arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۷۶۵۱
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۳ - ۰۱ تير ۱۳۹۲

پوتین: 600 روسی علیه اسد می جنگند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا نوشت:

 رئیس‌جمهوری روسیه با هشدار نسبت به اینکه ارسال سلاح برای مخالفان سوری شامل گروه‌های تروریستی می‌شود و کناره‌گیری بشار اسد نیز خلاء خطرناک قدرت به وجود می‌آورد، گفت که حداقل 600 تن از اتباع اروپا و روسیه در کنار مخالفان سوری علیه اسد می‌جنگند.

به گزارش  خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در جریان گفت‌گو با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که به مسکو سفر کرده است، گفت: اگر ایالات متحده یکی از گروه‌های مخالف تروریستی بزرگ همچون النصرة را به عنوان گروه‌ تروریستی به رسمیت می‌شناسد، پس چگونه می‌تواند به اعضای گروه‌های مخالف سلاح ارسال کند؟ اقدامات این گروه‌ها به کجا ختم خواهد شد و آنها چه نقشی ایفا خواهند کرد؟

پوتین بار دیگر از فروش سلاح از سوی روسیه به دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه دفاع کرد و این قرارداد را «کاملا قانونی» خواند و مجددا بر موضع مسکو در مورد اینکه خارجی‌ها نمی‌توانند سرنوشت اسد و سوریه را تعیین کنند، تاکید کرد.

وی گفت: اینکه اسد بماند، برود و یا چه رهبری‌ سیاسی‌ای باید ظهور کند، مسائلی است که نباید برای حل آن از خارج بر مردم سوریه فشار وارد کرد.

رئیس جمهوری روسیه در کنفرانس خبری با مرکل افزود: در صورتی که اسد همین امروز برود، یک خلاء سیاسی در سوریه به وجود می‌آید. چه کسی آن را پر خواهد کرد؟ شاید سازمان‌های تروریستی. هیچ کس این را نمی‌خواهد اما چگونه باید از این روند اجتناب کرد؟ علاوه بر اینها، مخالفان همگی مسلح و مهاجم هستند. این مردم سوریه نیستند که علیه اسد می‌جنگند، بلکه شبه‌نظامیانی هستند که به خوبی آموزش دیده‌ و مسلح‌ هستند.

رئیس‌جمهوری روسیه اعلام کرد، تنها راه حل بحران سوریه برگزاری کنفرانس بین‌المللی صلح است که روسیه و ایالات متحده تلاش بسیاری برای برگزاری آن انجام داده‌اند.

پوتین همچنین در جریان یک نشست بین‌المللی اقتصادی در سن پترزبورگ اعلام کرد، حداقل 600 تن از اروپایی‌ها و روس‌ها در سوریه در کنار مخالفان علیه دولت اسد می‌جنگند.

وی افزود: تامین سلاح برای مخالفان سوری نقض‌ حقوق بین‌المللی است و تهدیدی در بی‌ثباتی آتی سوریه محسوب می‌شود.

وزارت امور خارجه روسیه نیز همچنین تامین سلاح برای مخالفان سوری را محکوم کرده و در بیانیه‌ای که در خبرگزاری آسوشیتدپرس و وب‌سایت خبری بلومبرگ منتشر شد آورده است مشکل این است که سلاح‌ها از هر مسیری وارد سوریه می‌شوند.

اظهارات ولادیمیر پوتین بیانگر اظهارات مانوئل والس، وزیر کشور فرانسه است که اوایل ماه ژوئن سال جاری میلادی اعلام کرد، بیش از 600 تن از اتباع اروپا از جمله 120 تن از فرانسه هم‌اکنون در حال جنگ در سوریه هستند.

در آن زمان نیز دولت مسکو اعلام کرد، حدود 200 تن از شهروندان این کشور در کنار مخالفان دولت اسد به مقابله با دولت وی می‌پردازند.

همچنین بخشی از این افراد تحت لوای القاعده که بخشی از گروه خودخوانده "امارت قفقاز" هستند، به مقابله با نیروهای دولت اسد می‌پردازند.

همچنین در اسپانیا نیز هشت تن که مظنون به ارتباط با القاعده بودند و قصد داشتند برای انجام فعالیت‌های شبه‌نظامی به سوریه بروند، دستگیر شدند.

یکی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل نیز روز جمعه هفته گذشته هشدار داد که افزایش مسلح کردن مخالفان سوری و همچنین نیروهای دولتی این کشور تنها باعث افزایش جرایم جنگی در سوریه می‌شود.

پائولو پینرو، کارشناس حقوق بشر سازمان ملل افزود: کشورهایی که به مسلح کردن دو گروه درگیری در سوریه می‌پردازند مسئول وقوع جرایم جنگی و جنایات‌ها علیه بشریت هستند.

این در حالی است که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا هفته گذشته مدعی شد که به دلیل استفاده دولت اسد از سلاح شیمیایی علیه مخالفان به مسلح کردن نیروهای اپوزیسیون سوریه می‌پردازد.

همچنین دولت اردن نیز نگران گسترش درگیری‌ها از جانب سوریه به داخل قلمرو اردن است چرا که تخمین زده شده نیم میلیون تن از آوارگان سوری هم‌اکنون پس از گریختن از این کشور وارد اردن شدند.

یکی از سخنگویان سازمان ملل نیز اعلام کرد که مقام‌های ارشد روسیه و آمریکا قرار است روز سه‌شنبه در ژنو با یکدیگر ملاقات کرده و در مورد برگزاری کنفرانس صلح درباره سوریه به گفت‌وگو بپردازند.

کنفرانس بین‌المللی صلح درباره سوریه احتمالا تا پیش از اوت سال جاری میلادی برگزار نمی‌شود چرا که رهبران شرکت‌کننده در کنفرانس گروه هشت با روسیه درباره یک دولت انتقالی در سوریه به توافق نرسیدند.
نظرات بینندگان