arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۲۱۹۹
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۵ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۲

سیاستمدار هلندی: من رمضان را تازه کشف کرده ام

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سیاستمدار سابق و عضو حزب آزادی هلند (حزب ضد اسلامی) می گوید؛ پس از آنکه اسلام آورد این نخستین تجربه او در ماه رمضاه است. اتفاقی که در واقع برای او مانند کشف یک دنیای جدید در زندگی است. اتفاقی که درباره آن تنها اندکی شنیده بود.

به گزارش شفقنا؛ وان دورن ( 47ساله ) بعد از آنکه شهادتین را به زبان عربی تلاوت کرد، درماه گذشته از طریق توییتر مسلمان شدن خود را آشکارا اعلام نمود. وی امسال برای نخستین بار ماه رمضان را در عمرش تجربه می کند.
اسلام آوردن این سیاستمدار هلندی جنجال تبلیغاتی گسترده ای را در داخل و خارج کشور برانگیخت و کسانی که در اسلام او تردید داشته یا از اقدام او حمایت می کردند با هم به بحث و گفتگو پرداختند. بخصوص اینکه وی زمانی که در حزب آزادی بود با اسلام میانه خوبی نداشت و به تبعیت از حزبش با مسلمانان به شدت مخالفت می کرد.
دورن در گفت وگویی با شبکه الجزیره گفته است نخستین رمضان برای او به مثابه کشف توان و قدرت یک فرد در برابر سختی ها و داشتن میزان صبر و تحمل است. مساله ای که تا پیش از این به آن پی نبرده بود. او می گوید: «در ماه رمضان احساسی را تجربه می کنی که قبلا از سوی دیگران شنیده بودی یا در کتاب ها خوانده بودی که مثلا مسلمانان چه احساس مشترکی درباره گرسنگی، تشنگی وافطار دارند اما الان من این احساس را خودم تجربه می کنم».
وان دورن سال ۲۰۱۱ بود که از حزب آزادی هلند جدا شد. او می گوید یکی از زیباترین لحظات درماه رمضان انتظار همه برای فرارسیدن لحظات افطار است. زمانی که همه مشترکا گرسنگی و تشنگی را تجربه می  کنند و بعد با گفتن اذان نوشیدنی و آشامیدنی به همدیگر تعارف می کنند.
امسال رمضان در هلند با شروع فصل تابستان آغاز شده است و مسلمانان باید روزانه حدود ۱۹ ساعت روزه داشته باشند. با شروع ماه رمضان در هلند، رسانه های این کشور برنامه های سمعی و بصری متنوعی را ارایه می کنند. وان دورن می گوید رمضان او را برآن می دارد تا به همه شکم های خالی درجهان فکر کند. کسانی که چیزی برای خوردن پیدا نمی کنند. او می افزاید: «ما روزه می گیریم و بعد از چند ساعت افطار می کنیم. اما درهمان لحظات می دانیم کسانی درسراسر جهان هستند که گرسنگی می کشند و هیچ امیدی هم به آن ندارند که چیزی برای رفع گرسنگی خود پیدا کنند».
درباره نحوه زندگی خود، دورن می گوید بسیاری از ویژگی های ماه رمضان را در خودش کشف می کند. از آن گذشته در روزهای ماه رمضان فرصت زیادی برای مطالعه و تحقیق و خواب دارد و می تواند به مسایل دیگر مربوط به این ماه فکر کند. حضور در افطارهای جمعی و خواندن نماز در مساجد موجب کاهش تنهایی او در خانواده شده است و همین امر به او فرصت تازه ای برای برقراری ارتباط با مسلمانانی داده است که مهاجر بوده و ریشه های خارجی دارند.
درباره نحوه برخورد اطرافیان با او، وان دورن که درحال حاضر در شورای شهر لاهه کار می کند می گوید رفتن به عبادت ها یا انجام شعایری که دیگران با آن اشتراکی ندارند سخت است و او باید هربار به دیگران توضیح دهد که چه کاری برایش مجاز و چه کاری ممنوع است و نسبت به چه چیزی معذور بوده یا چه چیزی را می پذیرد.
درعین حال دورن می گوید: «خانواده ام از اینکه من مسلمان شده ام احساس خوبی دارند . زیرا این مسلمان شدن تاثیر زیادی در رفتارهای من داشته است واین چیزی است که اطرافیانم کاملا آن را درک می کنند» او می گوید یکی از تحولات  بزرگی که در او اتفاق افتاده این است که درک بهتری نسبت به همکاران و دوستانش دارد و به صورت متقابل آنها هم او را می فهمند و به انتخابش احترام می گذارند.
شایان ذکر است که دشمنان دورن وقتی او اسلام آورد شایع کردند روزگاری بین جوانان مواد مخدر توزیع می کرده یا سلاح در اختیار داشته است و دراین باره اسنادی را هم در اختیار رسانه ها گذاشتند.
دورن می گوید از زمانی که اسلامش را به صورت آشکار اعلام کرده این حملات یا و اکنش های تند و هیجانی کمتر شده است. وی می افزاید: «الان دیگر نوعی از تفاهم و پذیرش انتخاب من وجود دارد. برخلاف اوایل که تازه اسلام آورده بودم و هرکسی علیه من تهمتی را ردیف می کرد. البته هنوز هم برخی ازهلندی ها واکنش هایی منفی دارند و مرا مسخره می کنند ولی من به این ها خیلی اهمیت نمی دهم».
به گزارش شفقنا، دورن در گفتگو با الجزیره می گوید مسوولیت گفتگو با دیگران یا بین مسلمانان برعهده خود آنهاست. وی در این باره توضیح می دهد که: «اگر همگان از پیشداوری ها و قضاوت های شکلی خود دست بردارند می توان شاهد همزیستی خوبی بین اسلام و ارزش ها و مبادی غربی بود». او از اینکه رفته رفته بر تعداد جوانان هلندی مسلمان افزوده می شود ابراز خرسندی کرده و می گوید: «این ها علایم شروع یک دوران جدید است. دورانی که جوانان بیش از هرزمان دیگری به اسلام روی می آورند»./
پایان پیام

نظرات بینندگان