arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۳۵۷۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۴ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
درپی آزاد شدن صادرات تخم‌مرغ صورت گرفت

نوسان بازار تخم‌مرغ به مرز هشدار رسید

هدایت اصغری، مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار گفت: تصمیمی که وزارت جهاد کشاورزی گرفته خلاف قانون و تفاهم‌نامه‌های امضا شده درگذشته است. از سوی دیگر بازار داخلی و خارجی تخم‌مرغ بر هم می‌ریزد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


درحالی وزرات جهاد کشاورزی طی ابلاغیه‌ای صادرات تخم‌مرغ را آزاد و بدون نیاز به اخذ مجوز اعلام کرده که مرغداران معتقدند این نوع سیاست‌گذاری به معنی رهاسازی بازار این محصول است و تنظیم بازار داخلی با مشکل مواجه می‌شود.

 به گزارش انتخاب، طی سال‌های اخیر بر اساس تفاهم‌نامه امضا شده بین اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار و وزارت جهاد کشاورزی صادرات، واردات و تنظیم بازار تخم‌مرغ به وسیله این اتحادیه انجام می‌شد؛ به گونه‌ای که اگر کسی قصد صادرات تخم‌مرغ به مقصد کشوری را داشت باید ابتدا از این اتحادیه مجوزهای لازم را اخذ می‌کرد.

اما چندی پیش وزارت جهاد کشاورزی طی ابلاغیه‌ای آزادسازی صادرات تخم‌مرغ را اعلام کرد و بر اساس آن، صادرکنندگان نیاز به اخذ مجوز صادرات از این اتحادیه ندارند.

در این باره هدایت اصغری، مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار  گفت: تصمیمی که وزارت جهاد کشاورزی گرفته خلاف قانون و تفاهم‌نامه‌های امضا شده درگذشته است. از سوی دیگر بازار داخلی و خارجی تخم‌مرغ بر هم می‌ریزد.

وی افزود: این گونه سیاست‌گذاری برای صادرات تخم‌مرغ که هر کسی به هر میزان و هر زمانی بتواند تخم‌مرغ را که در داخل کشور به آن نیاز مبرم داریم صادر کند می‌تواند مشکلات عدیده‌ای در بازار داخلی و خارجی این محصول ایجاد کند و در واقع نام این گونه آزادسازی، رهاسازی است.

مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار ادامه داد: پیش از این اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار برای صادرات تخم‌مرغ بازارهای هدف، قیمت و زمان مناسب برای صادرات و دیگر تمهیدات لازم را می‌اندیشید تا بازار تخم‌مرغ ایرانی در داخل و خارج آسیب نبیند اما اگر صادرکننده‌ای در حال حاضر بدون بازارسنجی و در نظر گرفتن سیاست‌ها و استراتژی‌های کلان در راستای ارتقای ارزش تخم‌مرغ ایرانی، این محصول را در کشوری پایین‌تر از قیمت موجود صادر کند به راحتی بازار تخم‌مرغ را در آن کشور با نوسان مواجه می‌کند.

اصغری گفت: اگر صادرکننده‌ای زمان و میزان صادرات تخم مرغ را در هر ماه محاسبه و رعایت نکند نیز می‌تواند باعث کاهش تخم‌مرغ در بازار داخلی و افزایش قیمت آن شود؛ بنابراین به نظر می‌رسد این گونه آزادسازی، رهاسازی است و باید دولت نظارت خود را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از سوی اتحادیه‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی انجام دهد.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
2
1
واقعا
نظرات بینندگان