arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۲۲۳۰
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۶ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۴

ندا و پايداري ساز ناكوك ميان اصلاح طلبي و اصولگرايي!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سامان گیلانی در هفته نامه «طلوع صبح» نوشت: أكثريت مجلس نهم را ميتوان از مخالفان يا در خوش بينانه ترين حالت منتقدين دولت حسن روحاني دانست، مجلسي كه نشان داد قرابت فكري اش با احمدي نژاد چندين برابر بيشتر از كابينه دولت تدبير و اميد است.

موضوع ديگري كه در خصوص مجلس نهم قابل اشاره است چند دستگي بين نمايندگان اين دوره است، كه ميتوان در مصاديقي مثل استيضاح وزرا دولت، موضوع هسته اي و ديگر مسائل كشور به وضوح درك كرد

اين ناهماهنگي دولت و مجلس و فضاي بازتري كه بعد از روي كار آمدن دولت روحاني در كشور ايجاد شده است همه و همه باعث شده تا انتخابات مجلس دهم اهميت دو چنداني پيدا كند

اصولگرايان ، اصلاح طلبان و افراد نزديك به تفكر اعتدال كساني هستند كه در اين انتخابات شركت خواهند كرد.

با اين حال، بنظر مي ايد اصلاح طلبان در اين دوره از انتخابات با چند دستگي روبرو خواهند شد، يك طرف اصلاح طلبان راديكالي را داريم كه قائل به اجماع نخواهند بود كه اين دسته شانس زيادي براي تاييد صلاحيت نيز دارا نمي باشند.
دسته ديگر از اصلاح طلبان نزديكان رييس جمهور دوره اصلاحات هستند كه در انتخابات ١٣٩٢ هم در قامت حاميان عارف فعاليت كردند و زماني كه مصلحت اجماع بر سر روحاني بود به صورت سيستماتيك اين راهبرد مهم را دنبال كردند
يك تفاوت عمده در جناح اصلاحات با سال ٩٢ كه ميتواند باعث بر هم خوردن راهبرد (اجماع در مقاطع ضروري ) شود حزب تازه تأسيس ندا است. صادق خرازي كه پيشتر سفير ايران در فرانسه بود به ناگاه تصميم به تشكيل حزب گرفت و با پشتوانه مالي توانست عده زيادي از جوانان اصلاح طلب را به سمت خود جذب كند. با اين حال، جريان اصلاحات در قبال وي رفتاري تقابلي در پيش گرفت نكته جالب نوع مواضع خرازي است كه  ميتوان هم راستا با احمدي نژاد دانست.

از نگاه نگارنده نيز، شباهت جدي ميان اين دو مي توان يافت، مثلا:
١- عدم سوابق سياسي ، احمدي نژاد استاندار اردبيل بود و صادق خرازي سفير سابق
٢- فرار رو به جلو در مواقعي كه منافعشان در خطر ميوفتد
٣- اخلاق بگم بگم چه زماني كه احمدي نژاد از ليست مفسدان اقتصادي سخن ميگفت كه در جيبش است كه بعد مشخص شد احتمالا منظورش دفتر تلفنش است و چه صادق خرازي كه اخيراً از ليستي سخن گفته است كه اصلاح طلباني را شامل ميشوند كه به دشمن گرا ميدادند، و نكته جالب و تشابه ديگر اينكه هيچ كدام از اين دو فرد هيچ وقت ليستي را ارائه نكردند
٤- احمدي نژاد با تابلو اصولگرايي در انتخاب ٨٤ ظاهر شد اما كم كم به سمت رفتاري رفت كه هيچ شباهتي با اصولگرايي نداشت، صادق خرازي هم هر چند با تابلو اصلاحات ندا را تشكيل داد اما از حاميان رسانه اي او كه از ابتدا رسانه هاي اصولگرا بودند و حتي كيهان در يادداشتي به صورت ضمني از خرازي دفاع كرده بود ميتوان حدس زد كه مسير ندا به كجا خواهد رسيد!


حزب ندا را ميتوان اصلاح طلبي دانست كه در مواقع حساس باعث عدم همگرايي اين جناح سياسي در كشور خواهد شد. همانطور كه جبهه پايداري  در انتخابات رياست جمهوري ٩٢ با ايجاد دو دستگي در ميان اصولگرايان باعث شكست آنها شد.

تقريبا ٦ ماه تا انتخابات مجلس باقي مانده است و ميتوان پيش بيني كرد اين دوره از انتخابات با بيشترين درصد مشاركت مردمي همراه خواهد بود اما بكي از سخترين انتخابات براي كساني است كه ميخواهند بر كرسي سبز مجلس بنشينند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۶
احسان
|
Belgium
|
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۱
36
20
این بی انصافی که آقای صادق خرازی را با کسی مثل احمدی نژاد مقایسه کنیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
3
کسی را با احمدی نژاد مقایسه نکن و خرازی اگر خبطی هم کرده هرگز احمدی نژاد نیست .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
0
0
این توطئه اصولگرایان هست
مهسا شاهی میرکوهی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
0
0
تحلیل تا حدی خوب و منطقی بود
نظرات بینندگان