arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۲۵۸۷
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۲ - ۰۵ دی ۱۳۹۲

تراژدی دامداری در کشور یا مدیریت از نوع پت و مت!

برای سالها، قیمت پایین خریداری شیر از دامداران در حدی بود که به زحمت کفاف هزینه علوفه دامداران را می داد و دامداران ایرانی یکی پس از دیگری ورشکست شدند و گاوهای شیرده یا به قیمت گاو گوشتی در حدود یک میلیون تومان به سلاخی برده شدند یا به کردستان عراق صادر گردیدند. اما اکنون که وضعیت تولید شیر و لبنیات کشور از بحران گذشته است....
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سایت آینده نوشت:
در شرایطی که طی هشت سال گذشته، به دلیل سیاست های غلط و عدم حمایت از تولید کشاورزی و دامداری کشور به مرحله نابودی رسیده است، تغییر سیاستها در این بخش و حمایتهای دیرهنگام وضعیت طنزآمیزی را پدید آورده است.

به گزارش خبرنگار «آینده»، وضعیت تراژیک تولید محصولات دامی، به ویژه لبنیات در سالهای اخیر شباهت عجیبی به کمدی یافته است.

برای سالها، قیمت پایین خریداری شیر از دامداران در حدی بود که به زحمت کفاف هزینه علوفه دامداران را می داد و دامداران ایرانی یکی پس از دیگری ورشکست شدند و گاوهای شیرده یا به قیمت گاو گوشتی در حدود یک میلیون تومان به سلاخی برده شدند یا به کردستان عراق صادر گردیدند.

اکنون که وضعیت تولید شیر و لبنیات کشور از بحران گذشته است و اکثر کارخانه های شیر و لبنیات بخش قابل توجهی از مصرف شیر خام خود را از طریق آب زدن به شیرخش کهای چینی تامین می کنند، قیمت خریداری شیر خام ارتقا یافته است.

این ارتقای قیمت موجب شده است تا یکباره قیمت گاو شیرده در کشور بالا رفته و از یک میلیون تومان به حدود هشت میلیون تومان رسیده است و این به معنای دشوارتر شدن شرایط تولید شیر می باشد. چرا که نهاده های تولید باز هم افزایش می یابد.

گران شدن بیش از حد گاو شیرده که به دلیل کمبود آن در بازار داخلی رخ داده است، تنها یکی از نتایج مدیریت پت و مت وار است که نتیجه ای جز بازی با سرنوشت میلیونها نفر کشاورز و دامدار و شاغلین در صنایع مرتبطه ندارد. در حالی که تصمیم گیری در چنین مواردی باید جامع بوده و با توجه به کلیه نهاده های تولید انجام شود.

به راستی زمانی که می شود با آب بستن به شیرخشک چینی، شیرمورد نیاز ایرانیان را تامین کرد، چرا باید زحمات دشوار حل کردن مشکلات تولید دامداران ایرانی را تحمل کرد؟
نظرات بینندگان