arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۳۹۳۱
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۲۱ - ۲۴ آبان ۱۳۹۱

وزیر ارشاد: سینمای مصر و ایران رقیب جدی برای هالیوود خواهند بود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر ارشاد معتقد است: در صورتی که سینمای مصر و ایران در کنار یکدیگر قرار بگیرند، می‌توانند رقیب جدی برای هالیوود و سینمای غرب تلقی شوند و در عین حال تاکید کرد که ایران برای این همکاری و ارتباط فرهنگی در عرصه سینما و تلویزیون با مصر هیچ چشم داشت مالی ندارد.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد حسینی که عصر 24 آبان ماه در دیدار با هیات فرهنگی هنری مصر که اکنون در ایران به سر می‌برند در وزارت ارشاد سخن می‌گفت، تصریح کرد: همانطور که شما از تحولاتی که در کشورهای مختلفی مانند مصر، تونس اتفاق می‌افتد، خرسند می‌شوید، بی‌راه نیست که بگوییم ما هم به اندازه شما از این تحولات خوشحال شدیم.

وی ادامه داد: ما مصر را یک کشور دارای تمدن درخشان در تاریخ می‌دانیم که در جهان اسلام و جهان عرب تاثیرگذار بوده و امروز هم به عنوان یک کشور فرهنگی شناخته می‌شود. ما از گذشته علاقه‌مند بودیم که با شما ارتباط داشته باشیم و در این مدت که نمی‌توانستیم با شما هنرمندان و نخبگان مصر در ارتباط باشیم، ناراحت بودیم و آرزو داشتیم که شرایط عوض شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شناخت مردم ایران از مردم مصر اظهار کرد: مردم ایران و به ویژه اساتید، محققان و پژوهشگران وقتی نام مصر را می‌شنوند به یاد عالمان، اندیشمندان، شاعران، نویسندگان، روزنامه‌نگاران و امروز هم نام سینماگران مصر برایشان تجسم می‌شود. ما فکر می‌کنیم در صورتی که ایران و مصر در کنار هم قرار بگیرند، برکات زیادی برای جهان اسلام و بلکه برای جهان کل بشریت می‌توان متصور بود.

حسینی در ادامه با مثالی از تاثیر فرهنگی متفکران ایران و مصر در جهان اسلام عنوان کرد: کتاب 19 جلدی‌ تحت عنوان «متفکران مسلمان» منتشر شده است. اگر این کتاب را به سه بخش تقسیم کنید، یک بخش آن مربوط به متفکران مصری است، یک سوم مربوط به متفکران ایران زمین است و یک سوم باقیمانده مربوط به متفکران سایر کشورهای اسلامی است. همین نمونه کافی است تا نقش دانشمندان و نخبگان مصر را در جهان اسلام متوجه شویم.

وی در ادامه به سفر دو دهه قبلش به مصر اشاره کرد و یادآور شد: من در سال 1993 سفری به مصر داشتم و از نزدیک علاقه مردم کشور شما را به مردم ایران، انقلاب اسلامی، اندیشمندان ایرانی و امام خمینی (ره) مشاهده کردم.

سیدمحمد حسینی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اشتراکات میان ایران و مصر اظهار کرد: ما هم اسرائیل را به عنوان دشمن مشترک داریم و هم اشتراکات تاریخی، مذهبی، دینی و... زیادی با یکدیگر داشته باشیم که باید به آنها توجه کنیم. طبیعی است که برخی نخواهند این دو قدرت جهان اسلام در کنار یکدیگر باشند، چراکه این اتحاد به بیشتر قدرتمندتر شدن جهان اسلام منجر می‌شود اما ما همواره از ابتدای انقلاب اسلامی از وحدت و یکپارچی کشورهای اسلامی صحبت کرده‌ایم و امیدواریم این همبستگی و وحدت تحقق پیدا کند.

وزیر ارشاد در ادامه سخنانش به همکاری‌های سینمایی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: امیدواریم به زودی هفته فرهنگی مصر مانند هفته فرهنگی تونس در ایران داشته باشیم. ما جشنواره‌ها و برنامه‌های متعدد و نمایشگاه‌های فراوانی را در ایران داریم که طبیعتا در مصر هم چنین جشنواره‌هایی برگزار می‌شوند و هنرمندان و سینماگران دو کشور هم می‌توانند در قالب آنها، همکاری‌های گسترده‌ای را برنامه‌ریزی کنند.

وی ادامه داد: سینمای ایران با آنچه که قبل از انقلاب اسلامی بود، کاملا متفاوت است. قبل از انقلاب هنر ما یک هنر تابع و پیرو بود اما به برکت انقلاب ما اکنون در شمار کشورهایی هستیم که با اتکا به باورهای خودمان در دنیا حرف‌هایی برای گفتن داریم.

وزیر ارشاد سپس به پیشرفت‌های سینمایی ایران پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ما معتقدیم سینما در کشورهای اسلامی با آنچه در غرب و هالیوود است، متفاوت است. سینمای غرب بیشتر تمایلات و مسائل مادی و لذت‌های فردی را دنبال می‌کند و کمتر به ارزش‌ها، اخلاق و معنویت می‌پردازد. غرب و سینمای غرب حتی کار را به جایی رسانده‌اند که به بهانه آزادی به پیامبر اکرم (ص) توهین می‌کنند، لذا ما راهمان از آنها جداست.

سید محمد حسینی با تاکید بر لزوم همکاری میان سینماگران ایرانی و مصری خاطرنشان کرد: تاثیر سینما کاملا روشن است و قطعا باید از آن در جهت معرفی اهداف بهره برد. سینمای ایران و مصر جایگاه خاص خود را دارند و به همین دلیل فکر می‌کنیم اگر پیوندی میان این دو ایجاد شده و بتوانیم از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم، قادر خواهیم بود کارهای خوبی را پایه‌ریزی کرده و رقیب جدی برای هالیوود باشیم که از سینما به عنوان ابزاری جدی در پیشبرد اهداف استفاده می‌کند.

وی سپس مجددا به ادعای غرب نسبت به آزادی بیان اشاره و یادآور شد: ما معتقدیم غربی‌ها علی‌رغم شعارهای زیبایی که مطرح می‌کنند، مخصوصا در بحث آزادی بیان، خودشان هیچ وقت به شعارها عمل نمی‌کنند. دیدید که آنها به بهانه آزادی بیان حتی مانع اهانت به پیامبر اکرم (ص) نشدند اما شبکه‌های ایرانی را در اروپا قطع کردند و حاضر نشدند که صدای اسلام و ایران به مردم برسد. حتی بعد از انتخاب اخیر آقای اوباما، یکی از تحریم‌های جدید آمریکا، تحریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که جای شگفتی داشت و نشان داد که آنها با فکر و اندیشه مخالف هستند و مسائلی مانند انرژی هسته‌ای بهانه‌ای بیش نیست.

حسینی در پاسخ به پیشنهاد یکی از میهمانان مصری درباره آماده به همکاری بودن سینماگران حاضر در این جلسه با سینمای ایران گفت: ما منتظر روابط سیاسی بین دو کشور نخواهیم ماند و در برنامه‌های مختلف از هنرمندان مصری دعوت می‌کنیم و اگر فرصتی فراهم شود، هنرمندان ما هم در برنامه‌های مختلف مصر شرکت خواهند کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش در پاسخ به پیشنهاد به یکی از میهمانان مصری درباره تبادل فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی بین دو کشور به صورت هدیه تصریح کرد: ما در همکاری فرهنگی با مصر هیچ چشم‌داشت مالی نداشته و هم فیلم‌های سینمایی و هم سریال‌های تلویزیونی که از سوی صداوسیما ساخته می‌شوند، تا جایی که امکان داشته باشد، آماده تبادل داریم.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست، عبدالعزیز مخیون سینماگر مصری با ابراز خرسندی از حضور در ایران اظهار کرد: مردم مصر از روابط با ایران خوشحال‌ هستند و امیدواریم این سفر باعث ایجاد روابط بیشتر بین دو کشور دارای فرهنگ کهن شود. ما سعی می‌کنیم خواسته مردم دو کشور که همانا برقراری روابط سیاسی، فرهنگی و... است به تحقق برسانیم؛ روابطی که مبتنی بر تعامل و احترام بین دو کشور باشد.

وی سپس با اشاره به اسرائیل به عنوان دشمن مشترک ایران و مصر خاطرنشان کرد: مردم مصر همانند مردم تمام کشورهای عربی به این نتیجه رسیدند که بزرگترین دشمن آنها اسرائیل است؛ مانند ایران. انقلاب اسلامی ایران یک زیان برای اسرائیل و آمریکا بود انقلاب مصر هم یک ضرر برای آمریکا و اسرائیل است. ما باید همیشه سعی کنیم که این ضرر را به اسرائیل برسانیم اما متاسفانه افراد و جاهایی هستند که اسرائیل از آنها سود می‌برد و آن چیزی جز تفرقه و فاصله میان کشورهای اسلامی نیست.

مخیون افزود: ما به این نتیجه رسیده‌ایم که اسرائیل دوست ندارد کشورهای اسلامی به پیشرفت در تمام زمینه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و... برسند. آنها اکنون بیشترین تلاش خودشان را می‌کنند که ایران به انرژی هسته‌یی دست پیدا نکند و در مصر هم تلاش می‌کنند که انقلاب ما به اهداف خود نرسد. اینکه بین روابط میان ایران، مصر و ترکیه به عنوان کشورهای اسلامی مانع می‌باشد به سود اسرائیل است.

این سینماگر مصری در پایان سخنانش بیان کرد: هنر نگاهی به آینده دارد و در کنار سیاست است اما سیاست هنر را در چنبره نمی‌گیرد. ما هنرمندان به ایران آمده‌ایم تا روابط فرهنگی و هنری بین دو کشور ایجاد شود، ما پس از دریافت دعوت سفیر محترم ایران در مصر، سعی کردیم این گروه حاضر که شامل بخش قابل توجه و معتبری از سینماگران، منتقدان مصری هستند را گردآوری کرده و به ایران بیاوریم و خوشحالیم با هیات سطح بالایی از هنرمندان مصری در ایران هستیم.

نظرات بینندگان