arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۳۹۲۲
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۶ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۳

مارپيچ تندروهاي بي‌ترمز در ميدان نافرماني

درست پس از اين سخنان به جاي اصلاح نگرش‌ها و تغيير رويكردها طيف منتقد دولت شمه‌اي ديگر از اقدامات خود را به نمايش گذاشته و روي ديگر سكه را نيز هويدا كرد. في الواقع دستورالعمل‌هايي كه از فرداي پس از انتخابات به‌كار گرفته شده بود با اين سخنان رئيس‌جمهوري براي نشان دادن ضرب شست و قدرت نمايي وارد فاز تازه‌تر و عملياتي‌تر شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ماجرا بسيار پيش‌تر آغاز شده بود، از همان لحظاتي كه ملت در خيابان‌هاي جاي جاي ايران به صحنه آمده و پيروزي كانديداي اعتدالي را دستمايه ابراز احساسات و شور و نشاط خود كردند، از همان آغازين گام شكست خوردگان انتخابات كه افول سياسي خود را مقدم مي‌پنداشتند، صحنه را تنازعي و تقابلي تعريف و ترسيم كردند.


به گزارش انتخاب، هجمه‌ها و حمله‌ها آغازيدن گرفت، از كوچك‌ترين فعل و انفعال تا سياست‌هاي كلان به انحای مختلف در چارچوب‌هاي جنگ رواني، رسانه‌اي به زير اخيه كشيده شدند. رئيس‌جمهوري اما وفق رويه اعلامي اعتدالي سعي وافري داشت كه به حاشيه‌پردازي‌ها پاسخ نگويد و معطوف به رتق و فتق امور نابسامان تحويلي باشد اما تخريب‌ها كه از حد گذشت ديگر مجال سكوت و ملاحظه نبود. رئيس دولت در روز سه شنبه 9 ارديبهشت ماه در مراسم افتتاحيه نمايشگاه كتاب تهران با صراحتي پيش‌تر از گذشته نسبت به روند تخريب‌ها واكنش نشان داده و ضمن دفاع از انتقاد سازنده تصريح داشت كه تخريب دولت منتخب ملت از تريبون‌هاي عمومي و متعلق به بيت المال پسنديده نيست و خوب‌است منتقدين نه از زبان مردم كه با شناسنامه جناح و طيف خود سخن بگويند. وي در شبانگاه همان روز نيز خطاب به اقليت تندرو خاطرنشان كرد كه اگر به اين روند‌ها ادامه داده و عملكردهاي خود را اصلاح نكنند با مردم سخن گفته و زواياي پيدا و پنهان ماجرا را هويدا خواهد كرد، ضمن آنكه رئيس دولت از به ميدان آوردن حاميان دولت نيز سخن گفت.

درست پس از اين سخنان به جاي اصلاح نگرش‌ها و تغيير رويكردها طيف منتقد دولت شمه‌اي ديگر از اقدامات خود را به نمايش گذاشته و روي ديگر سكه را نيز هويدا كرد. في الواقع دستورالعمل‌هايي كه از فرداي پس از انتخابات به‌كار گرفته شده بود با اين سخنان رئيس‌جمهوري براي نشان دادن ضرب شست و قدرت نمايي وارد فاز تازه‌تر و عملياتي‌تر شد. حال سئوال اينجا بود كه حد يقف و نقطه غايي اينگونه اقدامات كجاست و طيفي كه در برابر سخنان دومين شخصيت عاليه نظام اينگونه واكنش نشان مي‌دهد و به جاي اصلاح بر تكرار روندهاي پيشين اصرار مي‌ورزد، چگونه بايد مهار و كنترل شده و كشور از اين فضاي مجادلات سياسي ناموزون و غير سازنده خلاصي يافته و دولت بتواند در فضايي آرام به رتق و فتق امور جاريه مردم بپردازد؟درست در بحبوحه بالاگيري ميدان داري دلواپسان و هجمه تمام عيار و تخريبي عليه دولت در رسانه‌هاي خاص، رئيس محترم ستاد كل نيروهاي مسلح به عنوان عالي‌ترين مقام نظامي كشور از ميان نيروهاي كادري، در سخناني بي‌سابقه ترمز تندروي‌هاي رسانه‌اي خبرگزاري و رسانه‌هاي خاص را كشيد و ضمن تمجيد از رئيس‌جمهوري با گلايه از خط تخريب دولت در رسانه‌هاي وابسته به نهادهاي نظامي خاطرنشان كرد كه اگر اين روندها اصلاح نشود با اين سايت‌ها و رسانه‌ها برخورد خواهد شد.

 اين سخنان از سوي عالي‌ترين مقام نظامي كشور بي‌گمان نمي‌تواند في البداهه باشد. نكته‌اي كه البته روايت‌هاي مستندي هم پيرامون آن وجود دارد كه بنابر رعايت برخي مصالح نمي‌توان اشارات مستقيمي بدان داشت اما اينكه سياست رهبر معظم انقلاب همواره حمايت از دولت‌هاي مستقر بوده و ايشان نيز به عنوان مثال در سخنان خود در جمع نمايندگان مجلس بر حمايت از مذاكره‌كنندگان نه به شكل تزئيني كه صريح و واقعي تاكيد داشتند امري نيست كه بر كسي پوشيده باشد. حال با تمامي اين اوصاف انتظار مي‌رفت تندروها در پيگيري روندهاي تخريبي خود وقفه‌اي قائل شده و لمحه‌اي آرامش بجويند اما گردهمايي ما نگرانيم در مدرسه فيضيه قم نشان داد كه اين افراد تابع هيچ چارچوب و الزاماتي نيستند و با تمام قوا و تا جايي كه مي‌توانند در پي مواجهه با دولت هستند.

جالب آنجاست كه با وجود حمايت‌ها وتاكيدات بزرگان نسبت به عدم تندروي و پرهيز از مجادلات ناصواب سياسي توجهي نمي‌كنند. اين طيف يك‌بار در دوران اصلاحات با انتساب تئوري حاكميت دوگانه در پي تقابل‌انگيزي و تخريب دولت وقت برآمدند و اكنون نيز اين روند را به همان شكل و سياق در پي گرفته‌اند اما نمي‌دانند هر تاكيك و روش ايذايي يك‌بار تاريخ مصرف دارد و ديگر نمي‌توان بر اباطيل خودبافته اصرار ورزيده و همان سبك و سياق را يك‌بار ديگر در دستور كار قرار داد. به هر تقدير آنچه عيان است اصرار برخي بر مشوش كردن فضاست در حالي كه مصالح ملي و شرايط حساس كشور در دو جبهه داخلي و خارجي ايجاب مي‌كند در فضايي آرام و به‌دور از مجادلات تصنعي سياسي و جناح نگري صرف، همه طيف‌ها با لحاظ اختلاف سلايق و نگرش‌ها كه در نوع خود لازم و ضروري است در راستاي كمك به چرخش چرخ‌هاي كشور در حوزه‌هاي مختلف از تخريب و تخطئه يكديگر دست برداشته و دولت را براي پيشبرد سياست‌هاي عالي نظام ياريگر باشند؛ نكته‌اي كه البته تندروها نشان داده‌اند چندان التفات و علاقه‌اي بدان نداشته و با اين وصف بايد منتظر مهار آنان با اقدامات قاطعانه و عملي از دستگاه‌هاي ذيربط بود.

منبع: آرمان
برچسب ها: طیف ، مجادلات ، هجمه ، اعتدال
نظرات بینندگان