arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۱۵۴۱
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۲۱ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۳

قرارداد گازی ایران-تركیه به قوت خود باقی است/ ایران پیشنهاد جدید گازی پاكستان را نمی‌پذیرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون وزیر نفت پیشنهاد وزیر نفت پاکستان مبنی بر واردات گاز از ایران در قالب LNG را غیر منطقی خواند و گفت: این اقدام برای دو طرف مقرون به صرفه نخواهد بود.

علی ماجدی، معاون بازرگانی و امور بین الملل وزیر نفت در خصوص اینكه آیا با توجه به اظهارات اخیر وزیر انرژی تركیه مبنی بر اینكه قطر گاز تركیه را تامین می كند، صادرات گاز ایران به این كشور منتفی خواهد شد یا خیر؟، گفت: قرارداد صادرات گاز ایران به قوت خود باقی است و تا سال 2026 ادامه خواهد داشت.

وی افزود: احتمالا صادرات گاز قطر به تركیه به صورت گاز طبیعی مایع ((LNG) خواهد بود.

ماجدی در ادامه در خصوص طرح جدید پاكستان مبنی بر تبدیل گاز طبیعی به گاز مایع (LNG) و ارسال آن از طریق پایانه‌های LNG عمان به پاكستان تصریح كرد: در حالی كه امكان صادرات گاز به صورت مستقیم به كشور همسایه وجود دارد غیر منطقی است كه بخواهیم با واسطه این كار را انجام دهیم.

وی خاطرنشان كرد: در حال حاضر 80 درصد خط لوله انتقال گاز به پاكستان توسط ایران ساخته و آماده شده و ما نمی‌توانیم هزینه دیگری بابت صادرات گاز از مسیر دیگر را متحمل شویم.

معاون وزیر نفت ادامه داد: از 1200 كیلومتر خط لوله مورد نیاز برای صادرات گاز به پاكستان 900 كیلومتر توسط ایران ساخته شده است بنابراین نه برای ایران و نه پاكستان به صرفه نیست كه این خط بلا استفاده باقی بماند.

وی در پاسخ به اینكه با توجه به اتمام فرصت پاكستان برای احداث خط لوله تا ماه دسامبر آیا این پیشنهاد می‌تواند به نوعی وقت خریدن از سوی اسلام آباد برای فرار از شمول جریمه تاخیر در اجرای قرارداد باشد یا خیر، تصریح كرد: در این رابطه دو كشور با هم مذاكره خواهند كرد و جوانب كار را مورد بررسی قرار خواهند داد.

ماجدی در خصوص اینكه آیا با عملیاتی نشدن احداث خط لوله از سوی پاكستان ایران بحث شكایت را مطرح خواهد كرد یا خیر؟؛ نیز اظهارداشت: در این رابطه نیز دو كشور مذاكره كرده و در خصوص انتظاراتی كه دارند با هم بحث و تبادل نظر خواهند كرد و مسئله را حل می‌كنند.

یادآور می‌شود؛ به گفته وزیر انرژی ترکیه كه رویترز آن را منتشر كرده؛ قطر با ارسال یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب گاز طبیعی مایع به ترکیه در زمستان سال جاری برای کمک به تامین تقاضای گاز این کشور موافقت کرده است.

ترکیه حدود 45 میلیارد مترمکعب گاز در سال مصرف می‌کند و سالانه چهار میلیارد متر مکعب گاز از الجزایر و یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب از نیجریه وارد می‌کند.

اكسپرس تریبون نیز به نقل از شاهد خان عباسی وزیر نفت پاکستان نوشته است كه پاکستان به دلیل تهدید تحریمهای آمریکا تصمیم گرفته طرح جایگزینی را به جای پروژه خط لوله گاز صلح به ایران پیشنهاد کند.

براساس این طرح جدید این مقام پاكستانی ایران گاز طبیعی را به LNG تبدیل و سپس به وسیله پایانه‌های LNG عمان به پاکستان صادر خواهد کرد.

همچنین شایان ذكر است؛ اگر تا سه ماه آینده جریان صادرات گاز به پاکستان عملیاتی نشود، این کشور باید ماهانه ۲۰۰ میلیون دلار جریمه پرداخت کند.
منبع: ایلنا
نظرات بینندگان