arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۶۶۹۳
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۸ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۳

خانزادی: با داشتن ۴ سیمرغ به سختی امرار معاش می‌کنم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اسحاق خانزادی صدابردار پیشکسوت سینمای ایران گفت: من تاکنون جدا از جشنواره های دیگر فقط ۴ بار از جشنواره فیلم فجر سیمرغ برده ام و بیش از ۴۹ بار در جشنواره های گوناگون کاندیدای دریافت جایزه بهترین صدابرداری و صداگذری بوده ام؛ حال اینکه هم اکنون به سختی امرار معاش می کنم و مسئولین سازمان سینمایی طی یک سال و نیم گذشته حتی حالی از من نپرسیده اند.

صدابردار فیلم سینمایی «جعفر خان از فرنگ برگشته» در گفتگو با سینماپرس افزود: شاید برای برخی افراد قابل باور نباشد که من از دوران نوجوانی که وارد کار حرفه ای سینما شده ام همواره تلاش کرده ام بتوانم خودم را به جایگاهی برسانم که برای سینمای ایران به ویژه امر مهم صدابرداری و صداگذاری موثر واقع شوم و هیچ گاه به بردن جایزه و تشویق فکر نکرده ام!

این صدابردار پیشکسوت سینمای ایران ادامه داد: من بعد از انقلاب با کارگردانان بزرگی همچون بهرام بیضایی و خسرو سینایی کار خودم را در سینما شروع کردم و سعی کردم که در تمامی فیلم هایم عشق و علاقه خود را به سینمای ایران به اثبات برسانم که خوشبختانه تلاش های من در این سال ها دیده شد و برای حضور در ۴ فیلم «شیر سنگی»، «در مسیر تندباد»، «اعتراض» و «جرم» توانستم جوایزی را از جشنواره فیلم فجر دریافت کنم که البته این آثار از میان ۸۵۰ فیلمی که من در سینمای پس از انقلاب کار کرده ام رقم قابل توجهی محسوب نمی شود.

خانزادی با تاکید بر اینکه حضور در هریک از فیلم هایم برای من مثل زندگی بوده است اظهار داشت: در زمان حضورم در ارشاد همه ساله در ایام ۶ ماهه منتهی به جشنواره فیلم فجر کارهای فنی بیش از ۵۰ فیلم را انجام می دادم و آن ها را برای نمایش در ایام جشنواره آماده می کردم وحتی در ۲۴ ساعت شبانه روز ۲ ساعت هم استراحت نداشتم اما  اکنون کارم به جایی رسیده است که دیگر کسی از من یادی نمی کند.

صدابردار فیلم سینمایی «سربازهای جمعه» ضمن ابراز گلایه از مسئولان سازمان سینمایی دولت یازدهم خاطرنشان کرد:  من که ایامی حداقل نیمی از تولیدات سالانه سینمای ایران را پیش می بردم اینک خانه نشین شده ام و هیچ یک از مسئولان و سینماگران یادی از من نمی کنند. گویا دنیای سینما همین است، همیشه آدم های پشت دوربین مهجور واقع می شوند و کسی به آن ها نگاهی نمی اندازد. من از وضعیت کنونی بسیار دلخور هستم و در عجبم که چرا سینمای ایران برای پیشکسوتانش کمترین حرمتی را قائل نیست.

وی ادامه داد: همین جشنواره فیلم فجر می تواند بهانه خوبی باشد برای آقایان مسئول که یادی از پیشکسوت های سینمای ایران بکنند. آقایانی که امروز پشت میزهای ریاست نشسته اند باید یادشان باشد که روزی اگر ما در سینمای ایران نبوده ایم و در این سینما تلاش نمی کردیم امروزه آن ها از ثمرات سینما بهره مند نبودند! حداقل کاری که مسئولان همین دوره می توانند بکنند این است که برای احترام هم که شده یک کارت جشنواره را در اختیار ما قرار دهند و ما را به کاخ جشنواره دعوت کنند تا حداقل بتوانیم فیلم های سینمایی را تماشا کنیم. اما متاسفانه آن ها حتی از همین کمترین کار نیز برای ما دریغ می کنند.

صدابردار فیلم سینمایی «تسویه حساب» افزود: امروز برای من روز جالبی است! چرا که هیچ گاه فکر نمی کردم روزی فرا برسد تا مسائل مالی برای من مهم باشد. من در بیش از ۵۰ سال فعالیت مستمر در سینمای ایران هیچ گاه به مسائل مالی فکر نکرده بودم و همیشه می خواستم که برای رشد و اعتلای صدای فیلم ها قدمی بردارم و صنعت دیجیتال را در سینمای ایران راه اندازی کنم اما امروز به این می اندیشم که ای کاش روزگاری را که برای سینمای ایران به هدر داده ام مشغول فعالیت دیگری می شدم تا امروزه خسته و درمانده نباشم.

خانزادی ادامه داد: من وقتی می بینم در جشنواره ها و جشن های سینمایی به ویژه طی سال های اخیر هیچ یادی از پیشکسوتان سینما نمی شود سرخورده می شوم، این در حالی است که مسئولان سینمایی کشور بایستی در این دوران به نحوی شایسته به ما بها دهند و از ما دلجویی کنند.

صدابردار فیلم سینمایی «ازدواج به سبک ایرانی» در خاتمه این گفتگو با ابراز خوشحالی از اینکه صنعت دیجیتال به سینمای ایران ورود پیدا کرده است گفت: خوشحالم که اگر روزی زحمات ما در فیلم ها به ویژه فیلم های سینمای جنگ به هدر می رفت و صدای فیلم ها تنها بر روی یک باند «مونو» پخش می شد امروزه به جایی رسیده ایم که صدای فیلم ها به تفکیک بر روی باندهای مجزا پخش می شوند و این رسماً ما را به جایی رسانده که بتوانیم با افتخار اعلام کنیم که در زمینه صدا هیچ چیزی از سینمای غرب و هالیوود کم نداریم.

نظرات بینندگان