو حزب رقیب در انتخابات بیشتر انرژی خود را صرف این ایالت‌ها کنند.

اما نکته دیگر درباره انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا این است که تعداد زیادی از ایالت‌ها به طور سنتی رای خود را به نفع یکی از احزاب دموکرات یا جمهوری‌خواه به صندوق می ریزند و به همین دلیل نقش ایالت های مستقل بیشتر می‌شود.

یکی از مشکلاتی که این شیوه انتخاباتی به وجود می‌آورد این است که در برخی موارد فردی که به عنوان رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا انتخاب می‌شود دارای بیشترین آرای مردمی نیست. چرا که این امکان وجود دارد که او آرای الکتورال بیشتری را در چند ایالت به دست آورده باشد و این امر لزوما به معنی در اختیار داشتن آرای مردمی بیشتر نیست. برای مثال در انتخابات سال ۲۰۰۰ جورج بوش با اختلافی کمتر از هزار رای مردمی توانست کل آرای ایالت فلوریدا را به خود اختصاص دهد و برنده انتخابات شود.

نظرات بینندگان