arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۳۰۷۳
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۱ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۲

حسین موسویان: آمریکا نیز مانند انگلیس، چاره‌ای جز ترک خلیج فارس ندارد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
"حسين موسويان" نماينده پيشين امور هسته اي ايران در مقاله جديد خود با اشاره به قدرت منطقه اي كشورمان معتقد است كه با آغاز موج "بيداري اسلامي" در منطقه كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس براي حفظ ثبات و امنيت خود مجبور به همكاري با جمهوري اسلامي ايران هستند.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از گلف نيوز ؛ "حسين موسويان" در ابتداي مقاله خود به لزوم همكاري كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس با كشورمان اشاره مي كند و معتقد است كه بدليل تغيير و تحولات گسترده پيش آمده در منطقه بر اثر موج "بيداري اسلامي" اين همكاري ضروري مي نمايد و در اين باره مي افزايد "كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس هم اكنون با مسايل مختلفي مواجه هستند. از بيداري اسلامي در خاورميانه و شمال آفريقا گرفته تا منازعه ميان فلسطينيان و رژيم صهيونيستي. در اين ميان تاريخچه اقدامات شوراي همكاري خليج فارس بخصوص در دوران جنگ تحميلي عراق عليه ايران و موضع گيري هاي ضد ايراني كشورهاي عضو آن شورا نشان مي دهد كه آنان باعث سردي و بي اعتمادي ميان ايران و كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس شده بودند اما هم اكنون كه منطقه با چالش هاي مختلفي مواجه است همكاري كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس با ايران ضروري است."

موسويان با اشاره به قدرت عظيم منطقه اي كشورمان مي افزايد "ايران يك قدرت منطقه اي لامنازع است و همين امر باعث شده تا رقيبي ياراي مقاومت در مقابل خواست ملت ايران را نداشته باشد. بدون شك ايران با منابع انساني و مالي سرشاري كه دارد و همچنين به دليل ماهيت انقلابي خود تاثير غير قابل انكاري را بر ملل منطقه از جمله ملت هاي عراق، يمن، سودان، لبنان و فلسطين گذاشته است. ايران با موضع گيري هاي انتقادي اش در قبال مداخله جويي ها و تجاوزكاري هاي كشورهاي غربي در امور داخلي ساير كشورهاي منطقه توانسته توجه ملتهاي منطقه را بسوي خود جلب نمايد."

موسويان در ادامه به هراس كشورهاي عرب عضو شوراي همكاري خليج فارس از پيشرفت كشورمان اشاره مي كند و مي افزايد " ايران همواره از مواضع كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس بدليل همسويي آنان با كشورهاي غربي و در راس آنها دولت آمريكا انتقاد كرده است. ايران امروز موفق شده تا در زمينه فناوري هاي موشكي و هسته و صنايع نظامي و دفاعي به "خودكفايي" برسد. همچنين سقوط "صدام" زمامداري مستبد عراق و ساقط شدن حكومت طالبان در افغانستان موجب شده تا ايران به قدرت بلامنازع منطقه تبديل شود و همين مسئله هراس كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس را برانگيخته است."

موسويان در ادامه به لزوم "اعتماد سازي" ميان ايران و كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس اشاره مي كند و وظيفه فراهم نمودن شرايط نيل به اين هدف را برعهده كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس مي داند و در اين باره مي افزايد "كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس پيش از اين مواضع ضد ايراني اي را اتخاذ كرده اند كه باعث افزايش بي اعتماد ايرانيان به آنان شده است.

براي مثال مي توان به جنگ تحميلي هشت ساله عراق عليه ايران اشاره كرد كه تلفات جاني بسيار و خسارات مالي فراواني را براي ميليون شهروند بيگناه ايراني به همراه آورد. در تمام اين مدت كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس در حال حمايت از "صدام" جنايتكار براي ادامه جنگ عليه ايران بودند و هدف نهايي آنان تغيير نظام در ايران بود. همچنين به استناد اسناد افشاشده توسط سايت افشاگر "ويكي ليكس" در سال 2005 ميلادي و پس از انتخاب "محمود احمدي نژاد" به مقام رياست جمهوري اسلامي ايران، برخي از رهبران كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس با ارسال نامه اي به مقامات آمريكايي خواهان "حمله نظامي" آنان عليه ايران شده بودند. امروز نيز كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس از تحريم هاي ضد ايراني وضع شده از سوي قدرتهاي غربي حمايت مي كنند.

وي در ادامه معتقد است كه با وجود اين بي اعتمادي كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس بايستي پس از اعتماد سازي شرايط را براي گسترش همكاري هاي جمهوري اسلامي ايران با آن شورا فراهم نمايند و در اين باره مي افزايد "تجربه ديپلماتيك من نشان مي دهد كه افزايش روابط دوجانبه ضروري و امكان پذير است. دو طرف مي بايستي بر سر موضوعات مورد تفاهم با يكديگر همكاري هايشان را افزايش دهند. شكي نيست كه همكاري ايران و عراق بعنوان كشورهاي كليدي در منطقه خاورميانه با شوراي همكاري خليج فارس براي آينده منطقه مبرم و ضروري است.

نيروهاي آمريكايي و انگليسي در نهايت مجبور به ترك منطقه خواهند بود اما در اين ميان اين ايران و كشورهاي همسايه عضو شوراي همكاري خليج فارس هستند كه مي بايستي با يكديگر همكاري داشته باشند. در اين زمينه افزايش همكاري هاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و نظامي طرفين با يكديگر بسيار مهم است تا از طريق آن بتوان به تهديداتي كه در مسير امنيت، صلح و ثبات منطقه وجود دارد فائق آمد. در اين ميان جمهوري اسلامي ايران مي تواند از طريق پيمان مشترك امنيتي نقش مهمي ايفا نمايد و در مقابل نيز عراق بعنوان كشوري مستقل و تاثيرگذار در تحولات منطقه مي تواند ثبات اقتصادي و امنيت خود و منطقه را تضمين نمايد."

وي در پايان با اشاره به نقش مهم منطقه اي كشورمان مي افزايد "قطعا حضور جمهوري اسلامي ايران در پيمان نامه امنيت مشترك منطقه اي و همكاري كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس با آن كشور مي تواند به تقويت صلح در خاورميانه، هموار شدن مسير مذاكرات بر سر برنامه هسته اي ايران . ايجاد ثبات در عراق و ساير كشورهاي منطقه بيانجامد. اين استراتژي راه همكاري ميان قدرتهاي منطقه اي و بين المللي با يكديگر را همواره مي سازد."

نظرات بینندگان