arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۳۰۵۳
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۱۰ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴

وزير کار: چرا مردمي که روزي قنات مي‌کندند امروز دنبال يارانه هستند؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: جامعه کنوني توليد محور نيست، بر جامعه چه رفته است، مردمي که روزي قنات مي کندند تا بتوانند از آبهاي زيرزميني استفاده کنند امروز به دنبال دريافت يارانه هستند.

علي ربيعي در مراسم گراميداشت مقام استاد که از سوي دانشگاه علامه طباطبايي در محل کتابخانه ملي برگزار شده بود با اشاره به گراميداشت منزلت معلم در جامعه، افزود: آموزگاران همواره نقش مهمي در زندگي اجتماعي ما داشته اند.

وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي با تاکيد بر نقش آموزگاران در زندگي افراد، اظهار داشت: در هر دوره تحصيلي زندگي را به گونه اي سپري مي کرديم که معلم هاي مان براي ما ترسيم کرده بودند.

وي با اشاره به تعامل ميان جامعه و دانشگاه، گفت: دانشگاه براي حل مسائل بنياني جامعه که به طور عام در حوزه هاي اخلاقي و اجتماعي است، بايد به ياري بيايد.

به گفته ربيعي، در سالهاي اخير در برخي از مسائل و مناسک علمي دچار مشکل شده ايم به طوري که دانشگاهها مدتي است شور و شوقي ايجاد نمي کنند.

وي ادامه داد: مدتي است که دانشجويان ديگر داراي شور درس آموختن نيستند و در اين زمينه دانشگاهها با چالش مواجه شده اند.

وزير کار با اشاره به بيکاري فارغ التحصيلان دانشگاهي، گفت: امروز دانش آموخته هاي دانشگاهي نمي توانند خلاقيت ايجاد کنند زيرا يک جاي کار مشکل دارد که اين مشکل مي تواند در متون درسي و ياد در روشهاي آموزشي باشد.

ربيعي با اعتقاد بر اينکه بايد ظرفيت مناسب براي حل مسائل بزرگتر ايجاد کنيم، افزود: چگونه است دانشجويي که زبان انگليسي نياموخته از او بخواهيم مقالات علمي به زبان انگليسي(مقالات آي.اس.آي) را ترجمه کند؟ شکي نيست در چنين شرايطي دانشجو براي حل مسئله خود به دارالترجمه ها روي مي آورد.

ربيعي با اشاره به درآمد 750 ميليارد دلاري کشور در دولت هاي نهم و دهم، گفت: با درآمد حاصله نه فقر از بين رفت نه اشتغال در کشور ايجاد و نه عدالت برقرار شد و همه اينها در حالي بود که جامعه نسبت به حل مسائل اجتماعي دچار ضعف و ناتواني شده بود.

وي يادآور شد: جامعه کنوني توليد محور نيست، بر جامعه چه رفته است مردمي که روزي قنات مي کندند تا بتوانند از آبهاي زيرزميني استفاده کنند امروز به دنبال دريافت يارانه هستند.

وي ادامه داد: خلاقيت در جامعه نقصان يافته، نوع نگاه به کار تغيير کرده و فرهنگ کار دچار مشکل شده است.

وزير کار در خصوص رشد اقتصادي کشور گفت: براي تحقق سالانه 900 هزار شغل نياز به رشد هشت درصدي داريم و براي تحقق چنين رشدي بايد همه توانمندي هاي خود را در بخش هاي گوناگون ارتقا دهيم. براي رشد اخلاقي جامعه، نيازمند ارتقا فرهنگ کار و تحول اقتصادي هستيم.

وي نظير ديگر انديشمندان حوزه اقتصاد و اجتماعي بر اين باور است که رشد اقتصادي هشت درصدي قابل تحقق است اما براي ارتقا اخلاق و فرهنگ کار در جامعه بايد دانشگاهها به ياري بيايند.

وي تاکيد کرد: در سياست هاي رفاهي دچار مشکل هستيم، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي آمادگي دارد که در زمينه پژوهش هاي مربوط به رفاه اجتماعي با دانشگاههاي کشور همکاري کند.

وي گفت: نبايد انتظار داشت موهومي به نام دولت همه کارها را انجام دهد، جامعه بايد به ياري خود بيايد و بنيانهاي اخلاقي را دوباره پايه گذاري کند.

وي در پايان با اداي احترام به اساتيد دانشگاه علامه طباطبايي، گفت: اگر ذره اي فضيلت در من است به دليل آموخته هايم از اساتيد ارزشمندي است که در دانشگاههاي کشور در اختيارم قرار داده اند.
منبع: تسنیم
نظرات بینندگان