arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۲۲۸۵
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۰۸ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۴

اکوکمپ کوهستانی شمال دماوند افتتاح شد

اکوکمپ کوهستانی شمال دماوند با حضور مدیرکل کمیته طبیعت گردی کشور، دبیر فدراسیون کوهنوردی و جمعی از مدیران دولتی و فعالان گردشگری و کوهنوردی در بخش خصوصی افتتاح شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در این مراسم که در روستای ناندل در جبهه شمالی کوه دماوند برگزار شد، محمد علی فیاضی مدیرکل کمیته طبیعت گردی کشور گفت: قله دماوند یکی از اصلی ترین جاذبه های طبیعت گردی کشور است که هرساله کوهنوردان زیادی از سراسر جهان، برای صعود آن به ایران می آیند اما تاکنون به دلیل ضعف زیرساختها، امکان ارائه خدمات استاندارد که شان ایرانی را در برابر میهمانان خارجی حفظ کند وجود نداشته است.

فیاضی افزود: هجوم خارج از ظرفیت کوهنوردان ایرانی به جبهه جنوبی دماوند باعث آلودگی محیط زیست، آسیب دیدن پوشش گیاهی و جانوری منطقه و از بین رفتن آرامش کوهستان در این رخ دماوند شده است و این مسئله نه برای این اثر طبیعی ملی قابل قبول است و نه وجه‏ه ی مناسبی برای گردشگری کوهستان در ایران دارد و ایجاد اکوکمپ کوهستانی شمالی دماوند که بر اساس استانداردهای روز دنیا طراحی و ساخته شده است، نیازی مبرم در این حوزه به شمار می‏ رفت.

در ادامه این برنامه، هادی صابری دبیر فدراسیون کوهنوردی کشور افزود: به خوبی می دانیم اجرای چنین طرح‌هایی، آن هم در ارتفاعات بالا چقدر دشوار و انرژی بر است. بررسی، مطالعه و طراحی این طرح نیز قطعا زمان و هزینه زیادی برده است و فدراسیون کوهنوردی آماده هم فکری و ارائه مشاوره به مجریان آن در کارگروه‌های تخصصی خود است.

سپس سهند عقدایی مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی و طبیعت گردی اسپیلت البرز به‌عنوان مجری تورهای طبیعت گردی و کوهنوردی در داخل و خارج کشور تصویری توضیح داد: اکوکمپ کوهستانی شمالی، شامل دو مجموعه مکمل است که یکی در روستانی ناندل در ارتفاع ۲۳۰۰ متری دامنه‌های شمالی دماوند ساخته شده و دومی کمپ پیشرفته کوهنوردی است که در ارتفاع ۴۳۵۰ یال شمال شرقی دماوند به صورت پرتابل برپا شده و در میانه مسیر صعود قله دماوند، محل استقرار و خدمات رسانی به کوهنوردان می باشد.

عقدایی گفت: اقامت کوهنوردان در لوج چادرهای اختصاصی، برپایی آشپزخانه مجهز با حضور آشپز مجرب در ارتفاع، وجود چادرهای غذاخوری و گردهم آیی کوهنوردان در ارتفاع و تعهد به حفظ و پاکیزگی محیط آسیب پذیر کوهستان، از اهداف حاکم بر این پروژه بوده است

از نکات زیست محیطی پروژه اکوکمپ کوهستانی شمالی دماوند، یکی پرهیز از هرگونه ساخت و ساز ثابت در ارتفاع بود با شعار  استفاده نکردن حتی از یک کاسه سیمان در برپایی کمپ. دیگر اینکه مجریان این طرح با الگوگیری از نمونه های مترقی زیست محیطی روز جهان، برای نخستین بار در ایران طرح حمل فضولات انسانی به ارتفاعات پایین کوه را اجرا کردند. طی این طرح، تمام فاضلاب انسانی تولید شده در سپتیکی که در زیر توالت کوهستانی نصب شده، جمع می ‏شود سپس در مخازنی پوشیده به ارتفاعات پایین منتقل شده و آنجا طبق اصول علمی روند تجزیه و تبدیل آن به کود مناسب کشاورزی انجام می شود تا بدین وسیله از رهگذر حضور کوهنوردان در ارتفاعات، از تجمع فضولات انسانی در یک نقطه از کوه و به دنبال آن آلودگی منابع آب و محیط زیست اطراف جلوگیری شود.
منبع: مهر
نظرات بینندگان