arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۳۳۹۶
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۲ - ۲۱ آبان ۱۳۹۱

کسی روح هیتلر را در یونان دیده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مثلث نوشت:

از پیامدهای نگران‌کننده بحران اقتصادی یونان، می‌توان به افزایش محبوبیت زهرآگین حزب فراملی «طلوع طلایی» اشاره کرد. این حزب توسط «نیکوس میکاییلاکوس» اداره می‌شود؛ او ریاضیدانی کوچک، با ابروهایی شبیه برژنف و همیشه در هم گره خورده است که در سال 1985 این حزب را تأسیس کرد.

او  در طول گفت‌وگو با شبکه خصوصی «اسکایی» با رد اعای اینکه گفته می‌شد وی به دنبال فشار روی نیروهای چپ یا راست و شروع جنگ‌های داخلی پس از جنگ‌جهانی دوم بوده است، گفت یونان مجبور است برای مقابله با بحران اقتصادی متحد شود. او همچنین در طول مصاحبه از سؤال خبرنگار این شبکه که از پیوند او با احزاب نازی پرسیده بود، برآشفته می‌شود و آن را نبش قبر مربوط به 20 سال گذشته می‌داند. نیکوس دراین باره می‌گوید: «ما یک حزب ملی‌گرا هستیم نه نازی». او می‌افزاید اهمیتی نمی‌دهد که مکررا به او گفته می‌شود که در پی پیاده کردن افکار نازیستی خود است. او گفت می‌خواهد با فساد اقتصادی و مهاجران غیرقانونی مبارزه کند و با رشد اقتصادی کشور را از شر بحران اقتصادی نجات دهد.

او مدعی شد حمایت از «طلوع طلایی» به رشد منجر می‌شود چرا که حزب او فاسد نیست و با هویت‌های یونانی پیوند خورده است. این در حالی است که «دیمیتری پساراس» یک روزنامه‌نگار محقق در کتاب تازه خود به نام «انجیل سیاه طلوع طلایی» می‌گوید: «هنوز نمادها، شعارها و سلام‌های نظامی این گروه در اجتماعات شان انعکاسی از رایش سوم است» او می‌افزاید: «آنها خود را یک حزب فراملی می‌دانند، اما به راحتی با سایر گروه‌های راست افراطی اروپایی در ارتباط هستند. انها آشکارا یک گروه از نازیست‌ها هستند.» پساراس می‌گوید: «طلوع طلایی در اوایل دهه نود با موج عظیم مهاجران آلبانیایی به این کشور خشم خود را علناً آشکار کردند و موضعی ضدمهاجرت گرفتند و با شروع بحران اقتصادی همواره این ترس وجود داشت که عدم اعتمادی که به مؤسسات مالی در یونان آغاز شده بود به نقاط دیگری همچون جریان سیاسی ملایم و بحث‌های اجتماعی کشیده نشود.
«نیودموکراسی» است؛ یکی از سه حزبی که ائتلاف شکننده اداره دولت را از ماه ژوئن سال جاری میلادی برعهده دارند.
در آتن نزدیک 350 هزار مهاجر غیرقانونی زندگی می‌کنند و آنتونیو ساماراس و سایر جریان‌های سیاسی ملایم اعتقاد دارند که آنها باعث افزایش شیوع بیماری‌های عفونی و جرم و جنایت در مرکز شهر هستند. ساماراس همچنین نگران این است که تراکم فرزندان مهاجران غیرقانونی، کودکان یونانی را از مراکز مهد کودک خارج کند.
«ایلیاس پاناجیوتاروس» که نمایندگی حزب طلوع طلایی در آتن را برعهده دارد از این نیز فراتر می‌رود و می‌گوید: «ما می‌خواهیم هر فرزند غیریونانی را با لگد بیرون کنیم.» او  خواست کودکانی که نام‌های خارجی دارند را در اختیار آنها قرار دهند؛ موضوعی که هرگز مورد قبول وزیر کشور یونان قرار نگرفت.
«جان ایگلاند» مدیر دیده‌بان حقوق بشر در اروپا می‌گوید: «مقامات یونان به بهانه بحران اقتصادی نمی‌توانند این خشونت‌ها را نادیده بگیرند.» یونان مهد تمدن است. اگر یونان را با آن صبغه فلسفه اومانیستی به حال خود رها کنیم چگونه می‌توانیم انتظار داشته باشیم که جایی مثل کنگو یا افغانستان نیز به پیشرفت دست یابد. او می‌افزاید: «اروپا این موضوع را نباید به عنوان شکست تأمین امنیت در مرزهایش بداند، بلکه آنها باید آن را یک شکست سیستماتیک در تأمین حقوق بشر و رعایت حقوق اقلیت‌ها و مهاجران بدانند.
نظرات بینندگان