arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۳۰۱۱
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۰۹ - ۱۸ آبان ۱۳۹۱
هشدار ۲مسئول حوزه آسيب هاي اجتماعي و کارشناس پليس فتا؛

افزايش بلوتوث هاي سياه

متاسفانه براي فرهنگ سازي و آموزش استفاده درست از اين فناوري ها بي توجهي شد به همين دليل در حال حاضر اين نوآوري ها بيشتر در راستاي نادرست و تخريب استفاده مي شود
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه خراسان نوشت :

بلوتوث هاي سياه کانون بسياري از خانواده ها را هدف قرار داده و منجر به از هم پاشيدن بسياري از خانواده ها شده است. ۲ مسئول با اشاره به بي توجهي در فرهنگ سازي براي استفاده از فناوري هايي که منجر به بروز و افزايش آسيب هاي نوپديد در جامعه شده است، اظهار داشتند: بلوتوث از جمله آسيب هاي نوپديدي است که استفاده از آن افزايش يافته و کانون خانواده ها را هدف قرار داده است.

سيدحسن موسوي چلک در گفت وگو با مهر به موارد آسيب هاي نوپديد اشاره کرد و افزود: بلوتوث، چت، وب کم، ماهواره،اينترنت، اس ام اس، ايميل، رسانه ها، شبکه هاي اجتماعي و ... از جمله آسيب هاي نوپديد ناشي از فضاي مجازي محسوب مي شوند.

وي گفت: دسترسي به فضاي مجازي، ماهواره و شبکه هاي اجتماعي يک فرصت است اما ما عادت کرده ايم پس از تبديل فرصت ها به تهديد، اقدامات مداخله اي انجام دهيم در صورتي که اين موضوع اشتباه است.

بايد از بلوتوث به عنوان فرصت استفاده بهينه کرد

به گفته وي، نمي توان جلوي بلوتوث، ايميل و ... را گرفت اما مي شود به گونه اي برنامه ريزي کرد که تمام اين امکانات را تبديل به فرصت و از آنها در جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي استفاده کرد اما چون هميشه در اين خصوص معکوس عمل مي کنيم، عقب تر هستيم. مديرکل دفتر آسيب هاي اجتماعي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي به آسيب نوپديد بلوتوث اشاره و تاکيد کرد: از بلوتوث که به عنوان بخشي از امکاناتي که از طريق گسترش فناوري تلفن همراه ايجاد شده، هم مي توانيم در جهت افزايش آگاهي، آموزش و تبليغ و هم در جهت تخريب (مسائل اخلاقي) استفاده کنيم.

بيشترين بخش استفاده از بلوتوث در راستاي تخريب

موسوي اظهار داشت: متاسفانه امروزه بيشترين بخش استفاده از بلوتوث ها در بخش غيرمفيد آن است به همين دليل نگران اين هستيم که استفاده گسترده و نابجا از آن باعث بروز آسيب هاي زيادي شود.

وي با اشاره به اين که جوانان و نوجوانان رغبت بيشتري براي استفاده از بلوتوث دارند، گفت:بلوتوث به دليل جذابيتي که دارد استفاده از آن هر روز بيشتر خواهد شد. بنابراين در صورتي که نحوه استفاده درست آن را به نوجوانان و جوانان آموزش ندهيم استفاده از آن در جهت انتقال پيام مضر و خطرناک هر روز بيشتر مي شود.

اقطار مديرکل حوزه پيشگيري آسيب هاي اجتماعي سازمان بهزيستي نيز در اين باره به خراسان گفت: بلوتوث در کنار چت، ايميل و پيامک از جمله فناوري هايي است که در کشور همپاي ساير کشورها استفاده مي شود.

وي افزود: اما متاسفانه براي فرهنگ سازي و آموزش استفاده درست از اين فناوري ها بي توجهي شد به همين دليل در حال حاضر اين نوآوري ها بيشتر در راستاي نادرست و تخريب استفاده مي شود بنا به گفته اين مسئول در بسياري از کشورها همزمان با ورود فناوري مزايا و معايب آن نيز به خانواده ها و کاربران گوشزد مي شود اما متاسفانه اين اصل مهم در کشور ما ناديده گرفته شده است و به همين دليل بلوتوث و چت در صدر آسيب هاي نوپديد است و کانون خانواده ها به اين وسيله هدف قرار گرفته است.

اقطار افزود: بنابراين اصل فناوري اگر در موارد درست استفاده شود مي تواند به پيشرفت و شکوفايي فرد و جامعه کمک کند به عنوان مثال اگر از پيامک بلوتوث براي موارد آموزشي و اطلاع رساني استفاده شود براي تسريع در اطلاع رساني و آموزش موثر است اما متاسفانه اين روي سکه در جامعه ناديده انگاشته شده است و اشتراک گذاري «بلوتوث هاي سياه» رواج يافته است و با تبادل تصاوير سياه و ناشايست منجر به رواج آسيب هاي اجتماعي در جامعه شده است. به ويژه اين که اين اطلاعات سياه به راحتي در مترو اتوبوس و اماکن عمومي و خصوصي قابل انتقال است و خانواده ها به شدت در معرض تهديد قرار دارند.

مديرکل حوزه پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي سازمان بهزيستي همچنين گفت: هنوز نيز براي فرهنگ سازي و آموزش در اين مقوله دير نيست و بايد تا با تهديد جدي و بحران در اين زمينه روبه رو نشده ايم فرهنگ سازي و پيشگيري را اصل قرار دهيم.

مداخله باندهاي مرموز در توزيع فيلم هاي غيرمجاز در جامعه

يکي از کارشناسان پليس فتا (پليس فضاي تبادل اطلاعات ناجا) نيز در گفت وگو با خراسان با اشاره به فراگيرشدن استفاده از گوشي هاي تلفن همراه در بين اقشار مختلف جامعه و به موازات آن استفاده از فناوري هاي مربوط به اين ابزار مانند بلوتوث گفت :بايد به جنبه هاي منفي آن نيز توجه داشت. وي خاطرنشان کرد برخي جريان ها و باندهاي مرموز به صورت محسوس و يا نامحسوس مبادرت به توزيع فيلم هاي غيرمجاز، عکس هاي مستهجن و موارد غيراخلاقي در جامعه مي کنند.

مواردي که متاسفانه در حال افزايش است. وي آسيب هاي ناشي از اين قبيل بلوتوث ها را که در اماکن عمومي مانند مترو، اتوبوس و مراکز خريد بين افراد رد و بدل مي شود تشريح کرد و گفت: از هم پاشيدن خانواده ها، ايجاد آسيب هاي جسمي و رواني، ايجاد بلوغ زودرس در نوجوانان و اثرات منفي بر رشد طبيعي جسم و روان از جمله اين آسيب هاست. ضمن اين که گوشه گيري و انزوا و حتي بروز افسردگي در بين نوجوانان و جوانان نيز از ديگر آسيب هاي بلوتوث هاي سياه است.

وي در ادامه نسبت به احتمال تغيير سبک زندگي به وسيله محتويات غيرمجاز بلوتوث ها هشدار داد و گفت: بررسي هاي کارشناسي نشان از عدم تمايل و يا کم رغبتي جوانان درگير با اين پديده براي حضور در مجامع علمي و ... دارد و در بسياري از موارد حتي باعث گرايش اين افراد به سيگار و مواد مخدر شده است. وي از مردم خواست تا در صورت شناسايي عوامل توزيع فيلم و بلوتوث هاي غيراخلاقي در جامعه اين افراد را به ماموران نيروي انتظامي معرفي کنند و خانواده ها نيز با درنظرگرفتن هم کلاسي هاي فرزندانشان نسبت به اين گروه از دوستان فرزندانشان نظارت بيشتري داشته باشند.

وي تاکيد کرد بررسي ها نشان داده بسياري از اين بلوتوث هاي غيراخلاقي توسط همکلاسي هاي ناباب و حتي در محيط مدرسه رد و بدل مي شود.

وي همچنين با اشاره به سوء استفاده هاي صورت گرفته توسط برخي افراد سودجو از محتويات حافظه تلفن همراه افراد به خصوص در هنگام ارائه تلفن همراه به تعميرگاه هاي غيرمجاز گفت: متاسفانه بسياري از افراد جامعه تصاوير و فيلم هاي خصوصي خود را در تلفن همراه خود نگهداري مي کنند و اين افراد بايد براي جلوگيري از انتشار تصاوير خود در فضاي مجازي پيش از تحويل تلفن همراه به تعميرگاه کارت حافظه آن را خارج و يا اطلاعات موجود بر روي آن را پاک کنند.
نظرات بینندگان