arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۶۵۰۹
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۲ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۳

فانی: مشارکت فرهنگی را جدی بگیریم/ تاکید جنتی بر ظرفیت شبکه‌های مجازی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 وزیر آموزش و پرورش توسعه مشارکت‌های آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌های دولتی و غیردولتی را به‌عنوان راهکار این وزارتخانه برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی مطرح کرد.

دوازدهمین دوره نمایشگاه کتاب و نوشت افزار یاد و یار مهربان صبح امروز با حضور محمدباقر قالیباف شهردار تهران، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در بوستان گفتگو افتتاح شد.

در این مراسم علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه این وزارتخانه موثرترین و اثرگذارترین نهاد فرهنگی در کشور به شمار می‌رود گفت: آموزش و پرورش ۱۳ میلیون دانش آموز در یکصد و ۵ هزار مدرسه و با تلاش یک میلیون همکار در ۷۵۲ منطقه آموزشی تحت تعلیم و تربیت دارد و به همین خاطر یکی از موثرترین نهادها در حوزه فرهنگ در کشور به شمار می رود.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی در مطالبات مقام معظم رهبری از حوزه فرهنگ گفت: جناب آقای روحانی رئیس جمهور در مراسم بازگشایی مدارس در مهرماه ۹۲ تاکید داشتند که باید برای مسئله انشا و کتاب و کتاب خوانی و گفتگو برنامه مشخص در ساعات کاری دانش آموزان باز شود و اقداماتی به منظور تقویت این مقوله و فراهم شدن زمینه نقد ایجاد شود. در حال حاضر توسعه کتابخانه‌های کلاسی در مدارس ابتدایی و دوره متوسطه با اولویت مدارس شبانه‌روزی و توسعه پژوهش‌سراهای دانش آموزی و کانون‌های فرهنگی تربیتی و نیز توسعه کتابخوانی در مراکز کانون پرورش فکری از جمله اموری است که توسط ما دنبال می‌شدند.

وی ادامه داد: در سازمان‌های مربوطه که برنامه‌های مدارس را تدوین می‌کنند در مورد کتاب و کتابخوانی و پیش‌بینی فعالیت‌هایی برای توسعه آن اقدامات مشخصی صورت گرفته است ما در این مسئله موضوع توسعه مشارکت را به عنوان یک سیاست جدی دنبال می‌کنیم و سعی داریم با همکاری سایر نهادها، ارگان ها و تشکیلات غیر دولتی از جمله شهرداری تهران این مسئله را گسترش دهیم.

وزیر آموزش و پرورش همچنین با اشاره به اینکه این وزارتخانه به دلیل گستردگی و تعلق عمومی داشتن نمی‌تواند صرفا با اتکا به منابع داخلی خودش به فعالیت‌های فرهنگی بپردازد گفت: ما با بیش از ۲۰ دستگاه دولتی تفاهم نامه امضا کرده ایم که در ذیل آن‌ها امکانات و پتانسیل‌ها و مساعدت‌های زیادی به سمت توسعه فرهنگی و آموزشی کشور سوق پیدا کند.

در ادامه مراسم محمد باقر قالیباف و علی اصغر فانی تفاهم نامه همکاری میان شهرداری تهران و وزارت آموزش و پرورش را امضا کردند.

تأکید جنتی بر ظرفیت فرهنگی شبکه‌های مجازی

آخرین سخنران این مراسم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. جنتی در سخنان خود با اشاره به نقش انکارناپذیر کتاب و کتابخوانی در ارتقای سطح فرهنگی جامعه گفت: انقلاب اسلامی انقلابی فرهنگی است که بر مبنای ایدئولوژی اصیل اسلامی طرح ریزی شده است و به همین خاطر در این ساختار شاهدیم که در طول سال‌های گذشته رهبر انقلاب نیز تاکید بسیاری به مقوله کتاب و کتاب خوانی داشتند.

وی با اشاره به کاهش سطح کتاب خوانی در کشور طی سال‌های گذشته گفت: نگاهی به آمار حضور افراد در کتابخانه‌های عمومی و شمارگان کتاب‌های چاپ شده در کشور به ضعف ما در این مسئله گواهی می‌دهد امسال نسبت به سال‌های گذشته اگرچه شاهد توسعه تعداد عناوین منتشر شده هستیم اما متاسفانه از حیث شمارگان شاهدیم که گاهی کتاب‌های ما با شمارگان ۷۰۰ نسخه منتشر می‌شود که بسیار مایه تاسف است.

وی ادامه داد: اگر قرار است فرهنگ کتابخوانی در کشور ایجاد شود نخست باید آن را در میان کودکان و نوجوانانمان ایجاد کنیم. آنچه که در این سن در ذهن آنها نقش ببندد در طول سال‌های بعد نیز استمرار می یابد به همین خاطر مدارس بهترین فضا برای گسترش امر کتاب و کتابخوانی به شمار می‌رود.

وی همچنین با اشاره به نمایشگاه یاد و یار مهربان گفت: این اقدام سالانه در تهران نوعی الگو برای استان های دیگر است تا بتوانند با ایجاد چنین نمایشگاهی هم زمینه تشویق برای مطالعه را ایجاد کنند و هم به حمایت از بدنه نشر بپردازند که نیاز به حمایت دارد.

جنتی با تاکید بر اینکه در فضای فرهنگی امروز که شاهد گسترش ماهواره ها و فضاهای مجازی هستیم باید از تمامی امکانات برای توسعه فرهنگ استفاده کرد تصریح کرد: جدایی از کتاب که یکی از مقولات مکتوب به شمار می رود باید به سمت توسعه کتاب های دیجیتالی و نیز سایر ابزار موثر از جمله ایجاد بازی‌های رایانه‌ای و استفاده از فضاهای مجازی پیش برویم در همین زمینه باید از شبکه‌های مجازی اینترنتی نیز که دراختیار ماست بهترین استفاده را ببریم.

جنتی افزود: این روزها که شاهد هجمه‌ای از سوی عناصر بیگانه ضداسلام و پیامبر اکرم (ص) هستیم شاهدیم که در یک شبکه اجتماعی کمپین من عاشق محمد هستم چه بازتابی دارد و چگونه میلیون ها نفر با آن آشنا شده اند این الگو می تواند برای گسترش و توسعه بسیاری از منابع غنی و اصیل فرهنگی ما مورد استفاده قرار بگیرد.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان