arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۲۸۸۱
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۰۹ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۲

راه حلهاي شهري پايتخت اتحاديه اروپا واقعا «بلژيکي» است!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هر چند بروکسل، پایتخت و مقر برنامه ریزی اتحادیه اروپا است اما سازه ها و امکانات شهری آن بعضا فاقد استفاده، بی منطق، بدون برنامه ریزی و حتی تعجب برانگیز است.

به گزارش انتخاب ؛ کاتارینا فون چورچنتالر، خبرنگار کانال اول تلویزیون دولتی آلمان، «آ.اِر.دِ» در اینباره گفت: تعجب نکنید؛ بله، در بروکسل هم می توان یک چنین منظره هایی را شاهد بود. بروکسل، محور دیوان سالاری و وضع قوانین و مصوبات اتحادیه اروپا است. بنابراین در این شهر، دقت نظر و استانداردسازی از اهمیت زیادی برخوردار است. این ملاحظات و وسواسها به فعالیتهای کشاورزی در این شهر نیز سرایت کرده است. اما همین رو بروکسل، نمای دیگری نیز دارد. شهری با مناظر شهری یا تابلوهای چند زبانه و بعضا گیج کننده. بطور مثال در این تصویر، راه پله ای را می بینید که در مقابل یک دیوار (بدون در) بالا رفته و هیچ کاربردی هم ندارد. به خط کشی های ناقص و ناموزون خیابانها و یا تابلوهای زائد و غیرضروری که گویا اصلا نمی خواهند روزی آنها را جمع کنند، توجه کنید، متوجه این بی دقتی ها خواهید شد.

دیوید هِلبیش آلمانی مدتی است که به مستند سازی این صحنه ها مشغول است. این شهروند سی و نه ساله آلمانی، هنرمندی است که از یازده سال پیش، بلژیک را برای فعالیتهای هنری خود انتخاب کرده است. هلبیش در سامانه اجتماعی مجازی «فیس بوک»، صفحه ای را با عنوان «راه حلهای بلژیکی» ایجاد کرده است. او گفت: من در این صفحه، در درجه اول، یک آلبوم عکس از عکاسی های خود از شهر بروکسل گذاشته ام و در درجه دوم می خواهم نشان دهم که این عکسها در واقع تصاویری از موقعیتها و اماکن عمومی بروکسل است که مردم این شهر بطور روزانه با آن سر و کار دارند. این تصاویر به مایه های طنز نیز آمیخته شده است و نشان می دهند که در این شهر، هر کس برای حل مشکلات خود، چه تدبیر و راه حلی را اندیشه کرده است. این هنرمند آلمانی سپس در مورد آثار و بناهای قدیمی بروکسل نیز گفت: نگاه کنید حتی سر در شهرداری که در میدان بزرگ بروکسل واقع است نیز نامتقارن است. ببینید نوک این برج در وسط سازه قرار ندارد. گویا این بنای تاریخی بدون پیروی از نظمی مورد انتظار ساخته شده است.

وی اظهار داشت: در بروکسل همانند این بنایی که مشاهده می کنید، تلاشی برای یکپارچه سازی صورت نگرفته است بلکه اینطور به نظر می رسد که حتی سازه ها نیز دیوانه وار و بی منطق ساخته شده اند.

خبرنگار آ.اِر.دِ با بیان آنکه از این قبیل شتابزدگی ها در مدخل ورودی دادگاه قانون اساسی نیز می توان دید، افزود: این در، محل ورود به کاخ پادشاه بلژیک بوده است. (اما برای سهولت در آمد و شد به این ساختمان، در کوچکی در دل این سر در بزرگ ساخته شده است). دو زن بلژیکی در مورد طراحی این در گفتند: ما هر روز این ساختمان را می بینیم و خیلی راحت می توانیم به آن وارد و یا از آن، خارج شویم.

برغم این تدابیر شتابزده اما همیشه «راه حلهای شهری بلژیکی»، کار ساز نیستند و اصطلاحا جواب نمی دهند. هلبیش گفت: نگاه کنید! تابلوی راهنمایی و رانندگی این خیابان و نقش دوچرخه بر روی آسفالت به ما می گوید که اینجا محل تردد دوچرخه سواران است. اما با اینحال نرده های جداکننده خیابان و پیاده راه، مانع تردد دوچرخه سواران شده اند. یک دوچرخه سوار گفت: بله، این نرده ها ما را مجبور کنند که برای عبور از خیابان از دوچرخه خود پیاده شویم و آنرا دستمان بگیریم.
فون چورچنتالر افزود: خط کشی های غیر ضرور عابرپیاده، راه پله هایی که مقابل آن را سد کرده اند، پلکانهایی که به جایی نمی رسند و مقابلشان دیوار است، تابلوهای راهنمایی و رانندگی متناقض در کنار هم و تمهید نابجای پارکینگ خودروی معلولان در مقابل پارکینگ سواری ها برخی از عکسهای مضحکی است که هلبیش آنها را در صفحه «فیس بوک» خود گذاشته و جالب آنجا است که به گفته این هنرمند آلمانی، تاکنون کسی هم شکایتی نداشته است.
نظرات بینندگان