arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۲۸۲۶
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۳ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۳

گمانه زنی‌ رسانه های خارجی از موانع توافق هسته‌ ای ایران و 1+5

خبرگزاری «ریانووستی» با انتشار مطلبی در ستون دیدگاه های خود، چنین استدلال کرده که ایالات متحده تاکنون توافق هسته ای میان ایران و گروه 1 +5 را به تأخیر انداخته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حصول پیشرفت در مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، تلاش آمریکا برای جلوگیری از پیشرفت روند مذاکرات هسته ای ایران و 1+ 5، بررسی چشم انداز بهبود روابط میان ایران و عربستان سعودی، افزایش صادرات نفت ایران به چین و همکاری های ایران و عمان در حوزه روابط علمی، از جمله مهم ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش انتخاب، موضوع نتایج و دستاوردهای دور جدید مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، از جمله موضوعاتی است که مورد توجه شمار بسیاری از مطبوعات و رسانه های جهانی قرار گرفته است.

خبرگزاری «رویترز» ضمن پرداختن به این موضوع می نویسد، تهران با پاسخ دادن به پرسش های موجود درباره چاشنی های انفجاری و دیگر فعالیت های هسته ای خود ـ که غرب نسبت به آن ها مشکوک است ـ موافقت کرده و به این ترتیب، گام بزرگی در راستای تحقیقات آژانس از برنامه هسته ای ایران برداشته شده است.

این خبرگزاری اشاره می کند که پیشرفت در مذاکرات ایران و آژانس، می تواند به موفقیت مذاکرات ایران و گروه 1+ 5 برای رسیدن به توافق جامع نیز یاری برساند.

در همین حال، خبرگزاری «ریانووستی» با انتشار مطلبی در ستون دیدگاه های خود، چنین استدلال کرده که ایالات متحده تاکنون توافق هسته ای میان ایران و گروه 1 +5 را به تأخیر انداخته است.

به نوشته این خبرگزاری، «رجب صفراف»، رئیس مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه اظهار داشته این آمریکاست که تاکنون جلو توافق جامع هسته ای ایران را گرفته است.

به گفته وی، این موضوع به نفع آمریکاست، زیرا به منزله تلاشی برای افزایش فشار ها بر ایران به شمار می رود. از سوی دیگر، ایالات متحده تلاش دارد، فعالیت های ایران در زمینه فناوری هسته ای و همکاری های هسته ای، از جمله با روسیه را محدود کند.

اما در مطلبی در حوزه روابط منطقه ای ایران، سایت خبری «میدل ایست آنلاین» به بررسی چشم انداز بهبود روابط ایران و عربستان سعودی پرداخته است. در مطلب این سایت که پل پیلار، تحلیلگر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) آن را نوشته ، تأثیر عوامل خارجی بر روابط تهران و ریاض بیش از هر موضوع دیگری مهم ارزیابی شده است.

بنابراین، پیلار بیان می کند که نومحافظه کاران آمریکایی و دیگر عناصر تندرو، همچنان بر آتش تقابل میان ایران و عربستان می دمند، ولی روند اخیر شکل گرفته در زمینه بهبود روابط ایران و عربستان، شرایط را برای جنگ طلبان آمریکایی دشوار ساخته است.

در مطلبی اقتصادی، روزنامه «گالف نیوز» به موضوع افزایش صادرات نفت ایران به چین پرداخته است. این روزنامه می نویسد، صادرات نفت ایران به چین در ماه آوریل نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از دو برابر شده و به 800 هزار بشکه در روز رسیده است.

به این ترتیب، مجموع واردات نفت ماهانه کشورهای آسیایی از ایران، بار دیگر بالا تر از میزانی قرار گرفته که در توافق مقدماتی هسته ای ژنو پیش بینی شده بود. پس از چین، هند با واردات 225 هزار بشکه در روز و کره جنوبی با 135 هزار بشکه در روز در جایگاه های بعدی هستند. ژاپن نیز هنوز اطلاعات مربوط به واردات نفت خود در ماه آوریل را منتشر نکرده است.

در پایان در میان دیگر مطالب، روزنامه «تایمز عمان» با انتشار مطلبی از عزم ایران و عمان برای بالا بردن روابط در حوزه علمی سخن گفته است. به نوشته این روزنامه، یک کارگاه آموزشی دو روزه مشترک میان دانشگاه سلطان قابوس عمان و نیز ایران برگزار شده که هدف از آن، تقویت همکاری های علمی و فناوری و بحث درباره موضوعات مرتبط با بیوتکنولوژی، پالایش پیشرفته نفت، نانوتکنولوژی و داروسازی بوده است. یکی از مقامات مسئول عمانی در حوزه علم و فناوری، جهانی شدن را جنبه مهمی از آموزش عالی در جهان امروز توصیف و همکاری های علمی ایران و عمان را در همین راستا ارزیابی کرده است.

منبع: تابناک
برچسب ها: رویترز ، چاشنی ، سیا
نظرات بینندگان