arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۵۰۱۵
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۱ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۲

تهرانی‌ها صدرنشین اجاره‌نشینی در کشور

با نگاهی به آمار چهار سال اخیر، استان تهران شاهد افزایش تعداد مستاجران و مالکان بوده است؛ به گونه‌ای که سال گذشته نسبت به سال 90 نیز افزایش 63 هزار موردی در قراردادهای اجاره داشته‌ایم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بیش از 30 درصد قراردادهای اجاره در کشور طی سال گذشته توسط مستاجران تهرانی منعقد شده که این عقد قراردادها در ماه پایانی سال به اوج خود رسیده است.

به گزارش ایسنا، سال گذشته بیش از 567 هزار قرارداد اجاره مسکن در کشور منعقد شد که بیش از 173 هزار مورد از این قراردادها در تهران بوده است.

حدود 15 هزار مورد از این قراردادها تنها در اسفند ماه منعقد شده است. پس از آن بیشترین عقد قراردادها به ترتیب در ماههای تیر، مرداد، بهمن و خرداد صورت گرفته است.

با نگاهی به آمار چهار سال اخیر، استان تهران شاهد افزایش تعداد مستاجران و مالکان بوده است؛ به گونه‌ای که سال گذشته نسبت به سال 90 نیز افزایش 63 هزار موردی در قراردادهای اجاره داشته‌ایم.

بر اساس گزارش‌های اعلام شده از سوی اتحادیه کشوری مشاوران املاک از بین سا‌ل‌های 88 تا 91 ، سال گذشته بیشترین قراردادهای املاک در استان تهران ثبت شده است. همچنین مرکز آمار ایران، تهران را رکورددار قیمت و اجاره مسکن در نقاط شهری کشور در انعقاد اجاره‌نامه اعلام کرده است.

حال با ذکر افزایش تعداد قراردادهای اجاره‌نامه، افزایش جمعیت و عنوان رکورد داری تهران در این قراردادها، بر اساس اعلام مرکز آمار ایران از نظر قیمت، تهران صدر نشینی خود را حفظ کرده است؛ به طوری‌که در سال گذشته متوسط اجاره ماهانه به علاوه سه درصد ودیعه پرداختنی برای اجاره هر متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده 129 هزار و 536 ریال در استان تهران بوده است.

همیشه افزایش تعداد کمی قراردادها موجب مثبت و مفید بودن امری نیست چراکه افزایش تعداد مستاجران برای هر شهری نگرانی ساکنان از افزایش قیمت‌ها به ویژه مسکن را در پی دارد و در این باره نیز برخی مشاوران املاک مناطق مختلف تهران در سه‌ماه پایانی سال گذشته با گلایه از کاهش قدرت خرید، فروش‌، رهن و اجاره مسکن و در مقابل افزایش قیمت روز افزون مسکن، معتقدند این رویه همچنان ادامه دارد و آثار و نتایج افزایش قیمت در سال گذشته به سال جاری نیز منتقل شده است.

برخی دیگر بر این باورند که هنوز مسکن در سال جدید جای خود را نیافته و قیمت‌های تثبیت شده‌ای برای این بخش نمی‌توان متصور شد و قضاوت درباره قیمت مسکن در سال جدید کمی زود است.

همواره افزایش تعداد مستاجران و کمبود مسکن در کشور با دلایل متفاوتی با عنوان رشد جمعیت،‌ افزایش ازدواج‌ها، مهاجرت روز افزون به دلایلی همچون پذیرش هرساله دانشجویان به پایتخت، رشد و تعدد سازمان‌ها، موسسات آموزشی و تحقیقاتی و ... افراد زیادی را به کلان‌شهر تهران کشانده است که بی‌شک هر یک از این افراد به مسکن نیاز دارند و مسئولان ذیربط باید جهت تامین مسکن ساکنان شهر تدبیری بیاندیشند و طبق آنچه وزارت متولی مسکن اعلام کرده سالانه به 1.5 میلیون خانه در کشور نیاز است.
نظرات بینندگان