arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۱۶۷۸
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۷ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴

رحمانی فضلی: لزوم شناسایی آسیب‌ها و آسیب زدایی تا رسیدن به دموکراسی واقعی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر کشور گفت: برای رسیدن به دموکراسی واقعی شاید ضعف و کاستی‌هایی داشته باشیم؛ اما باید نقاط آسیب را شناسایی و با آسیب زدایی به اهداف خود دست یابیم.

رحمان فضلی امروز پنچشنبه در مراسم افتتاح ساختمان جدید شورای شهر شیراز بیان کرد: شوراها یکی از راه‌های رسیدن به دموکراسی محسوب می‍‌شوند که حلقه واسط میان مردم و حکومت هستند.

وی وقت گذاری، تعامل با بیرون و درون، ایده‌پردازی، خلاقیت، نوآوری، ابتکار، کسب تجربه‌های جدید از راه‌های مختلف، ارتباط با دانشگاه، استفاده از ظرفیت‌های علمی، بالا بردن بهره‌وری علمی و افزایش کیفیت را از جمله عملکرد شورای اسلامی شهرها دانست.

وزیر کشور با مورد خطاب قرار دادن اعضای شوراهای شهری و روستایی تأکید کرد: اگر خواستار پویایی، بالندگی، پیشرفت، تغییر و تحول هستید باید عیب‌ها و رفتار خود را عوض کرده و با کسب تجربه از سیستمی زنده بهره‌مند شوید که چرخه خروجی و ورودی آن دارای اطلاعات به‌روز باشد.

رحمانی فضلی تصریح کرد: اگر شوراها به وظیفه خود عمل کنند و از دولت خواسته‌های مردم را مطالبه کنند آنگاه اختیارات بیشتری به آن‌ها واگذار می‌شود که در این راستا وزارت کشور لایحه مدیریت یکپارچه شهری را به مجلس ارائه کرده است.

وزیر کشور افزود: رضایتمندی اقشار مختلف جامعه در برقراری عدالت موجب پایداری، دوام، همدلی، همزبانی و شکوفایی توسعه اقتصادی و پایداری حکومت‌ها می‌شود که اگر نسبت به آن کوتاهی شود آثار زیانباری را بر جای خواهد گذاشت.

رحمانی فضلی گفت: اگر فقر توأم با عدالت باشد برای مردم قابل‌تحمل تر از فقر بدون عدالت است و بر این اساس واگذاری حاکمیت به مردم امری مهم و حیاتی است که به لطف انقلاب اسلامی و به برکت امام و شهدا در کشور به شکل واقعی محقق شده است.

وی بیان کرد: در شرایط کنونی با شکل‌گیری حلقه‌های متفاوت در ساختارهای سیاسی به ‌ویژه مجلس شورای اسلامی، شورای شهر و دیگر نهادها مردم احساس کمبود در این بخش نمی‌کنند.

رحمان فضلی تصریح کرد: دنیا در طول تاریخ برای رسیدن به دموکراسی تجربه زیادی در فعال کردن واگذاری اختیارات به مردم کسب کرده‌اند ولی کشور ما با توجه به مسیر طولانی که در این زمینه در پیش روداریم در این مدت کوتاه با دادن هزینه‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی واداری تجربه‌های گران‌بهایی را بدست آورده‌ است.

وی عنوان کرد: برای تقویت شهرداری در سال گذشته 17 هزار دستگاه اتوبوس و خودرو و ماشین‌آلات و تجهیزات به این نهاد مردمی واگذار شده است.

وزیر کشور با اشاره به اینکه رویکرد شهرداری‌ها و شورای شهر باید در جهت ایجاد توازن باشد، گفت: شورا نباید جای شهرداری و یا بالعکس قرار گیرد، چرا که هر دو در ارائه خدمات به اقشار جامعه مکمل یکدیگر هستند.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان