arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۳۱۵۱
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۱ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۳

نگین تمدن آشوری هدف تازه داعش / تروریست ها تخریب شهر تاریخی نمرود را آغاز کردند

به دنبال کشف جواهرات و سنگ های قیمتی در نمرود در سال 1988 ، این شهر یکی از بزرگترین کشفیات باستان شناسی قرن بیستم شناخته شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فرانس پرس نوشت: دولت عراق اعلام کرد داعش تخریب شهر تاریخی نمرود را آغاز کرده است.

به گزارش «انتخاب»، وزارت گردشگری و آثار تاریخی عراق در صفحه رسمی فیس بوک خود نوشت داعش به شهر تاریخی نمرود حمله و این شهر را با بلدوزر و ماشین آلات سنگین تخریب کرد.

یک مقام سازمان میراث فرهنگی عراق که خواست نامش فاش نشود این خبر را تایید و اعلام کرد تخریب شهر روز پنجشنبه آغاز شد و تاکنون مشخص نیست چه میزان از شهر ویران شده است.

شهر تاریخی نمرود که نگین تمدن آشوری شناخته شده است در قرن 13پیش از میلاد مسیح و در حاشیه رود دجله حدود 30 کیلومتری جنوب شرق موصل بنیان گذاشته شد.

عبدالامیر حمدانی باستان شناسی عراقی از دانشگاه استونی بروک می گوید : « آنها قصد دارند میراث فرهنگی عراق را از بین ببرند و شهر حضر در استان نینوا که بیش از دو هزار سال قدمت دارد و در فهرست میراث تاریخی یونسکو ثبت شده است مقصد بعدی داعش خواهد بود . »

به دنبال کشف جواهرات و سنگ های قیمتی در نمرود در سال 1988 ، این شهر یکی از بزرگترین کشفیات باستان شناسی قرن بیستم شناخته شد.

این جواهرات پیش از آنکه از انظار عمومی ناپدید شود یک دوره زمانی کوتاه در موزه ملی عراق به نمایش درامد . اما به دنبال تهاجم نظامی آمریکا به عراق در سال 2003 از غارت و چپاول در امان ماند و در نهایت در ساختمان بانک مرکزی این کشور پیدا شد.

اکثر اشیای قیمتی این شهر مدتهاست که به موزه های شهر موصل عراق ، پاریس ، لندن و دیگر شهرها انتقال داده شده است .

تخریب شهر نمرود یک هفته پس از آن صورت گرفت که داعش ویدئویی را منتشر کرد که نشان می داد اعضای این گروه در حال تخریب اشیای قیمتی در موزه موصل هستند.

این حمله بسیاری را شگفت زده کرد و حتی برخی باستان شناسان و کارشناسان میراث فرهنگی آن را با تخریب مجسمه های تاریخی بودا در شهر بامیان افغانستان مقایسه کردند که توسط طالبان انجام شد.

بسیاری از اشیای قیمتی که در موزه موصل تخریب شدند متعلق به شهرهای نمرود و حضر بودند.
در همین حال ارینا بوکووا مدیر کل یونسکو نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل را خواستار شده و از دیوان بین المللی کیفری خواسته است به پرونده مربوط به تخریب موزه موصل رسیگی کند.

داعش ماه ژوئن در عملیاتی گسترده استان نینوا که شهرهای نمرود و موصل در این استان واقع شده است اشغال کرد.

این گروه همچنین آثار تاریخی مناطق تحت کنترل خود را نیز تخریب کرده و بسیاری از اقلیت های مذهبی را هدف حمله قرار داده است.

موزه ملی عراق در بغداد به دنبال 12 سال تلاش بی وقفه برای بازگرداندن نزدیک به یک سوم اشیای قیمتی غارت شده این کشور در تهاجم نظامی آمریکا ، به طور رسمی 28 فوریه بازگشایی شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۰
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۵
0
5
ابوجهل !!واقعا هیچی نمیفهن تو این فیلماشونم نگاه کرده باشین فقط یه الله اکبر بلدن اون دفه یارو داشت میمرد نه اشهدی نه چیزی !
احمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۵
2
9
بگذار نابود کنند. باید توسط بشر قرن 20 و 21 نمادهای تمدن نابود شود تا تاریخ به خوی وحشی‌گری و سبعیت اهالی این عصر پی ببرد. دنیایی که صفت مدرن و پست مدرن و پیشرفته بودن را یدک می‌کشد اما در اجماع برای ساکت کردن یک عده خون‌خوار تظاهر به ناتوانی می‌کند.
بنیامین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۵
1
5
عجب خرفت هایی هستند اینا دیگه
آرش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۵
1
12
باعث تاسفه ...ترکیه برای نجات دادن استخوان پوسیده و یک مشت خاک به جا مانده از پدر بزرگ شاه سلیمان نیرو فرستاد تو خاک سوریه ..اما کشورهای منطقه و دیگران !! چرا از آثار جهانی که مربوط به تاریخ فلات ایران میشود دفاع نمیکنند !! اگر این اثار در منطقه و خاورمیانه متولی و مدعی داشته باشد ایران است نه ترکها و نه اعراب هیچ قرابتی با این آثار ندارمند و برایشان مهم نه تنها نیست بلکه از نابودی ان استقبال هم میکنند .. ایران باید به فکر باشد تا دیرتر از این نشده و پشیمانی بیشتر در تاریخ برایمان بیشتر از این نداشته باشد
مازنی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
0
3
از این کارهای زشت وغیر انسانی نظیر از بین بردن آثار تمدن و مجسمه ها و حکاکیها و فرشهای دستباف و کشتار پیروان ادیان و ... به اسم مبارزه با بت پرستی ودفاع از دین در طول تاریخ زیاد انجام شده ، منتهی چون ما انسان ها بیشتر از صد متر جلوتر خود را نمی بینیم فکر می کنیم این ها چیز جدید وعجیب وغریبه یه نگاه به تاریخ دور وحتی نزدیک بندازین متوجه میشین ...
نظرات بینندگان