arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۱۳۴۷
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۹ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۳

افزایش صادرات هوایی و هوانوردی کشور به 500 میلیون دلار تا پایان سال 96

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام این که این ستاد ‌آمادگی دارد صادرات در حوزه هوایی و هوانوردی را به 500 میلیون دلار تا انتهای سال 96 افزایش دهد، تحقق این امر را مستلزم بازاریابی فعال بین المللی و تحویل پروژه های تعریف شده در زمانبندی مشخص دانست.

 دکتر منوچهر منطقی در نخستین جلسه شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی این معاونت با بیان این که ما با توجه به سند جامع توسعه جامع هوا فضای کشور راهبردها و عملکردمان را سیاستگذاری کرده‌ایم، گفت: در نقشه راه تدوین شده این ستاد فعالیت بر روی هواپیما مسافربری، هوانوردی عمومی و بالگردها و بحث تعمیر و نگهداری و ارتقا به عنوان فعالیت منحصر به فرد کشورمان ،موتورهای مینی توربو جت، توربو فن سبک و سنگین و در نهایت بحث اویونیک مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در بحث هوانوردی عمومی به دنبال آنیم که به تدوین سیستم جامع مدیریت ایمنی و اشاعه آن بپردازیم افزود: پیاده سازی سیستم های نوین مدیریت هوایی و هوانوردی و در نهایت توجه به بحث هوانوردی عمومی که جزو اهداف ذکر شده در سند جامع توسعه هوا فضای کشور است هم اکنون مورد توجه این ستاد قرار دارد.

منطقی به شرکت های توسعه دانش بنیان ذکر شده در سند جامع توسعه هوا فضای کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون می کوشیم تا عمده فعالیت این ستاد در بخش خصوصی متمرکز شود.

به گفته وی طبق سیاستگذاری های انجام شده ، کار در بخش زیر سیستم ها به بخش خصوصی سپرده می شود تا از این طریق به توانایی ارایه محصول با استانداردهای لازم دست یابند.

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی فناوری معاونت علمی و فناوری رییس‌جمهوری تصریح کرد: ما به دنبال قطب های علمی در بخش های مختلف بازیگری حوزه هوایی و هوانوردی هستیم و برای تحقق این امر نیازمند آنیم تا یک یا چند دانشگاه بر روی یک یا چند حوزه تخصصی متمرکز شوند که بتوانیم دانش را در این بخش ها، عمیق تر مطرح کنیم.

وی پلت‌فرم‌ها را یک ثروت ذاتی برای کشور دانست و افزود: اگر به این ثروت موجود در صنعت هوایی کشور توجه و به روزرسانی شود مسیر مورد نظر برای تحقق اهداف با سرعت بیشتر طی می شود.

منطقی به اهمیت و پیچیده بودن کار شرکت های دانش بنیان در حوزه هوایی و هوانوردی اشاره و اذعان کرد: بحث ارتقای کیفیت شرکت های دانش بنیان که در سند جامع توسعه هوا فضای کشور بر روی آن تمرکز شده است، بر این مهم تاکید دارد که این شرکت ها تا سطح دریافت تاییدیه از سازمان هواپیمایی کشور برای ارایه محصول خود پیش بروند تامحصول تولید شده آنها بتواند در صنعت هوایی کشور مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: برای تحقق این امر یا باید سرمایه گذاری خیلی زیاد کنیم و مجموعه های بزرگ را توسعه دهیم و یا اینکه به شبکه سازی بپردازیم از این رو، رویکرد ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی انجام پروژه های بزرگ با توجه به شبکه های موجود در کشور است.

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در سند جامع توسعه هوا فضای کشور کارگروهی مشخص شده که بر پیشرفت سند نظارت کند، گفت: با صلاحدید معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری شورای این ستاد تعیین و مسئولیت نظارت بر پیشرفت سند را عهده دار شده اند.

وی ورود به بحث رفع موانع و خلاهای قانونی در حوزه هوایی و هوانوردی را امری مهم برای پیشرفت سند یاد شده دانست و افزود: برای تحقق این امر معاونت حقوقی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان همفکر این شورا آماده همکاری و ارایه پیشنهادات لازم برای رفع این خلاهای قانونی به ویژه در حوزه هوانوردی عمومی است.

منطقی یادآور شد: ما برای تحقق پروژه های هوایی نیازمند سرمایه گذاری و بودجه زیاد برای توسعه زیرساخت ها و تحقیقات هستیم. به همین منظور برای حل این مشکل از کلیه منابع موجود در کشور حتی منابع خارجی بهره می گیریم.

وی از اختصاص بودجه 50 میلیارد تومانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان هوایی کشور برای تامین منابع مالی پروژه های تعریف شده در این حوزه خبر داد و گفت: این بودجه به همراه بودجه هایی که از سوی دیگر صندوق ها و بانک ها برای انجام پروژه ها اختصاص می‌یابد مسیر پیشرفت ما را در عرصه هوایی و هوانوردی هموار می کند.

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: ما به دنبال آنیم که صادرات در حوزه هوایی و هوانوردی را به 500 میلیون دلار تا انتهای سال 96 برسانیم.

به گفته وی تحقق این امر مستلزم بازاریابی فعال بین المللی و تحویل پروژه های تعریف شده در زمان بندی مشخص است.

گفتنی است در نخستین جلسه شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی علاوه بر معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رییس گروه اجرایی سازی اسناد ملی، رییس موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل سازمان هواپیمایی کشور و مدیر کل دفتر امور فناوری استانها حضور داشتند.

همچنین از دیگر حاضران در این جلسه می توان به رییس پژوهشکده خودرو، سوخت و محیط زیست ، رییس مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری، عضو هیئت دانشگاه علم و صنعت ایران و رییس قطب علمی سامانه های هوا فضایی اشاره کرد.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان