arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۱۸۵۴
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۶ - ۱۳ مهر ۱۳۹۲

چرا اعراب از نزدیکی روابط ایران و آمریکا می ترسند؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس همچنان با تردید به مسأله نزدیکی روابط ایران و آمریکا می نگرند، زیرا از این بیم دارند این روابط به قیمت منافع مشترک آن ها با آمریکا تمام شود.

مخالفت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با نزدیکی روابط ایران و آمریکا، که به ویژه در گفت و گوی تلفنی حسن روحانی رئیس جمهور ایران و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا جلوه گر شد، در اظهارات مسئولان ارشد عرب کشورهای شورای همکاری قابل تشخیص بود. این مخالفت را همچنین از استقبال نه چندان گرم و دیرهنگام دیپلمات های عرب در اظهار نظرهایشان در این خصوص می توان دریافت.

"عبدالعزیز بن صقر" تحلیل گر سیاسی متخصص در امور کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به خبرگزاری فرانسه گفت: تحولات به وجود آمده در روابس سیاسی تهران – واشنگتن، نگرانی کشورهای عرب منطقه را سبب شده است.

وی اظهار داشت: کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، هرگونه بهبودی در روابط ایران و آمریکا را زمینه ساز برقراری ثبات و امنیت در منطقه می دانند؛ اما با این حال این کشورها در قبال امتیازهای احتمالی که آمریکا در این خصوص به ایران خواهد داد، نگران هستند؛، زیرا بی تردید این بهبودی روابط بدون امتیازدهی ممکن نیست.

وی تاکید کرد: بهبودی در روابط ایران و آمریکا در حالی صورت می گیرد که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به سبب ناکامی آمریکا در حمله به سوریه، به واشنگتن بی اعتماد شده اند؛ این کشورها و در راس آن ها عربستان سعودی، که حامی مخالفان دولت سوریه هستند، حمله نظامی به سوریه را ترجیح می دادند.

"عبدالرحمان الراشد" مدیر شبکه العربیه عربستان هم با اذعان خشم کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از نزدیک شدن روابط آمریکا و ایران گفت: ما منتظر وعده باراک اوباما برای حمله به سوریه بودیم که ناگهان با مهروزی اوباما با ایران که همپیمان بشار اسد است غافلگیر شدیم؛ به طوری که روحانی به سرعت این مساله را به مثابه پیروزی خود تلقی کرد و هنگام بازگشت به تهران مانند فاتحان از او استقبال شد.

الراشد در مقاله خود نوشت: مشخص نیست چرا اوباما تصمیم گرفته است دری را بگشاید که همه روسای جمهور پیشین آمریکا آن را به روی ایران بسته بودند.

"سمیر التقی" مدیر مرکز پژوهش های شرق در دبی نیز با بیان این که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس باید در هرگونه نقشی که برای آینده ایران در نظر گرفته می شود، شریک شوند، خاطر نشان کرد: در غیر این صورت کشورهای عربی بر اساس منافع خود تصمیم گیری خواهند کرد.

وی افزود: "علاوه بر اعمال فشاری که کشورهای عربی می توانند بر کنگره و مراکز تصمیم گیری در آمریکا وارد کنند، این کشورها با توجه به عایدات عظیمی که از نفت و گاز دارند، می توانند بخشی از معاملات خود را با دلار تغییر دهند" تا به این ترتیب، به گفته عبدالعزیز بن صقر، " ناخرسندی خود را از بهبود روابط ایران و آمریکا نشان دهند."

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۱
حافظ
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
3
73
نمی دونم چگونه آقای سمیر التقی مدیر مرکز پژوهشهای شرق شده اما می خوام بهش بگم کشورهای عرب حوزه خلیج همیشه فارس نه به تنهایی حتی به اتفاق هم نیز نمی توانند نقشی همچون ایران در منطقه خاورمیانه داشته باشند چون ظرفیت های ایران رو ندارند و اساسا نمی توانند جایگاهی بلند همچون ایران داشته باشند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
0
115
بعضی از افراطیون داخلی هم از این موضوع ناراحتند..لابد آنها نماینده اسراییل یا عربستان هستند..
علی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
3
81
چقدر نظر اعراب و اسراییل به نظرات کیهان(برادر حسین) نزدیک است نکنه ....
احمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
32
2
اين آقاي ناشناس قياس مع الفارق كرده ؛اينجور قضاوت اصلا درست نيست؛اگر چه منم از بعضي كارهای اين افراطيون ناراضيم.
نظرات بینندگان