arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۰۳۶۸
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۰۹ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۴

پيام جهاني ظريف

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


اميرحسين يزدان پناه در یادداشت روز خراسان نوشت:

زمستان 1390 براي ماموريت کاري به لبنان رفته بودم. در جريان يکي از بازديدها از مناطق جنوبي لبنان،در مارون الرأس، هوا کم کم داشت تاريک مي‌شد که به اتفاق گروه چند دقيقه‌اي در يک مسجد توقف کرديم. مسجد شايد چند ده متر با مرزهاي فلسطين اشغالي بيشتر فاصله نداشت و درست آن سوي فنس‌هاي مرز، يک خودروي زرهي اسرائيلي توقف کرده و يک سرباز صهيونيست هم مقابلش ايستاده بود. مقابل مسجد اما شادي‌هاي چند نوجوان توجه من را به خود جلب کرد. جلو رفتم و از آن‌ها پرسيدم مي‌دانيد که نزديکي مرز‌هاي فلسطين اشغالي که سربازان مسلح اسرائيلي در آن حضور دارند زندگي مي‌کنيد؟ يکي از آن‌ها که به نظر 13-12 ساله مي‌رسيدپاسخ داد: «بله مي‌دانم.» پرسيدم: «نمي ترسيد؟» پاسخ داد:«نه چرا بترسم... حتي زمان جنگ 33 روزه هم که اين جا بمباران مي‌شد، نترسيدم.» مي‌گفت در مدرسه امام خميني(ره) درس مي‌خواند و مهم تر اين که امام راحل را به خوبي مي‌شناخت.نامش هادي بود و تصوير کوچکي از امام خميني(ره) را هم همراهش داشت. وقتي از او پرسيدم نمي‌ترسي که شهيد شوي او فقط سه کلمه گفت: «بايد شهيد شويم.» شايد باورش براي کسي که اين مناطق را نديده سخت باشد اما واقعيت اين است که مردم لبنان با اين که هر روز 7-6 ساعت برق شان قطع مي‌شود، گاز ندارند و آثار جنگ در گوشه و کنار شهرها و روستاهايشان هويداست و پهپادهاي جاسوسي و جنگنده‌هاي اسرائيلي روي سرشان مانور مي‌دهند اما ذره‌اي از اعتقادشان به مقاومت و دفاع از انقلاب اسلامي کم نشده است. نشانه تازه آن هم همين شهدايي است که حزب ا... لبنان براي مقابله با تروريست‌هاي مسلح منطقه از جمله داعش تقديم انقلاب اسلامي مي‌کند.

خب! حالا انقلاب ما کجاي معادلات جهان و منطقه ايستاده است؟ پاسخ روشن است. ما اکنون قدرت جديدي در منطقه‌ايم و انقلاب اسلامي مردم ايران ديگر در مرزهاي جمهوري اسلامي محدود نشده است. تازه اگر نگوييم ايران دارد به يک قدرت منطقه‌اي در معادلات جهان تبديل مي‌شود که دارد مي‌شود و همين قدرت که برآمده از توان دفاعي مقتدر ايران به علاوه گفتمان انقلاب اسلامي است، باعث شده تا ايران بتواند در عرصه‌اي مهم چون مذاکرات هسته‌اي با 6 قدرت جهاني، رو در رو بنشيند و منطقش را به کرسي بنشاند و به فرموده رهبر انقلاب صنعت هسته‌اي خود را به 6 کشور مقتدر تحميل کند: «دوازده سال کشمکش با جمهورى اسلامى، نتيجه‌[اش] اين شد که اين شش قدرت، امروز ناچار شدند که گردش چند هزار سانتريفيوژ را در کشور تحمّل کنند؛ ناچار شدند ادامه اين صنعت را در کشور تحمّل کنند؛ ناچار شدند ادامه تحقيقات و توسعه اين صنعت را تحمّل کنند.»(1) خبرهاي رسيده از نشست‌هاي مذاکرات هسته‌اي حاکي است که غربي‌ها به خصوص آمريکايي‌ها بارها به قدرت و نفوذ ايران در منطقه اذعان کرده‌اند تا اين نفوذ و قدرت ايران اسلامي، در کنار مقاومت بي‌نظير مردم و ديپلماسي هوشمندانه مذاکره کنندگان اکنون يکي از عوامل اصلي براي به ثمر نشاندن حق ايران در صنعت هسته‌اي باشد.بي شک قدرت ايران در مقابله با تروريست‌ها در سوريه، عراق، مرزهاي لبنان، فلسطين و يمن يکي از پشتوانه‌هاي اصلي ما پاي ميز مذاکره بوده است و از همين رو ست که مذاکرات محمد جواد ظريف با سيد حسن نصرا... که نمادي از مقاومت در منطقه است و نيز ديدار او با برخي رهبران گروه‌هاي فلسطيني و نيز حضور در دمشق، آن هم در روزي که يکي از شديدترين گلوله باران‌ها را سپري کرد آنقدر مهم است که به تيترهاي اصلي شبکه‌هاي خبري دنيا تبديل شود. حضور ظريف که حالا ديگر يک ديپلمات ارشد بين‌المللي است و خيلي‌ها در سراسرجهان او را مي‌شناسند در مذاکره با رهبران محور مقاومت در منطقه، از سه جنبه مهم است:

1- ظريف پيش از مذاکرات وين در گفت و گويي تاکيد کرده بود که « هيچ کشوري فارغ از آرمان‌هايش، هويت و حضور جدي در صحنه بين‌المللي ندارد و حداکثر مي‌تواند در موضوعات ريز حضور داشته باشد. چنين کشوري نمي‌تواند در صحنه منطقه‌اي و بين‌المللي نقش داشته باشد.» (2) و اکنون اين مذاکرات و اين حضور، نشان دهنده مسيري است که بايد برويم. يعني ايران نمي‌خواهد هويت ضد هژمون خود را در مقابله با نظام سلطه و آمريکا تغيير دهد. همان چيزي که ظريف در بخش ديگري از آن گفت و گو تاکيد کرده بود: «با از دست دادن هويت يا به عبارتي تبديل شدن به يک بازيگر کاملا سازگار با سيستم و نظم موجود، به جايي نمي‌رسيم.» (3)

2- حمايت از محور مقاومت در شرايط کنوني که تهديد تروريست‌هاي تکفيري به کشورهاي همسايه ايران رسيده است و گاه تا چند ده کيلومتري ايران پيش آمده اند، در حقيقت سرمايه گذاري در منافع ملي ايران و امنيت کشور است چه اين که اگر در بيرون مرزهايت مقابل دشمنان نايستي روزي بايد داخل مرزها براي آزادي خاکت تلاش کني.

3- نفس اين ديدار نشان مي‌دهد، ايران به خوبي عوامل اقتدار خود را مي‌شناسد و مي‌داند که بخش مهمي از دستاوردهايش را پاي ميز مذاکره مديون همين قدرت منطقه‌ اي است و از همين رو ظريف به گروه‌هاي مقاومت گفت: «ايران همواره در کنار مقاومت فلسطين و لبنان باقي مي‌ماند.» اين جمله ادامه همان سياست اصلي نظام جمهوري اسلامي است که رهبر انقلاب پس از توافق وين در خطبه‌هاي نماز عيد فطر به آن اشاره کردند: «چه اين متن [توافق] تصويب بشود و چه نشود، ما از حمايت دوستانمان در منطقه دست نخواهيم کشيد: از ملّت مظلوم فلسطين، از ملّت مظلوم يمن، از ملّت و دولت سوريه، از ملّت و دولت عراق، از مردم مظلوم بحرين، از مجاهدان صادق مقاومت در لبنان و فلسطين؛ [اين ها] همواره مورد حمايت ما خواهند بود.»(4) مصاحبه با آن نوجوان لبناني را من ضبط کرده و هر از گاهي به آن رجوع مي‌کنم تا به ياد داشته باشم، اگر در مرزهاي کشورم، زندگي امني دارم و صبح‌ها با دلهره انتحاري‌ها و انفجارها و ... خانه را ترک نمي‌کنم، نتيجه اقتداري است که ايران خارج از مرزهاي خود دارد. اقتداري که بايد روز به روز بيشتر شود؛ ان شاء ا...


--------------------------------------
پي نوشت ها:

1- بيانات رهبر انقلاب پس از توافق هسته‌اي در خطبه‌هاي نماز عيد فطر ۹۴

2-گفت و گو با روزنامه دنياي اقتصاد؛ 30 خرداد 1394

3- همان

4- بيانات رهبر انقلاب پس از توافق هسته‌اي در خطبه‌هاي نماز عيد فطر ۹۴
نظرات بینندگان