arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۹۶۴۲
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۲۱ - ۱۴ تير ۱۳۹۲

کارهاي روزمره را به حساب ورزش کردن نگذاريد!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ايسنا: يک فيزيوتراپ گفت: با انجام حرکات ورزشي مناسب از ابتلا به بيماري‌هاي عدم تعادل عضلاني پيشگيري کنيد. مرتضي عزيزيان يکي از شايع ترين مشکلات قرن حاضر را شيوع مشکلات عصبي عضلاني دانست و اظهار داشت: يکي از اصلي‌ترين علل اين اتفاق رواج کم تحرکي و بي تحرکي در زندگي امروزي است که پشت ميزنشين‌ها، رانندگي‌هاي طولاني مدت، اکتفا کردن به فعاليت‌هاي روزانه و غيره سبب تشديد آنها مي‌شود.

به گفته اين فيزيوتراپ، با بالا رفتن سن تعدادي از عضلات بدن مستعد کوتاهي و برخي از آنها نيز مستعد ضعيف شدن مي شوند که کم تحرکي و بي تحرکي اين روند را تشديد خواهد کرد و مشکلات زيادي را براي فرد بوجود مي آورد.

عزيزيان عضلات دوقلوي پشت ساق پا و پشت ران را مستعد کوتاهي دانست و تاکيد کرد: اين کوتاهي سبب فشار به مفصل زانو و کمر مي‌شود.

به گفته عزيزيان، کوتاهي عضلات دوقلوي پشت ساق پا و پشت ران به نوبه خود سبب ضعيف شدن عضلات مخالف آنها در جلوي ساق پا و ران مي‌شود که اين اتفاقات فشار بر روي مچ پا و زانو را افزايش مي‌دهد.

وي عدم تعادل عضلاني بين گروه‌هاي مختلف عضلات را در اثر بي‌تحرکي مشکل ساز دانست و خاطرنشان کرد: به منظور جلوگيري از اين اتفاق بايستي عضلات مستعد کوتاهي را با انجام حرکات کششي و عضلات مستعد ضعيف شدن با حرکات تقويتي متعادل کرد چرا که تنها از اين طريق مي توان نسبت به اصلاح الگوي تعادل عضلاني اقدام کرد.
اين استاد دانشگاه به همه افراد توصيه کرد: کارهاي روزمره را به حساب ورزش کردن نگذارند و با انجام حرکات ورزشي از ابتلا به بيماري‌هاي عدم تعادل عضلاني پيشگيري کنند.
به گفته عزيزيان، افراد بايد روزانه نسبت به انجام حرکات کششي اقدام کنند.
اين فيزيوتراپ در ادامه دردهاي پس از ورزش کردن را به دو دسته درد مضر و درد خوب طبقه بندي کرد و اظهار داشت: طبيعتا پس از انجام ورزش فرد با دردهايي مواجه مي شود که برخي از اين دردها عادي است و به آنها درد خوب اطلاق مي شود.
به گفته عزيزيان، دردي که پنج تا شش ساعت پس از ورزش کردن خوب شود درد خوبي است که خود بخود برطرف شده و مشکلي را براي فرد بوجود نمي آورد، اما اگر درد بيش از 24 ساعت ادامه پيدا کند ممکن است آسيب رسان بوده و مشکلاتي را براي فرد بوجود آورد.
وي افزود: اگر درد ناشي از ورزش کردن تا 24 ساعت متوقف نشد بايستي زير نظر يک فيزيوتراپ نسبت به حل مشکل موجود اقدام کرد.
عزيزيان گفت: برخي از افراد به محض اينکه با درد پس از ورزش مواجه مي شوند ترجيح مي‌دهند از ورزش کردن صرف نظر کنند، چرا که تصور مي‌کنند با بي تحرکي مشکل کمتري دارند اين در حاليست که ورزش کردن نقش مهمي در دستيابي به سلامتي دارد و افراد نبايد صرفا به علت يک درد مقطعي و گذرا که در ورزش کردن معمولي است ورزش را کنار بگذارند.

به گفته اين استاد دانشگاه تمامي مفاصل موجود در بدن بخصوص مفصل زانو بايستي به طور کامل خم و راست شوند و اگر مفصلي به طور کامل خم و راست نشود بايستي با مراجعه به فيزيوتراپ اين مشکل را مرتفع کرد.

نظرات بینندگان