arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۲۷۴۵
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۰۹ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۲

آیا غرب تمایلی به حل و فصل مذاکرات هسته ای با ایران دارد؟

مذاکرات دو روزه کارشناسان ايران و گروه 1+5 ، 29 اسفند، در استانبول ترکيه پايان يافت و بر اساس اخباری که از آن منتشر شد دو طرف پیشنهادهایی برای حل و فصل مذاکرات هسته ای ارائه کردند. پيش از اين وزیر امور خارجه ایران از حذف تدريجی تحريم‌ها در سال جاری سخن گفته بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، ابراز اميدواری کرد ايران با پاسخ مثبت به پيشنهادهای ارايه شده از سوی گروه 1+5، در مذاکرات آينده در قزاقستان شرکت کند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، خانم اشتون پس از نشست وزيران خارجه اتحاديه اروپا در دوبلين با اشاره به گفت‌وگوهای کارشناسی بين نمايندگان ايران و کارشناسان گروه 1+5 در استانبول گفت: «من گزارش مذاکرات کارشناسی را دريافت کرده ام.»

مذاکرات دو روزه کارشناسان ايران و گروه 1+5 ، 29 اسفند، در استانبول ترکيه پايان يافت و بر اساس اخباری که از آن منتشر شد دو طرف پیشنهادهایی برای حل و فصل مذاکرات هسته ای ارائه کردند.

کاترين اشتون در خصوص اين مذاکرات کی گوید: «اين گفت‌وگوها سياسی نبود، بلکه توضيح و تفسير پيشنهادها بود و زمانی‌که بار ديگر در آلماتی ديدار کنيم، می‌توانيم مطمئن شويم که جزئيات پيشنهادهايمان را شرح داده‌ايم.»

مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا تصريح کرده است: «اميدواريم ايران با پاسخ مثبت به اين پيشنهادها برای مذاکره حاضر شود».

قرار است دور بعدی مذاکرات بين ايران و نمايندگان کشورهای آمريکا، انگلیس، فرانسه، چين و روسيه به همراه آلمان، در روزهای 16 و 17 فروردين در آلماتی قزاقستان برگزار شود.

کشورهای عضو گروه 1+5 در نشست پيشين آلماتی که روزهای هشتم و نهم اسفند برگزار شد پيشنهادهايی را در زمينه کاهش برخی از تحريم‌ها همزمان با برنامه شش ماهه‌ای برای اعتمادسازی توسط ايران ارائه کردند. قرار شد که اين پيشنهادها در نشست کارشناسان دو طرف در استانبول بررسی شود.

گفته می شود قرار است در ازای اقدامات ایران در جهت آنچه غرب آن را اعتمادسازی می خواند، بخش‌هايی از تحريم‌ها بر ضد تهران لغو شود.

پيش از اين علی اکبر صالحی از حذف تدريجی تحريم‌ها در سال جاری سخن گفته بود. سخنگوی وزارت خارجه نیز در تحلیل این سخن صالحی گفته است:  وقتی حقوق ما به رسمیت شناخته شد و نگرانی‌ها برطرف شد به معنای این است که هر اقدامی به بهانه‌ فعالیت هسته‌یی علیه ملت ما هیچ جایگاهی نخواهد داشت. برای این که به نقطه نهایی برسیم باید گامهای مختلفی به صورت متقابل، همزمان و هم وزن برداریم. طبیعی است در هر گامی بخشی از اقدامات کشور ما در جهت رفع ابهامات و بخشی از آن از جانب طرف مقابل برای رفع فشارها و اقدامات نادرستی که صورت گرفته، نتایج مذاکرات خواهد بود.

لازمه توافق: اعتراف به حق غنی سازی ایران برای اهداف صلح آمیز

مقام معظم رهبری در سخنان مهمی که در جمع مردم در بارگاه امام هشتم (ع) بیان فرمودند با اشاره به مواضع آمریکا درخصوص مساله هسته ای ایران با تاکید بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران خاطر نشان کردند: ما بارها گفته ایم که بدنبال سلاح هسته ای نیستیم اما آمریکائیها می گویند باور نمی کنیم. در این شرایط چرا ما باید حرف آمریکا را در مورد صادقانه بودن پیشنهاد مذاکره ، باور کنیم .

رهبر انقلاب اسلامی افزودند : برداشت ما این است که پیشنهاد مذاکره یک تاکتیک آمریکائی برای فریب افکار عمومی دنیا و مردم ایران است و اگر اینگونه نیست ، باید آمریکائیها این موضوع را در عمل ثابت کنند.

حضرت آیت ا... خامنه ای افزودند : اگر آمریکائیها واقعاً تمایل به حل موضوع هسته ای ایران دارند ، راه حل آن نیز آسان است و باید به حق غنی سازی هسته ای ایران برای اهداف صلح آمیز اعتراف کنند .

نظرات بینندگان