arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۳۲۵۱
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۹ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۳

"سینما روشن" چیست؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

طرح ملی "سینمای روشن"، گامی برای فرهنگ‌سازی و ایجاد رفاه اجتماعی است.

به گزارش ایسنا، مدیر مسئول موسسه پخش و توزیع فیلم "درخشان آفتاب عالمتاب"، گفت: ظرفیت‌های بسیاری برای اکران فیلم در کشور وجود دارد که اگر معتقد به فرهنگسازی و ایجاد رفاه اجتماعی براساس فرمایشان مقام معظم رهبری هستیم باید از این ظرفیت‌ها آن هم در سالی که ایشان آن را سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری کرده‌اند، بهره گیریم و طرح ملی سینمای روشن نیز در همین راستا ساماندهی شده است.

محمد نجفی‌زاده در نشستی با جمعی از اهالی رسانه پیرامون اهداف و فعالیت‌های موسسه گفت: در کنار شورای سیاست‌گذاری راه‌اندازی شده برای اجرای طرح اکران‌های جنبی سینما، نتیجه گرفتیم نخستین کار مهمی که می‌توان برای سینمای ایران انجام داد، این است که اقدامی برای ساماندهی اکران فیلم‌ها در داخل سازمان‌ها و ارگان‌های انجام دهیم.

وی در ادامه افزود: در سال‌های دور با فیلم‌های مختلف این موضوع را امتحان کرده بودیم و به نتیجه رسیدیم در حال حاضر باید به شکل تخصصی این بخش مدیریت شود که با تعامل انجام شده با مجموعه "فیلمیران" اجرای مرحله جدید اکران‌های جنبی از یکم اسفندماه برای فیلم "چ" آغاز شد.

نجفی‌زاده تصریح کرد: شاید برخی فکر کنند که از آنجا که فیلم "چ" ارزشی بود ما این اثر را انتخاب کردیم ولی به واقع تنها این مسئله نبود. فیلم "چ" در عرصه سینمایی کشور بسیار قابل توجه است و خوشبختانه اکران جنبی آن در نزدیک به 90 دانشگاه تا 20 اسفند انجام شد که نسبت به دوره‌های قبل این بار به شکلی تخصصی صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه با اکران جنبی این آثار بستری برای دانشجویانی که به هر دلیل توانایی دیدن فیلم را ندارد ایجاد شد تا آنها هم بتوانند به ارزان‌ترین شکل مخاطب اثر باشد اذعان داشت: به هر تقدیر بیش از 3000 دانشکده در کشور وجود دارد و ظرفیت‌ها محدود است اما تا به اینجا بسیاری از نهادها در اجرای این طرح با ما همکاری داشته‌اند؛ ما نیز هر طرح را به یک عنوان نام نهاده و عنوان این طرح را "گفتمان آزاد اندیشی" انتخاب کردیم که برگرفته از کلام مقام معظم رهبری است که سال‌های پیش بر آن تأکید داشتند.

نجفی زاده درباره اکران جنبی فیلم "شیار143" نیز توضیح داد: تاکنون این طرح بدون اینکه برای دستگاه‌های فرهنگی و هنری دولت هزینه‌ای داشته باشد اجرا شد و "شیار 143" طبق تعامل با مجموعه "فیلمیران" از یک اسفند تا سوم خرداد به اکران جنبی رسید که تا به امروز در بالغ بر 80 دانشکده اکران داشته و با توجه به اینکه این فیلم هنوز اکران عمومی نشده است به هیچ وجه در این مرحله با شکسته شدن قیمت مواجه نشد.

وی ادامه داد: چنانچه هر اتفاقی به شکل تخصصی انجام شود نتیجه بهتری دارد؛ ما و تیم همکار در اجرای این طرح نتیجه گرفته‌ایم که برای سینمای کشور پول درآوردن کار چندان سختی نیست و تنها باید تفکری در پشت این قضیه باشد؛ در اینجا ما به عنوان پخش‌کننده اثر و متولیان پخش فیلم حتما باید به جامعه هدف و روانشناختی مخاطب توجه کنیم.

نجفی‌زاده گفت: بطور مثال گاهی فیلمی مورد توجه عامه مردم نیست، گاهی فیلمی شرایط سیاسی دارد و باید در بستر خاص برای مخاطب خاص خود نمایش داده شود پس در راستای بستر سازی مناسب اقدام به راه‌اندازی سایتی کردیم که به عنوان اولین سامانه تخصصی اکران های عمومی و اختصاصی کشور طراحی شده و در این نگاه سینما را در امر اکران به دو بخش اصلی یعنی اکران در سینماهای موجود و فرعی با توجه به ظرفیت‌های نمایشی تقسیم کرده‌ایم.

او افزود: در نهایت سایت طراحی شده با عنوان "فیلم اکران" ارائه شد که در آنجا بسترهای ویژه‌ای برای صاحبان فیلم در نظر گرفتیم؛ صاحب فیلم صفحه‌ای به عنوان امور صاحبان فیلم دارد که با کد خاص وارد آن صفحه می‌شود و می‌تواند آمار فروش و هزینه‌های فیلم خود را مشاهده نماید.

وی درباره برنامه‌های پیش روی این طرح توضیح داد: به زودی طرح نمایش فیلم "چ" برای مردم عشایری و در مرزها را در دست داریم که از اواخر خرداد ماه فیلم به صورت رایگان و با کمترین هزینه پخش خواهد شد؛ همچنین اختتامیه فیلم "چ" هم در سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران در میدان امام حسین تهران و 4 شهر دیگر برگزار شده و از هنرمندان و فعالان عرصه دفاع مقدس دعوت می‌شود به میان مردم آمده و در همان میدان امام حسین مراسم اختتامیه اکران این اثر انجام می‌شود.

نجفی زاده در ادامه بیان کرد: از آنجاییکه قرار است مخاطب خاص خود را داشته باشیم و نگاه خاص به بسیاری از شرایط داریم فیلم "اینجا شهر دیگری است" اثر احمد گرشاسبی که روایتگر 48 ساعت قبل از شهادت امیر مومنان تا شهادت آن حضرت است را ویژه ماه مبارک رمضان اکران خواهیم کرد.

در ادامه این نشست و بر اساس پرسش های مکرر مطرح شده در ارتباط با لزوم ارائه توضیحاتی پیرامون طرح سینمای خاموش، نجفی‌زاده اظهار کرد: البته طرح سینمای خاموش به نام سینمای روشن تغییر نام داده است؛ با مشورتی که با مدیران فرهنگی داشتیم تأکید بر این امر بود که به دلیل بُعد روانشناختی موضوع عنوان سینمای خاموش به "طرح ملی سینمای روشن" تغییر نام دهد و امیدواریم اتفاقی این سینمای روشن را خاموش نکند.

وی افزود: شورای سیاست گذاری موجود در سال گذشته و پیش از اکران جنبی فیلم "چ" به نتیجه رسید تا از ظرفیت‌های نمایشی کشور برای اجرای این طرح استفاده کند؛ این در حالی است که کلی بودجه و هزینه و سرمایه ملی به شکل راکد مانده است و امروز بسیاری از سالن‌های همایش و سینمایی کشور از کار افتاده‌اند.

وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درخصوص ساخت سالن جدید در کشور گفت: البته که ما در اجرای این طرح در امر ساخت سالن دخالتی نداریم و تنها با شناسایی ظرفیت های موجود و با حمایت وزارت ارشاد و سینما شهر، سینما های مورد نیاز مجهز شده و در همینجا با قاطعیت می گویم که اجرای این طرح متعلق به تمام سینمای کشور است و نه فیلم های خاص.

مدیر اجرایی طرح ملی سینمای روشن ادامه داد: در این راستا از راهکارها وراهبرداهای سازمان سینمایی هم استقبال کرده چرا که متولی اصلی حوزه سینما سازمان سینمایی کشور است و قطعا اگر قرار باشد در اجرای این طرح موازی کاری وجود داشته باشد راه به جایی نخواهیم برد و طبق تعاملات و توافقات انجام گرفته طی چند ماه آینده ظرفیت های جدیدی ایجاد می شود و سالن های ثابتی برای نمایش فیلم در شهرستان ها در اختیار خواهیم گرفت.

نجفی زاده تأکید کرد: در اجرای این طرح در شهرهای دارای سینما به احترام سینماداران فیلمی را نمایش نمی‌دهیم و طرح ملی سینمای روشن تنها در شهرهایی اجرا می‌شود که فاقد سینما هستند؛ همچنین در ارتباط با نحوه قیمت‌گذاری‌ها برای شهرهای مرزی و محروم مبلغ 1000 تا 1500 تومان و برای دیگر شهرها مبلغ 2000 تومان برای فروش بلیط در نظر گرفته شده و این امکان برای تمامی آثاری که از جمهوری اسلامس مجوز اکران داشته باشند، فراهم است.

نظرات بینندگان