arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۸۳۰۶
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۲۰ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۳

آیا ثبت‌نام از مشمولان غایب برای دستگیر کردن آنها است؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اردیبهشت ماه سال 92 بود که رییس سازمان وظیفه عمومی مدعی بود اطلاعات مشمولان غایب در اختیار سازمانش قرار دارد و از دستگیری به وسیله کلانتری‌ها و تنبیه آنها خبر می‌داد. تنها بیست ماه بعد بدون این که هیچ قانون جدیدی تصویب شده باشد، مقامات همین سازمان از حدود یک و نیم میلیون مشمول فراری و غایب می‌خواهند که با عزت و احترام در یک سایت برای خرید سربازی خود ثبت‌نام کنند.

به گزارش تابناک، دومین قانون بودجه پیشنهادی دولت یازدهم مجوز اقدامی را در نظر گرفته است که در دومین سال دولت محمد خاتمی نیز اجرایی شده است.

دولت اصلاحات در سال‌هاي ٧٧ تا ٧٩ سربازي را به فروش گذاشت تا كسري بودجه خود را تامين كند، حالا پس از ١٤ سال دولت کسب هزاران میلیارد تومان درآمد با فروش سربازي را مورد توجه قرار داده است. هفته گذشته محمدمهدي مفتح، سخنگوي كميسيون تلفيق در نشست خبري لايحه بودجه كل كشور سال ٩٤ از پيش‌بيني درآمد سه هزار ميليارد توماني دولت از محل اخذ جريمه مشمولين غايب سربازي در سال ٩٤ خبر داد.

اما هنوز و در شرایطی که چیزی قطعی نشده است، سردار ابراهیم کریمی جانشین سازمان وظیفه عمومی در خصوص ثبت نام طرح جریمه وتعیین تکلیف مشمولان غایب بیان داشته: سازمان وظیفه عمومی ناجا همزمان با طی مراحل تصویب لایحه بودجه سال ۹۴ درمجلس شورای اسلامی از ۱۵ بهمن الی ۱۵ اسفند اقدام به ثبت درخواستهای مشمولان غایبی که بیش از ۸ سال غیبت داشته و تاکنون نیز تعیین تکلیف خدمتی نشده‌اند، خواهد نمود.

از سویی این درخواست نوعی فشار روانی به مجلس وارد خواهد کرد. با اقدامی که نظام وظیفه قصد انجام آن را دارد، برای نمایندگان مجلس سخت خواهد بود که با کسب درآمد دولت از راه سربازی مخالفت کنند. ضمن این که چنین مصوبه‌ای باید به تائید شورای نگهبان برسد.

تا زمان تصویب فروش سربازی یعنی تا روزی که قانون جدیدی در مورد نظام وظیفه جاری نشده است، مبنای کار سازمان نظام وظیفه باید قوانین موجود باشد.

طبق قانون جدید نظام وظیفه مشمولانی که سه ماه بعد از ورود به سن مشمولیت، تکلیف سربازی یا معافیت از آن را مشخص نکنند غایب محسوب می شوند. به ازای این سه ماه هم، سه ماه باید اضافه خدمت داشته باشند. اگر این مدت به شش ماه برسد، شش ماه اضافه خدمت وجود دارد. غیبت بیش از شش ماه هم آن مشمول را فراری محسوب می کند و علاوه برشش ماه اضافه خدمت، دادگاه هم درباره او تصمیم گیری می‌کند.

آن طوری که سردار حمید صدرالسادات رییس سازمان وظیفه عمومی در اردیبهشت سال گذشته گفته است «اطلاعات مشمولان غایب و فراری برای این سازمان مشخص است: ما می دانیم چه کسانی غایب یا فراری هستند. اطلاعات آنها را از مراکز مختلف داریم. قبلا هم این اتفاق می افتاده است، اکنون هم می افتد، در آینده هم غایبان و فراری ها بازداشت می شوند.»

سوالی که با اقدام اخیر نظام وظیفه و سخنان پیشین مقامات این سازمان مطرح خواهد شد این است که آیا سردار صدرالسادات بدون تغییر قوانین و مقررات کشور، باز هم قصد دستگیری سربازان غایب ثبت‌نام کننده در سایت فروش سربازی را خواهد داشت؟
نظرات بینندگان