arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۱۳۳۷
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۰ - ۱۹ تير ۱۳۹۳

رکود، واکنش بازار به قیمت‌های جدید خودرو

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بازار خودرو چند روز بعد از اعلام قيمت خودروهاي داخلي از سوي شوراي رقابت، آرامش خود را حفظ كرده و تنها شاهد افزايش اندك قيمت‌ در برخي مد‌ل‌ها بوده است.

 آرامش نسبي بازار در قيمت‌ها طي روزهاي گذشته در حالي است كه قيمت‌هاي اعلام شده از سوي شوراي رقابت، قيمت محصولات خودروسازان را در كارخانه با افزايش همراه كرده است، اما با اين وجود خريد و فروش چنداني از سوي مشتريان جريان ندارد.

اگرچه قيمت‌ جديد محصولات خودروسازان رسما از سوي شوراي رقابت اعلام شده است و خودروسازان نيز آنها را پذيرفته‌اند، اما به عقيده كارشناسان آرامش نسبي بازار مي‌تواند به اين دليل باشد كه خودروسازان هنوز قيمت‌هاي اعلام شده از سوي شوراي رقابت را براي فروش محصولات خود اعمال نكرده‌اند.

علاوه بر نكته‌اي كه به آن اشاره شد، از نظر يك فعال بازار با توجه به اعتراض‌ها و مباحثي كه در رابطه با تجديد نظر احتمالي از سوي دولت و مجلس در قيمت‌هاي جديد مطرح شده است، نقطه امیدی در مردم برای تجدید نظر در قیمت‌ها ایجاد شده كه به خودي خود مي‌تواند دليل صبر مشتريان در مقابل خريد باشد.

اين فعال بازار خودرو در گفت‌وگو با خبرگزاري تسنيم با اشاره به اینکه از هفته گذشته قیمت شرکت‌های خودروساز تعیین شده و بازار هنوز واکنش زیادی را به قیمت‌ها نشان نداده است، تاكيد داشته «بازار خودرو را عرضه و تقاضا مشخص می‌کند به‌نحوی‌که ما به قیمت کارخانه نگاه نمی‌کنیم؛ بلکه کشش بازار را در نظر گرفته بر اساس آن اقدام به قیمت‌گذاری محصولات خود می‌کنیم.»

يكي ديگر از فعالان بازار نيز در گفت‌وگو با «دنياي اقتصاد» به آرامش و ركود نسبي بازار بعد از رونقي كه در دو روز ابتدايي پس از اعلام قيمت‌ها ايجاد شده بود اشاره مي‌كند و مي‌گويد: اعلام قيمت‌ها از سوي شوراي رقابت اگرچه مشتريان را بار ديگر متعجب كرد، اما در دو روز ابتدايي پس از اعلام قيمت‌ها باعث رونق بازار شد در حالي‌كه حالا بار ديگر بازار به ركود فرو رفته است. او در ادامه مي‌گويد: با توجه به زياد بودن خودرو در بازار و نبود تقاضا، ثبات نسبي قيمت‌ها طبيعي است.
اين فعال بازار خودرو عقيده دارد فاصله قيمت‌ برخي مدل‌ها در بازار حالا با قيمت‌هاي كارخانه‌اي اين محصولات نسبتا كاهش پيدا كرده است، اما حفظ اين فاصله اندك قيمتي نيازمند افزايش تيراژ و عرضه به موقع از سوي خودروسازان پس از اعمال قيمت‌هاي جديد است تا شكاف قيمت‌ها كنترل شود.

يك فروشنده خودرو نيز در بازار عقيده دارد «اگر خودروسازان حجم تولید روزانه خود را از 1800 دستگاه به 2 تا 3 هزار دستگاه برسانند، شکاف قیمتی بازار و کارخانه کاهش پیدا کرده و مردم به‌راحتی می‌توانند اقدام به خرید محصولات مورد نیاز خود کنند، اما متاسفانه مدیریت‌های غلط مانع اجرای این چنين برنامه‌ريزي می‌شود.» اما در حالي كه قيمت خودروهاي داخلي در بيشتر مدل‌ها نسبت به هفته گذشته ثابت بوده است، برخي مدل‌ها بين 100 تا 300 هزار تومان افزايش قيمت داشته‌اند.
 
   رشد اندك قيمت‌ها در بازار داخلي‌ها
آن‌طور كه بررسي قيمت‌ها در بازار نشان مي‌دهد، بعد از اعلام قيمت‌هاي جديد از سوي شوراي رقابت، مي‌توان پژو 206 تيپ 5 را در دامنه قيمتي 38 تا 38 ميليون و 300 هزار تومان در بازار مشاهده كرد.

تيپ ديگر اين خودرو؛ يعني V8 نيز با 100 هزار تومان رشد قيمت نسبت به هفته گذشته به 38 ميليون و 600 هزار تومان رسيده است.

تندر90 توليد شده در ايران‌خودرو طي هفته گذشته 300 هزار تومان در بازار رشد قيمت داشته و به 38 ميليون و 300 هزار تومان رسيده است. تندر پارس‌خودرو نيز با رشدي مشابه هم‌اكنون 39 ميليون و 800 هزار تومان قيمت دارد. تندر اتومات هم در هفته جاري به 47 ميليون و 500 هزار تومان رسيده است.

آن‌طور كه از شوراي رقابت خبر مي‌رسد، جلسات بررسي قيمت تندر 90 در حال برگزاري است تا در پي اعلام قيمت محصولات خودروسازان، قيمت جديد اين خودرو نيز مشخص شود. اما پژو 405 بنزيني يورو4 با دو ايربگ هم‌اكنون در بازار قيمتي برابر با 31 ميليون تومان دارد و مدل دوگانه‌سوز آن با امكانات مشابه نيز 32 ميليون و 500 هزار تومان قيمت دارد.

 پژو پارس سال تك ايربگ نيز در بازار 36 ميليون تومان معامله مي‌شود و پارس دوگانه‌سوز تك ايربگ نيز قيمتي برابر با 37 ميليون و 500 هزار تومان دارد.

سمند ال.ايكس بنزيني نيز 30 ميليون و 500 هزار تومان قيمت‌گذاري مي‌شود. رانا، از ديگر اعضاي خانواده سمند نيز 33 ميليون و 200 هزار تومان قيمت دارد كه از ثبات اين خودرو طي هفته گذشته حكايت دارد.

اما خانواده پرايد اندكي جهش قيمت را طي هفته گذشته تجربه كرده است. پرايد 111 با 200 هزار تومان رشد حالا 21 ميليون توماني شده است.

مدل 131 خانواده پرايد طي هفته جاري، يك رشد قيمت 200 هزار توماني داشته است تا به اين ترتيب به 20 ميليوني‌هاي بازار بپيوندد.

 سايپا 132با رشد قيمتي مشابه حالا 19 ميليون تومان معامله مي‌شود. تيبا، ديگر محصول خانواده سايپا نيز بعد از رشد قيمت 200 هزار توماني كه طي روزهاي گذشته داشته، حالا با قيمت 23 ميليون و 800 هزار تومان معامله مي‌شود.
منبع: دنیای اقتصاد
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹
0
25
وقتي كه نمي توانند قيمت خودرو را مشخص كنند با فاتحه همه چيز را خواند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹
1
44
شما را به خدا نخرید!!
سوار گاری شدن بهتر از تسلیم این مافیا شدن است
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹
0
24
جالبه که یه عده دلال قیمت بازار خودرو رو تعیین میکنن! از این دلالی پول به جیب میزنن و از دولت هم انتقاد میکنن.
شهاب
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹
0
22
راه حل فقط واردات خودروهای ارزان خارجی با تعرفه کم است
داراب
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹
0
12
هموطنان عزیز یکی از روشهای مهم در مقابله با افزایش بی رویه قیمت ها ،تقاضای کم از سوی مشتریان واقعی می باشد به خدا قسم اگر چند مدتی مشتریان واقعی از خرید خودداری کنند حتما بدانید قیمت ها خواهد شکست. آخه تا چه حد مردم باید تاوان سو مدیریت آقایان را بپردازند؟آخه ما ایرانیان چه گناهی کرده ایم؟
نظرات بینندگان