arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۴۵۹۸
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۶ - ۲۱ دی ۱۳۹۲

نیمی از زنان ایرانی چاق هستند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دبیر علمی کنگره ملی سرطان گفت: فقط 12 درصد مردم ایران 5 وعده در روز میوه و سبزی مصرف می‌کنند. 50 درصد زنان ایرانی چاق هستند. عدم تحرک،اضافه وزن و تغذیه نامناسب از عوامل بروز سرطان در کشور است.

به گزارش فارس، علی مطلق گفت: هدف اصلی این کنگره که با حضور متولیان اصلی کنترل سرطان برگزار می‌شود، تدوین برنامه های راهبردی برای جریان سازی و هماهنگی‌های بیشتر برای کاهش و کنترل سرطان در کشور است.

وی با اشاره به روز جهانی سرطان (4فوریه هر سال)، گفت:‌ سالانه در زمینه کنترل سرطان در ایران فعالیتهای زیادی می‌شود و برخی از آنها نیز به نتایج مطلوب منجر شده است اما فقدان کمیته یا سازمان ملی سرطان سبب می‌شود در برآورد اولویتها و راهبردها مشکلاتی پیش آید یا هماهنگی چندانی در اجرای برنامه ها وجود نداشته باشد.

دبیر کنگره ملی سرطان به محورهای این کنگره اشاره کرد و افزود: سرطان و برنامه‌های پیشگیری و تشخیص زودهنگام، برنامه های تشخیصی و درمانی،راهنماهای ملی سلامت‌، رسانه و سرطان و سازمان های مردم نهاد از جمله محورهای مورد بحث در کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان است.

مطلق افزود: بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی میزان شیوع سرطان از سال2000 به طور متوسط سالانه10میلیون نفر مبتلا، در سال2020 با افزایشی 100درصدی به حدود20 میلیون نفر در سال خواهد رسید.

وی اضافه کرد: این آمار هشدار دهنده بیانگر آن است که حدود دو سوم افزایش ابتلا به سرطان در کشورهای در حال توسعه خواهد بود، که ایران نیز در زمره آنهاست.

مطلق،‌ سرطان را پس از بیماری های قلبی، عروقی و حوادث، سومین علت مرگ در کشور معرفی و اضافه کرد: این بیماری علاوه بر اینکه در میان عموم مردم، تابوی یک بیماری غیرقابل درمان را به دوش می‌کشد، در میان گروه پزشکی نیز وضع چندان بهتری ندارد و علت چنین نمودی بیش از همه به دلیل آثار مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی است که این بیماری از خود بر جای می‌گذارد.

وی یادآور شد:‌ نکته مهم دیگر که در کشور ما اهمیت دارد این است که بسیاری از موارد سرطان در مراحل پیشرفته بروز می کنند که ضمن کم اثر کردن درمانها در مقیاس فردی، هزینه‌های بیشتر را بر سبد سلامت در کشور وارد خواهد کرد بنابراین تدوین برنامه جامع کنترل سرطان با در نظر گرفتن این حجم زیاد مبتلایان با وجود محدودیت منابع مالی، تنها اقدام عاقلانه و ممکن خواهد بود.

وی افزایش میزان مصرف دخانیات، همچنین تغییر در شیوه زندگی شامل زندگی با فعالیت فیزیکی کم و مصرف غذاهای نامناسب، عوامل محیطی همچون افزایش آلودگی هوا، استفاده غیر علمی از کود و سموم در فرایند تولید محصولات کشاورزی و افزایش ابتلا به برخی از عفونتها که با سرطان های خاص مانند سرطان معده ارتباط دارد را از دیگر عوامل بروز سرطان در ایران برشمرد.

مسئول کمیته پژوهش و برنامه ریزی شورای بیماری های خاص صدا و سیما گفت: طی 30 سال گذشته میزان شهرنشینی در کشور از 50 به 80 درصد افزایش یافته است، سن شروع سیگار کشیدن در ایران 20 سالگی است و حدود 20 درصد مردان ایرانی سیگاری هستند و فقط 12 درصد مردم ایران 5 وعده در روز میوه و سبزی مصرف می کنند.

مطلق ادامه داد: میزان تحرک در بین مردم ایران بسیار کم است به گونه‌ای که 40 درصد مردم ما حداقل فعالیت بدنی را نیز ندارند. همچنین وزن درصد زیادی از مردم در کشور ما بالا است به طوری که 44 درصد مردم افزایش وزن دارند و 50 درصد زنان ایرانی چاق هستند.

وی با بیان اینکه میزان بروز سرطان در حال افزایش است، افزود: میزان مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان نیز اهمیت به خصوصی دارد به طوری که این میزان در سال 2008، حدود 6.7 نفر و در سال 2012، 8.2 میلیون نفر در جهان رسیده است و به طور کلی سرطان 12 درصد کل مرگ و میر‌ها را در جهان به خود اختصاص داده است.

مطلق به شیوع سرطان اشاره کرد و عنوان کرد: در حال حاضر 6.32 میلیون نفر در جهان با تشخیص سرطان در حال زندگی کردن هستند که آمار غیر رسمی باید بیش از این باشد اگر مقایسه‌ای بین میزان بروز سرطان در ایران و جهان انجام دهیم طبق این شاخص میزان بروز سرطان در مردان 79 و 365 نفر در هر صد هزار نفر در جهان است و همین آمار در زنان از 103 تا 295 نفر در صد هزار نفر است. در ایران هم این آمار 122 درصد هزار نفر زن و 132 در صد هزار نفر مرد مبتلا به سرطان می‌شوند.

وی با بیان اینکه تهیه مواد غذایی به صورت غیراستاندارد و با استفاده از کودهای شیمیایی که نیترات زیادی دارند، می تواند در بروز سرطان نقش بسزایی داشته باشد، افزود: همواره توصیه می شود که مردم مصرف میوه و سبزی را در وعده های غذایی خود افزایش دهند و آن را به پنج وعده در روز برسانند این درحالی است که اگر تولید آنها ایمن نباشد، می تواند آسیب های زیادی را به سلامت افراد وارد کند.

مطلق در مورد نقش پارازیت ها در بروز سرطان نیز اظهار داشت: در مورد تاثیر این پدیده در بروز سرطان تحقیقات علمی صورت نگرفته است و نقش آن در بروز این بیماری تاکنون به صورت تئوری مطرح بوده است؛ بنابراین برای تایید تاثیر این پدیده در بروز سرطان باید تحقیقات علمی گسترده ای صورت بگیرد.

مطلق گفت: سرطان یکی از بیماری ها است که با انجام اقدامات پیشگیرانه می توان تا 40 درصد از بروز آن پیشگیری کرد؛ بنابراین هر قدر سرطان زود تشخیص داده شود، می توان از وخامت آن و صرف هزینه های مالی و جانی پیشگیری کرد.

بر اساس این گزارش،کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان 15تا17بهمن با حضور بیش از 50 گروه هدف در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می شود.
نظرات بینندگان