arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۳۳۹۲
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۵ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۲

افزایش اعتیاد به مواد مخدر در مصر

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه لس آنجلس تایمز نوشت از زمان قیام سال 2011 مردم مصر علیه رژیم دیکتاتوری حسنی مبارک که به سرنگونی وی انجامید با شدت یافتن مشکلات اجتماعی و اقتصادی در این کشور اعتیاد نیز در میان مردم ، به ویژه جوانان ، مصری افزایش یافته است.
به گزارش انتخاب، دولت مصر اعلام کرد گام هایی را برای مبارزه با اعتیاد به مواد مخدر ، به ویژه در میان جوانان برداشته است.
عمرو عثمان ، مدیر سازمان درمان اعتیاد و سوءمصرف مواد مخدر در مصر گفت :«جوانان ساده تر دچار اعتیاد می شوند. آنها به سادگی به دام اعتیاد می افتند و گاهی نیز مجبور به قاچاق مواد مخدر می شوند.»
گزارش شورای ملی مبارزه با اعتیاد به مواد مخدر حاکی است افزایش سوءمصرف مواد مخدر با فراوانی و ارزانی مواد مخدر خیابانی ، به ویژه در پرتو خلاء امنیتی که جامعه شاهد آن است ، ارتباط دارد. مقامات مصری می گویند فقدان حضور پلیس به فروشندگان و قاچاقچیان مواد مخدر این فرصت را داده است تا مواد مخدر جدیدی را وارد بازار کنند.
عثمان گفت ماده «ترامادول» ساخت هند و چین ، که از مسکن های قوی و به شدت اعتیادآور محسوب می شود ، به قیمت ارزان در خیابان های قاهره و شهرهای دیگر مصر به فروش می رسند. این قرص ها بر خلاف قرص های مشابه ساخت مصر حاوی سطوح بالاتری از آمفتامین ها هستند که ممکن است این قرص ها را سمی کنند.
به نوشته روزنامه الاهرام ، این قرص ها به قیمت 2 پوند مصر ، یا 29 سنت آمریکا ، به فروش می رسند. عثمان گفت :«حالا افراد بیشتری ، حتی کودکان به طور مستقیم ترامادول مصرف می کنند.»
گزارش شورای ملی مبارزه با اعتیاد به مواد مخدر نشان داد در قاهره کودکان یازده ساله نیز مواد مخدر استفاده می کنند و مصرف این مواد در میان افراد بالای 15 سال از 6.4 درصد به 30 درصد افزایش یافته است.
دکتر تامر عمروشی مدیر عامل واحد اعتیاد وزارت بهداشت مصر ماه مه گذشته به روزنامه «اجیپ ایندیپندنت» گفت «بدون حضور مستمر نیروهای پلیس در خیابان ها ، فروشندگان مواد مخدر آسوده تر و جسورتر شده اند و حالا علنی تر از قبل در مکان های عمومی و اطراف مدارس ابتدایی پرسه می زنند.»
پدیده اعتیاد به مواد مخدر دولت مصر را بر آن داشته است از یک طرح بهداشتی و قضایی حمایت مالی کند که مستلزم همکاری میان 14 وزارتخانه دولتی است. این طرح شامل برقراری خطوط مستقیم برای کمک به معتادان و نیز همکاری با چندین بیمارستان برای اجرای برنامه های ترک اعتیاد و نوتوانی است.
نظرات بینندگان