arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۹۴۴۴
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۶ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲

هاشمی رفسنجانی: علمای اهل سنت در قبال اهانت به مقبره حجرابن‌عدی سکوت نکنند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه امروز خود ادامه بررسی و تدوین سیاست‌های کلی سلامت را پیگیری کرد و 21 بند دیگر از این سیاست‌ها را به تصویب رساند.

به گزارش انتخاب ؛ در ابتدای این جلسه، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع به فاجعه دلخراش تخریب مقبره مطهر شهید حجر‌ابن‌عدی در سوریه اشاره کرد و گفت: انهدام مقبره و نبش قبر یکی از سرداران رشید اسلام و صحابه پیامبر(ص) که نقش کم‌نظیری در مجاهدت‌های صدر اسلام داشته است، نشان از بغض و کینه افراد متعصب دارد و اقدامی در جهت اختلاف بیشتر بین مسلمانان است.

وی افزود: انتظار داریم علمای اهل سنت نیز در قبال این فاجعه و اهانت آشکار، سکوت نکرده و عوامل این جنایت و تفرقه‌انگیزان در دنیای اسلام را محکوم کنند.

در ادامه این جلسه که علاوه بر اکثریت اعضا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، قائم مقام سازمان نظام پزشکی و جمعی دیگر از کارشناسان مربوطه از دستگاه‌های نظام سلامت کشور حضور داشتند، پس از بحث و بررسی اعضا در مورد سیاست‌های کلی سلامت، موارد ذیل به تصویب رسید:

- تفکیک وظایف تولیت، تأمین مالی و تدارک خدمات در حوزه سلامت با هدف پاسخگویی، تحقق عدالت و ارائه خدمات درمانی مطلوب به مردم از طریق زیر قابل تحقق است.

1- تولیت نظام سلامت (سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی‌های راهبردی، ارزشیابی و نظارت)

2- مدیریت منابع سلامت با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر ستادهای ذیربط

3- تدارک خدمات توسط ارائه‌کنندگان خدمت اعم از بخش دولتی، غیردولتی و خصوصی

4- هماهنگی و ساماندهی امور فوق، مطابق سازوکاری خواهد بود که قانون معین می‌کند.

- تعالی کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبت‌های جامع و یکپارچه سلامت با محوریت عدالت و تأکید بر پاسخگویی، اطلاع‌رسانی شفاف، اثربخشی، کارایی و بهره‌وری در قالب شبکه‌ی بهداشتی و درمانی منطبق بر سطح‌بندی از طریق موارد ذیل قابل تحقق است.

1- استانداردسازی و اصلاح الگوی مصرف تجهیزات پزشکی، داروها، کالاها و مراقبت‌های سلامت در قالب سطح‌بندی مراقبت‌ها در بخش دولتی و غیردولتی با کنترل تقاضای القایی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

2- ترویج تصمیم‌گیری و اقدام مبتنی بر یافته‌های متقن و علمی در مراقبت‌های سلامت، آموزش و خدمات با تدوین استانداردها و راهنماها، ارزیابی فناوری‌های سلامت، استقرار نظام سطح‌بندی با اولویت خدمات ارتقای سلامت و پیشگیری و ادغام آنها در نظام آموزش علوم پزشکی

3- افزایش کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبت‌های سلامت با استقرار و ترویج نظام حاکمیت بالینی، تعیین استانداردها و بهره‌گیری از سازوکارهای اعتباربخشی توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

4- ارتقای بهره‌وری و تعالی سرمایه‌های انسانی با تربیت و تأمین نیروی انسانی متعهد به اخلاق پزشکی، اسلامی، دارای تعهد، مهارت و شایستگی متناسب با نیازها و با توسعه و توزیع عادلانه و حفظ نیروها در بستر نظام‌مند انگیزش در نظام سلامت

- تأمین مالی پایدار، پوشش کامل بیمه همگانی سلامت و اصلاح نظام‌های پرداخت به منظور بهره‌مندی آحاد جامعه از خدمات سلامت متناسب با نیاز با مشارکت عادلانه مالی آنان و متناسب با توان از طریق:

1- افزایش منطقی منابع مالی مورد نیاز سلامت متناسب با ارتقای کیفیت ارائه خدمات و برخورداری آحاد مردم از مراقبت‌های پایه درمانی.

الف) افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی به نحوی که اهداف سند چشم‌انداز در منطقه تحقق یابد.

ب) وضع عوارض بر محصولات و مواد خدمات زیان‌آور سلامت.

ج) پرداخت یارانه به بخش سلامت و هدفمندسازی یارانه‌های سلامت به منظور کمک اختصاصی به اقشار نیازمند و دهک‌های پایین درآمدی.

د) افزایش عادلانه و منطقی سهم بیمه و در مقابل کاهش تدریجی سهم گیرنده خدمت در صورت افزایش هزینه‌های سلامت.

2- افزایش پوشش مراقبت‌ها و خدمات با اجباری شدن بیمه سلامت برای همه مردم و ارتقای کارآمدی و کیفیت بیمه و ارائه خدمات متناسب با تأمین منابع بیمه از بودجه عمومی و مشارکت مردم در پرداخت حق بیمه به صورت عادلانه و به تناسب درآمد و پرداخت حق بیمه افراد نیازمند با اولویت افراد بی‌بضاعت توسط دولت.

3- تقویت بازار رقابتی برای ارائه خدمات بیمه درمانی.

4- تعیین بسته مراقبت‌ها و خدمات جامع سلامت با اولویت خدمات پیشگیرانه متناسب با منابع بیمه سلامت توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و خرید راهبردی آن از سوی بیمه سلامت.

5- تدوین تعرفه خدمات و مراقبت‌های سلامت مبتنی بر شواهد و براساس ارزش افزوده با حق فنی واقعی یکسان برای بخش دولتی و غیردولتی.

6- اصلاح نظام پرداخت مبتنی بر کیفیت عملکرد، افزایش کارایی، ایجاد درآمد عادلانه و ترغیب انگیزه‌های مثبت ارائه‌کنندگان خدمات و توجه خاص به فعالیت‌های ارتقای سلامت و پیشگیری در مناطق مردم.

ادامه تصویب سیاست‌های کل سلامت در جلسات آتی مجمع پیگیری خواهد شد.

نظرات بینندگان