arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۳۳۸۹
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۰۹ - ۱۴ تير ۱۳۹۴

سیف: یکسان‌سازی ارز چند ماه پس از توافق

رییس کل بانک مرکزی از یکسان سازی نرخ ارز در کشور به فاصله 5 تا 6 ماه پس از عملی شدن تفاهم هسته ای خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس کل بانک مرکزی از یکسان سازی نرخ ارز در کشور به فاصله 5 تا 6 ماه پس از عملی شدن تفاهم هسته ای خبر داد.

ولی الله سیف در گفت و گو با ایرنا در پاسخ به پرسشی در خصوص زمان در نظر گرفته شده برای یکسان سازی نرخ ارز توسط بانک مرکزی، افزود: البته باید این امر را مدنظر قرار داد که بهترین زمان برای یکسان سازی نرخ ارز ارتقا سطح ارتباطات بین المللی بانکی و کارگزاران است.

وی در پاسخ به این پرسش که پس از یکسان سازی نرخ ارز، کدامیک از نرخ های بازار آزاد و مرکز مبادلات مدنظر خواهد بود، ادامه داد: یک نرخ تعادلی در اقتصاد وجود دارد که نمی توان آن را به صورت مصنوعی تغییر داد.

 وظیفه اصلی بانک مرکزی در این بحث، جلوگیری از شوک های موقت ناشی از هیجانات است لذا احساس ما این است که در شرایط با ثباتی قرار داریم، اما ممکن است که نرخ ارز پس از یکسان سازی تاحدی کاهش یابد.

وی با اشاره به برنامه جدی بانک مرکزی برای یکسان سازی نرخ ارز، اظهار داشت: اکنون بازار ارز از شرایط باثباتی برخوردار بود و تلاش می شود این روند ادامه یابد.

به گفته رییس کل بانک مرکزی، اکنون بازار ارز از ثبات برخوردار است، اما احتمال کاهش نرخ ارز پس از یکسان سازی وجود دارد.

سیف درخصوص تاثیر راه اندازی بورس ارز بر بازار آزاد، گفت: بلحاظ وجود ثبات در بازار ارز، راه اندازی این بورس در شرایط فعلی تاثیر زیادی بر بازار آزاد نخواهد داشت.

رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: بطور حتم یکی از برنامه های ما پس ازحل مسایل بین المللی، یکسان سازی نرخ ارز بوده که پیش نیاز آن، برقراری ارتباطات بانکداری بین المللی مناسب است.

وی در پاسخ به این سوال که پس از یکسان سازی نرخ ارز، چه بازاری به عنوان مرجع مبادلات ارزی تعیین می شود، افزود: یکی از راهکارهای موجود این است که بازار بین بانکی کفایت می کند، یعنی بانک ها باید عناصر اصلی فعال در بازار ارزی بین بانکی باشند و سایر مجموعه ها نیز در ارتباط با بانک ها مشکل خود را حل کنند.

سیف تشکیل بازار بورس را راهکار دیگر برای حفظ یکسان بودن نرخ ارز ذکر و تصریح کرد: در دنیا هر دو تجربه وجود دارد، در ایران نیز پس از تجربه یکسان سازی نرخ ارز در اوایل دهه 80، بازار بین بانکی مساله را حل می کرد و به نظر می رسد که همین تجربه مجددا کافی است. البته بورس ارز نیز می تواند درمعاملات آتی اثرات مثبتی در پی داشته باشد.

رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که پس از یکسان سازی نرخ ارز، کدامیک از نرخ های بازار آزاد و مرکز مبادلات مدنظر خواهد بود، ادامه داد: یک نرخ تعادلی در اقتصاد وجود دارد که نمی توان آن را به صورت مصنوعی تغییر داد.

سیف خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی بانک مرکزی دراین بحث، جلوگیری از شوک های موقت ناشی از هیجانات است لذا احساس ما این است که در شرایط با ثباتی قرار داریم، اما ممکن است که نرخ ارز پس از یکسان سازی تاحدی کاهش یابد.
نظرات بینندگان