arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۲۹۹۷
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۰ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۲

آمار‌های رییس‌جمهوری و اقدام جالب صداوسیما!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تمام کسانی که آدم‌های منصفی هستند و واقع‌بینی آن‌ها بیش از تعصباتشان است قبول دارند که جمهوری‌اسلامی ایران در پی 35 سال گذشته رشد همه‌جانبه‌ای را در تمامی‌ عرصه‌ها اعم از اقتصادی، صنعتی، دانشگاهی، علمی سیاسی و ... برای مردم ایران به ارمغان آورده است.

این حرکت جمهوری‌اسلامی همیشه رو به رشد و مثبت بوده است، اما شتاب آن در برهه‌های مختلف و با توجه به شرایط منطقه‌ای و داخلی و بین‌المللی تغییر پیدا کرده است. به‌طوری‌که بعد از جنگ تحمیلی با توجه به این‌که اکثر زیرساخت‌های کشور آماده نبودند بخش زیادی از منابع کشور صرف آماده‌سازی زیرساخت‌ها شد و در دوره‌ اصلاحات به برکت همین زیرساخت‌ها کار‌های عمرانی بسیار زیادی در زمینه نفت‌و گاز، صنایع سنگین، خودروسازی، کشاورزی و سایر زمینه‌ها انجام شد.

با پایان دوره ریاست‌جمهوری خاتمی و آغاز دوره جدید ریاست‌جمهوری انتظار می‌رفت، شتاب رشد و توسعه کشور باز هم افزایش یابد و به‌طوری‌که در اصناف بالادستی و مخصوصا سند چشم‌انداز که ملهم از رهنمود‌های گرانبار رهبری بود و حاصل کار کارشناسی جمعی از مدیران نخبه و کارآزموده کشور بود و براساس واقعیت‌های کشور تنظیم شده بود و تقریبا هشت سال پیش ما در آستانه دستیابی به جایگاه اولین کشور منطقه در تمامی زمینه‌های علمی، نظامی، سیاسی، فرهنگی و صنعتی و اقتصادی و کشاورزی بودیم. تمام کشورهای منطقه مثل ترکیه، قطر، امارات برنامه‌های توسعه خودشان را بعد از ما شروع کردند. در آن موقع کشور ما به نسبت در شرایط دشوارتری قرار داشته اما امروز به گزارش آقای رییس‌جمهوری ما نه‌تنها به اهداف توسعه چهارم و پنجم دست نیافته‌ایم و در چشم‌انداز فاصله زیادی داریم، بلکه کشورهای همسایه، با فاصله زیادی از ما پیشی گرفته‌اند و کشور ما هنوز گرفتار مشکلات اولیه است.

قبل از این‌که مصادیقی از ناکارآمدی‌های دولت احمدی‌نژاد را برشمارم، می‌خواهم همین‌جا تاکید کنم که احمدی‌نژاد فردی پرتلاش، بی‌ادعا، مردمی، جسور و ساده‌زیست است و امتیازات زیادی دارد. فردی باهوش با قدرت اجرایی بسیار قوی است که این‌ها جای تقدیر دارد. اما ای کاش با ارائه آمار غیرواقعی خوبی‌های خود را نیز تحت شعاع قرار نمی‌داد.

زمانی که آقای احمدی‌نژاد به ریاست‌جمهوری رسید، تمام شرکت‌های بزرگ نفتی برای کار در پروژه‌های پارس جنوبی و سایر پروژه‌های نفت و گاز کشورمان صف کشیده‌ بودند، اما امروز تمام این پروژه‌ها با مشکلات عدیده ای مواجه هستند و تمام آن‌ها فراموش شده است. میادین ما را کشور قطر غارت کرده و در این سال‌ها که عربستان، عراق و قطر در حال سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفتی بوده‌اند و ما در حال خاموش کردن بسیاری از پروژه‌های نفت و گاز هستیم. بسیاری از صنایع سنگین مثل صنعت خودروسازی، لوازم‌ خانگی مانند ارج و آزمایش، صنایع پلیمری، صنعت فرش و نساجی و به‌طور کلی حدود 50‌درصد صنایع در درجات مختلف با مشکل مواجه هستند.

ارزش پول ملی به شدت افت کرده‌ و قیمت کالاهای مصرفی و اساسی به‌طور میانگین پنج برابر افزایش پیدا کرده است. حداقل چهار‌میلیون جوان بیکار در کشور داریم و گرانی مسکن و خودرو صدای اعتراض مردم را درآورده است اما این‌که مردم اعتراض نمی‌کنند، به‌خاطر این است که مردم با نظام پیوند عاطفی دارند و کشور را مال خودشان می‌دانند اما اعتراضات آن‌ها جای خودش هست امروز با هرکسی که درددل کنید متوجه می‌شوید که با انبوهی از مشکلات و گرفتاری‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کند.

استرس‌های مختلف آرامش مردم را سلب کرده است. به‌هرحال، اگر مردم به آقای روحانی 51‌درصد رای داده‌اند دقیقا به خاطر اعتراض به سیاست‌های اقتصادی احمدی‌نژاد بود و هیچ معنی دیگری ندارد. مرور مناظره‌ها و دیدگاه‌های محترم ریاست‌جمهوری این امر را به خوبی روشن می‌کند. به‌هر حال، سخن در این عرصه بسیار زیاد است و در این مجال من نمی‌خواهم خوانندگان روزنامه را بیش از این خسته کنم، اما ناچار نکته مهم‌تری را نیز تاکید کنم.

در ارائه آمار همیشه باید به شرایط ایده‌آل توجه داشت و شرایط موجود را با شرایط ایده‌آل مقایسه کرد. کشوری مثل ترکیه که درآمد ناخالص آن دوبرابر کشور ماست و از نظر عمران و شهرسازی و سطح معیشت مردم به مراتب بالاتر از کشور ما قرار دارد و این در حالی است که انتظار می‌رفت امروز ما با فاصله زیادی از این کشور قرار بگیریم. به‌هرحال تمام کشورهای اطراف ما در حال رشد بی‌سابقه ای هستند و این در حالی است که رییس‌جمهوری به یک‌سری آمار غیرواقعی دل را خوش کرده است.

در ارائه آمار همیشه باید به استانداردها و واقعیات روز دنیا توجه کرد. رشد آمار تلفن، کاهش تصادف، کاهش مصرف بنزین، ایجاد دانشکده طب سنتی و ساخت‌وساز‌های مسکن مهر همه و همه کارهایی است که در همه جای دنیا حتی در کشورهای افریقایی تحقق پیدا کرده است، این‌گونه آمار دادن به سخره‌گرفتن نخبگان است و اهانت به شعور مردم.

ما از صداوسیما انتظار داریم فضایی ایجاد کند که کارشناسان و نمایندگان مجلس و سایر صاحب‌نظران بتوانند به تحلیل واقعیت‌های جامعه و ارائه راهکار برای حل مشکلات فعلی بپردازند و در تقویت وحدت ملی و در ایجاد اتحاد اجتماعی و بهره‌گیری از نخبگان کشور فضا را هموار کنند، از طرفی به آقای رییس‌جمهوری مشفقانه پیشنهاد می‌کنم که در آخرین صحبت تلویزیونی خود فقط به تقدیر از مردم و حلالیت طلبیدن از آن‌هایی که مورد بی‌احترامی قرار گرفته‌اند، بپردازد و برای قصوراتشان طلب عفو کنند و از بزرگ‌نمایی و منم‌گویی پرهیز کنند و فضا را برای کار رییس‌جمهوری بعدی هموار سازند که این پسندیده‌تر است.

منبع: روزنامه بهار
نظرات بینندگان