arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۶۳۶۴
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۲ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۲

پورنجاتی: اظهارات اخیر وزیر اطلاعات، تحسین برانگیز است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
احمد پورنجاتی ﺍﻇﻬﺎﺭﺍﺕ ﺍﺧﻴﺮ محمود علوی، ﻭﺯﻳﺮ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ، درباره ایرانیانی که پس از اعتراضات سال ۸۸ مجبور به ترک کشور شدند را «ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺗﻘﺪﻳﺮ» توصیف کرده ﺍﺳﺖ و همزمان روزنامه کیهان از قول احمد سالک از اعضای جامعه روحانیت نوشته است که «اولویت وزارت اطلاعات موضوع بازگشت فراری‌های فتنه سال ۸۸ نیست».
 
احمد پورنجاتی در گفت‌وگو با روزنامه آرمان، با اشاره به اینکه «اظهارات وزیر اطلاعات همه برنامه‌ها و رویکردهای این وزارتخانه را در برنمی‌گیرد»، گفته است: «انگیزه و نتیجه اظهارات وزیر اطلاعات را باید مورد تحسین قرار داد از این جهت که به فضای نگران‌کننده و ذهنیت غلطی که توسط برخی ایجاد شده بود پایان داد».
 
پورنجاتی گفته است: «آنچه وزیر جدید اطلاعات دولت یازدهم بیان کرد حکایت از نوعی گرایش متفاوت به مقوله امنیت ملی کشور است و می‌شود گفت اظهارات ایشان یک نوع نگاه اعتدال‌گرایانه به مقوله امنیت در کشور است».
 
احمد پورنجاتی همچنین گفته است که «به نظر من یکی از پیش نیازهای تجدید و تحکیم ارتباط وزارت اطلاعات در دوره جدید با بدنه اجتماعی یعنی شهروندان و ایجاد سازوکارهای مناسب برای ارتباط با افکار عمومی و تبیین و توضیح رویکردها و پاسخگویی به پرسش‌هاست».
 
احمد پورنجاتی درباره نیروها و دستگاه‌های اطلاعات موازی و «خودسر» نیز گفته است: «مأموریت‌های اطلاعاتی نهادهای دیگر در چارچوب وظایفی است که بر عهده آنهاست و چه نهادهایی که با تصمیم مراجع قانونی برای کمک به نهاد‌های اطلاعاتی و حفظ امنیت کشور ایجاد شدند» و «دارای مبنای قانونی هستند و ارتباطشان برای راهبردهای کلان و حتی رویکردهای موردی در مورد مسائل مختلفی در جامعه است؛ مسائلی که در حوزه امنیتی چه حوزه امنیت داخلی وچه مسائلی که در حوزه امنیت خارجی در پرتو سیاست‌های وزارت اطلاعات به عنوان مرجع قانونی قابل توجیه است».
 
پورنجاتی در عین حال تاکید کرده است که «اگر ما شاهد این باشیم که در کنار وزارت اطلاعات جای دیگر، موضعی متفاوت و حتی مخالف دستگاه رسمی اطلاعاتی کشور بگیرد، انتظار بسیار ابتدایی یا انتظار اولیه از وزیر اطلاعات است که در این مورد برای دستگاه قانونی خودش تعیین تکلیف و سریع اعلام موضع کند».
 
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی همچنین درباره کار گذاشتن شنود در دفتر علی  مطهری و «نمونه‌های دیگری» از چنین اقداماتی گفته است که «ما منشأ این برخورد‌ها و اقدام‌کنندگانش را نمی‌شناسیم و دقیقاً نمی‌توانیم مشخص کنیم. چون نیازمند این است که دستگاه‌های اطلاعاتی رسمی کشور به عنوان یک آسیبب و یک آفت جدی رسیدگی کنند و عاملین این برخورد‌ها را معرفی کنند و صرفاً به سلب مسئولیت از دستگاه خود اکتفا نکنند» و تأکید کرده که «صرفاً اظهار بی‌اطلاعی کردن کافی نیست؛ گفته بشود که ما نبودیم یا ما اطلاع نداریم چه کسانی دست به این اقدامات زده‌اند».
 
به گفته پورنجاتی «وظیفه مهم‌تر این است کسانی که این اعمال خلاف قانونی را انجام می‌دهند، شناسایی کنیم مگر ما مرجع دیگری داریم که این موارد خودسرانه را بررسی کند؟ وظیفه نهاد امنیتی قانونی کشور این است».
 
احمد پورنجاتی گفته است: «باتوجه به شناخت نسبی که از شخص رئیس‌جمهور دارم، ایشان شخصیتی است آگاه نسبت به مسائل امنیتی کشور و شخصیتی است که در طول سال‌های گذشته با مسائل امنیتی مرتبط بوده است، انتظار نمی‌رود که برنامه‌ها و شعارهای ایشان در حد حرف وشعار باقی بماند» همان گونه که «با توجه به سوابقی که از شخصیت مستقل وزیر اطلاعات دولت یازدهم ایشان توانایی این را خواهند داشت که استقلال وزارت اطلاعات را به طور کامل حفظ کنند».
نظرات بینندگان