arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۲۶۵۳
تعداد نظرات: ۶۸ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۰۹ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۴

تقلب تکان‌دهنده در بازار مواد غذایی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تقلب گسترده در بازار مواد غذایی، موج بی‌اعتمادی مشتریان ایرانی را به دنبال داشته است. اما این تقلب‌ها به موارد جزیی و کم‌اهمیت خلاصه نمی‌شود و  حالا در غیاب نظارت‌های کارآمد، گاهی اخبار هولناکی از پدیده تقلب در بازار مواد غذایی شنیده می‌شود. در این شرایط سودجویان با هدف به دست آوردن بالاترین سود ممکن از تجارت کثیف خود دست به تقلب‌هایی می‌زنند که این روزها نگرانی‌های جدی برای سلامتی مردم را به دنبال داشته است.

تولید ١٠ تن آبلیمو از تنها ٤ لیتر اسید سولفور و گوگرد به تنهایی سود کلان بازیگران این تجارت غیراخلاقی را فاش می‌کند. کافی است بدانید در شرایطی که متوسط برداشت عسل طبیعی از یک کندو تنها ٣ تا ١٤ کیلوگرم است، متقلبان از یک کندو با استفاده از شکر ٨٠ کیلوگرم عسل برداشت می‌کنند و دسته دیگری عسل‌هایی به بازار روانه می‌کنند که از قند مصنوعی و بدون دخالت زنبور ساخته شده است.

در بازار روغن زیتون نیز برخی تجار در بسته‌بندی‌های شیک، کالایی با عنوان روغن زیتون خارجی به مشتریان عرضه می‌کنند که درواقع یک نوع روغن خطرناک صنعتی و ارزانقیمت است که برای ساخت کرم و پمادها مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصرف خوراکی آن در تمام کشورها منع شده است و متقلبان داخلی نیز بدون میوه زیتون و با استفاده از پارافین و روغن مایع و اسانس شیمیایی زیتون، اقدام به تولید روغن زیتون تقلبی می‌کنند.

نکته غم‌انگیز ماجرا این است که به گواهی مسئولان سازمان استاندارد نام برخی برندهای سرشناس مواد غذایی کشور در لیست متقلبان بزرگ دیده می‌شود و همین اواخر یکی از همین برندهای سرشناس به جریمه مالی ٩٠٠‌میلیون تومانی محکوم شده است.

اما حلقه مفقوده این بازار، نظارت‌های قانونی است که اجرا نمی‌شود. براساس قوانین موجود ناظران آزمایشگاهی کارخانه‌های تولیدی نباید در استخدام مالی کارفرما باشند و باید حقوق خود را از نهادی مستقل دریافت کنند. ولی این قانون سال‌هاست که در ایران رعایت نمی‌شود و دربسیاری از موارد کارکنان و متخصصین آزمایشگاه‌های کنترل کیفی کارخانجات حقوق خود را از کارخانه‌دار دریافت می‌کنند و همین موضوع موجب می‌شود که کیفیت فدای ارتباط مالی کارفرما و ناظران شود. در این گزارش به‌طور مفصل به سه کالای بازار مواد غذایی پرداخته‌ایم که در صدر تقلب‌های بزرگ و عمده قرار دارند.
اسیدی که خاک را نابود می‌کند!

آبلیمو یکی از بزرگترین تقلبات بازار مواد غذایی ایران را تشکیل می‌دهد. بنا به ادعای «محمد میررضوی» دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران و عضو کانون انجمن‌های صنفی مواد غذایی ٩٩‌درصد آبلیموهای موجود در بازار کشور تقلبی هستند و متقلبان از این بازار سود هنگفتی به جیب می‌زنند.

او در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرده که  برای تشخیص این سود کلان کافی است که بدانید تنها با ٤ لیتر اسید سولفور و گوگرد، می‌توان بدون استفاده از لیمو ١٠ تن آبلیموی تقلبی تهیه کرد. نکته غم‌انگیز بازار آبلیمو این است که حتی برخی برندهای بزرگ و سرشناس بازار ایران نیز از این سود هنگفت چشم‌پوشی نکرده و بارها در گزارش‌های سازمان استاندارد نام سرشناس‌های این صنعت دیده شده است، تا آن‌جا که به‌تازگی یکی از همین برندهای سرشناس به ٩٠٠‌میلیون تومان جریمه از سوی سازمان تعزیرات محکوم شده است. گرچه کارشناسان معتقدند امکان تشخیص آبلیموی تقلبی به جز در آزمایشگاه وجود ندارد، اما برای دانستن این موضوع کافی است یک استدلال ساده را درنظر بگیریم:     قیمت تمام شده آبلیموی صنعتی از نرخ لیموترش تازه در بازار پایین‌تر است. یک کیلوگرم لیموترش تازه در بازار بین ١٢ تا ١٧‌هزار تومان قیمت دارد. این درحالی است که یک لیتر آبلیمو بسته‌بندی حدود ٨ تا ١٠‌هزار تومان قیمت گذاری شده است.

بعد دوم این ماجرا نکات تکان‌دهنده‌ای است که کارشناسان و مسئولان درباره تبعات مصرف آبلیموی تقلبی اظهار می‌کنند. «مهدي پورهاشم» مديركل سابق استاندارد و تحقيقات صنعتي تهران دراین‌باره به «ایسنا» گفته است که آبلیموهای تقلبی دودسته هستند. یک دسته آبلیمویی که بدون استفاده از میوه لیمو تولید می‌شود که محتوای آن اسید سولفور و گوگرد است و دسته دوم آبلیموی بسیار رقیق طبیعی با مقادیر بالای ترکیبات شیمیایی است.

وی ادامه می‌دهد: میزان مجاز استفاده از متابی سولفيت سديم که یک ماده شیمیایی است در حد ٢٥٠ پي‌پي‌ام است، زيرا اين ماده مانع از تغيير رنگ و فساد ميكروبي آبليمو مي‌شود. اين در حالي است كه نتايج آزمايش آبلیموهای موجود در بازار نشان می‌دهد که در برخي از آنها تا ٥ برابر يعني نزديك ١٢٥٠ واحد متابی سولفيت موجود است.

«مرتضی خدایی» رئیس شعبه ویژه رسیدگی به جرائم و تخلفات پزشکی و بهداشتی سازمان تعزیرات حکومتی تهران نیز در گفت‌و‌گو با «عصر ایران» به نکات تکان‌دهنده‌ای از بازار آبلیموهای تقلبی اشاره کرده است. او دراین‌باره می‌گوید: در برخی موارد متقلبان اقدام به عرضه آبلیمو با آرم استاندارد کرده بودند. آبلیموهایی که به هیچ عنوان قابلیت مصرف انسانی ندارد و حتی برای معدوم کردن آن با مشکل مواجهیم. زیرا این آبلیموها آثار مخرب زیست محیطی داشته و حتی برای خاک مخرب است و به همین دلیل سازمان حفاظت محیط‌زیست برای معدوم کردن آن محدودیت‌های قانونی اعمال کرده است اما این محصولات که خاک تحمل آن را ندارد به راحتی تولید و به مصرف انسانی می‌رسد.

تولید عسل بدون دخالت زنبور
عسل تقلبی همپای آبلیمو در صدر تخلفات بازار مواد غذایی قرار دارد. به‌طوری که نقل قول‌های متفاوت از ‌درصد بالا و نزدیک به ٩٠‌درصدی سهم عسل تقلبی از بازار این ماده غذایی خبر می‌دهند. البته تعریف‌ها از عسل تقلبی متفاوت است و برهمین اساس عده‌ای خوراندن محلول آب شکر به زنبور را تقلب نمی‌دانند. این در شرایطی است که دسته‌ای دیگر از کارشناسان هرگونه تغییر غیرطبیعی در فرآیند تولید ماده غذایی را نوعی تصرف و تقلب می‌دانند. با این حساب تقلب جالب دیگری در این بازار وجود دارد و آن تولید عسل بدون دخالت زنبور است. «عفت رئیسی» مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران در این‌باره به «شهروند» می‌گوید: در کشور ما سه نوع عسل وجود دارد، نوع اول عسل‌های طبیعی و نوع دوم عسل‌های تغذیه‌ای هستند که در تولید نوع دوم به زنبور مخلوط آب و شکر خورانده می‌شود و در نوع سوم که عسل‌های دست‌ساز نامیده می‌شود متقلبان با گلوکز و اسانس و بدون دخالت زنبور عسل تولید می‌کنند.

او توضیح داد: متوسط  برداشت عسل طبیعی از هر کندو بین ٣ تا ١٤ کیلوگرم در نوسان است این درحالی است که در شرایط تولید عسل تغذیه‌ای و با استفاده از آب شکر برداشت از یک کندو تا ٨٠ کیلوگرم نیز می‌رسد!

رئیسی با بیان این‌که قیمت عسل طبیعی بین ٤٠تا ٦٠‌هزار تومان است، هرنوع عسل ارزان‌تر از این قیمت را تقلبی دانست و گفت: کنترل کیفی عسل درحال حاضر زیرنظر چند دستگاه است و این برخورد جزیره‌ای در نظارت‌ها مشکل ساز شده است. ضمن این‌که سازمان ملی استاندارد، استاندارد اجباری عسل را به استاندارد تشویقی تغییر داده و همین امر باعث افزایش تخلفات در زمینه تولید عسل شده است.

به‌گفته کارشناسان مصرف قند و شکر مصنوعی مورد استفاده در عسل‌های دست ساز به‌ویژه برای بیماران بسیار خطرناک است و موجب تشدید عوارض بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های هورمونی می‌شود.

فروش روغن پماد و کرم به جای روغن زیتون!
روغن زیتون یکی دیگر از رکوردداران تقلب در بازار ایران است. به گفته کارشناسان سازمان استاندارد روغن زیتون تقلبی بدون استفاده از میوه زیتون و با ترکیب پارافین،  روغن مایع و اسانس زیتون ساخته می‌شود، اما تقلب در این کالا به همین موضوع محدود نمی‌شود و نوعی روغن زیتون در بازار ایران وجود دارد که اصولا مصرف خوراکی ندارد و در سایر کشورها برای تولید خمیر دندان، پماد و کرم مورد مصرف قرار می‌گیرد. این نوع روغن زیتون که با فعل و انفعالات شیمیایی و از تفاله زیتون (پومیت) استخراج می‌شود بسیار خطرناک و سرطان زاست و مطابق قوانین کشور واردات و عرضه آن به‌عنوان روغن خوراکی ممنوع است. اما سودجویان این نوع روغن زیتون را با یک‌سوم قیمت از کشورهایی مانند ترکیه و ایتالیا وارد کرده و با نرخ روغن زیتون خوراکی به مشتریان ایرانی می‌فروشند.

«محمدعلی یوسفی» مدیرکل استاندارد گیلان در این‌باره به ایسنا می‌گوید: روغن‌های زیتونی که به صورت فله یا در بسته‌بندی‌های زیبا و با نام‌های خارجی از مبادی غیرقانونی وارد می‌شوند، روغن تفاله زیتون است که با پارافین خوراکی مخلوط هستند و طبق آزمایش‌های انجام شده، اغلب این روغن زیتون‌ها به لحاظ افزودنی‌های غیرمجاز سرطان‌زا هستند.

«رمضان ملک‌رودی» عضو شورای ملی زیتون نیز در این‌باره به «ایرنا» توضیح می‌دهد: روغن زیتون طبیعی از گوشت میوه تازه و به روش‌های مکانیکی استخراج می‌شود، اما ممکن است ٥ تا ٧‌درصد روغن در تفاله زیتون باقی بماند که توسط تجهیزات روغن‌کشی قابل استحصال نیست و بنابراین با استفاده از گرما، حلال‌ها و فعل و انفعالات شیمیایی به‌طور مجدد از این تفاله روغن گرفته می‌شود که به هیچ عنوان کیفی نیست و به دلیل خطر بالای مواد شیمیایی حلال، مصرف خوراکی آن منع شده است و فقط مصرف صنعتی دارد.

ملک‌رودی ادامه می‌دهد: در سایر کشورها روی بسته‌بندی روغن پومیت حتما این موضوع را عنوان می‌کنند تا اشتباهی به مصرف خوراکی نرسد، اما در ایران برخی تجار برای برخورداری از حاشیه سود بالاتر این روغن را ارزان‌تر از روغن خوراکی زیتون می‌خرند و با عنوان روغن زیتون خوراکی به بازار عرضه می‌کنند.

براساس اعلام انجمن صنایع غذایی ایران مارک‌های ولئو (Vawleo)، پوماس(Pomace)، آلبانو (Albano)، استیلا(Stilla)، زر(Zer)، پانتئولی(panteoli) و اورزانو (urzanoe) برخی از برندهای روغن زیتون تقلبی وارداتی در بازار ایران هستند.

منبع: شهروند
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
3
189
و شما ها هم نمی تونید اسمشونو بگید لابد!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
الف ب پ ت ث ج چ ح خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی
hadad
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
متاسفانه در بسیاری از موارد قانون صراحت دارد و متخلف آشکار است
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
اشتباهی منفی زدم ببخشید...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
اون وقت مي‌گن کشور دچار سونامي سرطانه. شما مسئول عزيز که اين حرف هات را مي‌زني از من ادم عادي چه بر مي‌ايد وقتي شما و امثال شما يا نمي‌خواهيد يا نمي‌توانيد جلوي انها را بگيريد؟
سحا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
لابد خیلی معروفه اون وقت...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
2
149
ایا دلواپسی هست که داد این مردم برسد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
فعلا جلو مجلس هستن وقت ندارن
ناشناس
|
United Kingdom
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
3
114
نتیجه این است که نه فقط در خودرو، در همه چیز باید جنس اصلی خارجی خرید.
از صمیم قلب متاسفم
هموطن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
125
چرا اسم این کارخانه های متقلب بیارین که مردم دیگه نخرن . اصلا چرا برای همیشه پلمپ نمیشن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
سجاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
د نشد دیگه خط قرمز باید حفظ شود
سامان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
103
پس این همه سازمان و اداره و کارمند و هزینه از جیب ملت برای چیه؟؟چرا کارشون رو انجام نمیدن دیگه واقعا از سهل انگاری گذشته فقط نگاه میکنن!!!
بهزاد
|
United States
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
29
با تشکر.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
81
شرکت بزرگ معروف 900 میلیون تومان جریمه شد !!!!!
خوب این پول رفت کجا ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
81
برخی تبلیغات بیشتر شبیه جک است تا واقعیت مانند:
علامت استاندارد ایران نشانه مرغوبیت کآلا است!!!!!!!
سایپا مطمئن !!!!!
پاسخ ها
امیررضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
هرجا سخن از اعتماد است نام
دولت پاکدستان
محمد ق
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
2
70
کجایند دلواپسان؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
1
43
اقاااا اینا مگه مهمه؟!مهم ...............
شمس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
67
چرا نامي از برندهاي تقلبي داخلي نبرديد . ضمنا جريمه 900 ميليوني براي شركت متقلب داخلي مضحك و برابر سود يك ماه آن شركت هم نميشود . در اصل بهش جايزه داده اند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
47
همه این تقلب ها به خاطر عدم نظارت وتنبیه خاطی است .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
45
مجازات تولیدکنندگان موادغذایی تقلبی که با سلامت و جان مردم بازی میکنند تا به پولهای میلیاردی برسند، فقط جریمه نقدیه؟چرا اسم کارخانه و صاحب آنرا افشا نمیکنند تا رسوا شوند.این جریمه نقدی را کارخانه ها یکروزه جبران میکنند.
احمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
1
33
با تشكر از سايت محترم انتخاب نسبت به حساس بودن به سلامتي جامعه
مهران
|
United States
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
42
انوقت در مملکت ما سازمان استاندارد وشبکه بهداشت و درمان که متولی سلامت جامعه هستند چه می کنند ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
40
شما اگه به فکر مردم هستین اسم اون شرکتا رو بگید
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
20
واقعا جای تاسف داره .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
22
با این حساب . .........خدایابه داد این مردم برس
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
26
موقعی که در کشور به جای نظارت به تولید کننده بگویند فقط بازار را پر از جنس کنید تا کمبودی احساس نشود
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
1
31
یکی از وظایف اصلی شما اهالی رسانه همین اطلاع رسانی و افشای اسامی شرکتها و بنگاههایی است که جان مردم را نشانه گرفته اند.اگر سازمانهای دولتی در این خصوص قصور دارند حداقل شما جبران کنید.ممنون
ناشناس
|
United States
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
35
اینها چ شرکتهایی هستند ک معرفی نمیشوند منظورم شرکتهای متقلب داخلی است ،هنوز همین ابلیمو تقلبی در بازار است ،هنوز لبنیات وروغن پالم دار هست هنوز رب گوجه مسئله دار هست و میوهای پارافین زده و....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
19
سازمان استاندارد چکاره هست
محمد
|
-
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
19
کسی که با جان و یلامت مردم بازی می کند حکمش فقط و فقط اعدام است و بس
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
22
جریمه فقط؟ یعنی اینقدر امنیت غذایی مردم بی اهمیته؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
21
تا وقتی که اسامی متقلبان اعلام نشود همین روند ادامه دارد
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
21
کدام برندها هستند حداقل اعلام کنید ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
وقتی گفته 99 درصد آبلیموها تقلبی هستند یعنی همه برندها ، وای برما....
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
چرا نباید اعلام شود.آیا حق مردم نیست که بدانند چه مصرف می کنند.اگر شرکتی دوباره مرتکب تخلف شد باید نامش از رسانه ها اعلام شود.
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
18
دلواپس های مجلس کجا هستند؟
armin
|
-
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
20
پس واقعا چه کسی باید به درد این مردم برسه
پاسخ ها
حسن از تهران
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
دلواپسان صاحبان همهان کارخانه ها هستند
ایشان فقط دلواپس منافع خودند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
9
مطالب جالب و آموزنده ای بود.
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
23
خدا میدونه چیزی که تو این کشور ارزش نداره سلامت مردمه... .
نانشاس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
19
گزارش حاضر در حقیقت جمع بندی چند گزارش منفرد در مورد تقلب ها در بازار عسل، ابلیمو، و روغن زیتون است که البته میتوانست کاملتر از این هم باشد بعنوان مثال تقلب در بزار آبمیوه های بسته بندی، در بازار سوسیس و کالباس، کره و لبنیات مملو از روغن پالم، در بازار آبمعدنی و .... میتونست داشته باشد . .
احمد یاسمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
16
اسامی متقلبان را اعلام و مجازاتشان در بازار را به مردم بسپارید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
14
حالا این همه جریمه می گیرند از شرکت های متخلف چی به مردم میرسه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
16
فقط تحریم خریدبهترین راه کاراست
علیرضا خسروی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
13
اگربرخوردباتخلف مناسب همون تخلف باشه نبایددیگه تکراربشه ولی متاسفانه ...........
مجید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
5
خودتان را ناراحت نکنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
14
الان من یک سوال دارم
بفرمایید وظیفه ی بنده هست برکار اینها نظارت کنم؟ وظیفه ی هرکسی هست بازخواست و برکنار شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
16
اونایی که محکوم شدن قطعی چرا اعلام نمی کنید؟ این یعنی هم پیمانی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
13
تا زمانی که نظارت دقیق نباشد و از اسم بردن شرکت ها و برندها خودداری می شود این شرکت به کم فروشی و تقلب خود پایان نمی دهند
نادر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
0
12
جالب که مردم مریض میشن ، دکتر میرن و شاید هم بمیرند ولی جریمه اش منبع درآمد است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
1
8
این همه راه امرار معاش کثیف که سلامتی و جان مردم رو به خطر میندازه صرفا نتیجه شرایط تحریمی است.
از تقلب داروها نگو که خودش یه مصیبت دیگری است.
masoud
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
0
6
خدایااااااااااااااا به داد این مردم برس
دکتر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
0
11
علت افزایش سرطان در کشور همین نوع مواد غذایی است، که متاسفانه هیچکس هم پاسخگو نیست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
0
10
اگر خبر صحیح میباشد نام شرکت‌ها باید ذکرشده باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
0
8
واقعا 900 میلیون هم برای این تقلب پولیه؟؟؟؟؟؟؟
داوود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
0
9
پس اين اداره استاندارد كجاست و چه ميكند
امید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
0
5
به خاطر سود بیشتر هر کارخانه بیشترین تخلف را میکنه و فوقش جریمه میشه.
دکتر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
0
4
علت افزایش سرطان در کشور همین نوع مواد غذایی است، که متاسفانه هیچکس هم پاسخگو نیست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
0
8
به این آقای رسایی بگید بجای پیگیری رقص مردم هنگام اعلام توافق هسته ای و اعتراض به رئیس جمهور دنبال این مواد غذایی تقلبی را بگیره تا لا اقل این آخری ها یه کار مثبت برای موکلانش انجام داده باشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
0
1
خداخیرتان بدهد که اطلاع رسانی می کنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
0
3
شما که اسم شرکتها را نمی گویید اصلا چرا این خبر را می گویید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
0
1
بهر حال در این میان دو قشر سود میبرند ، اول تولید کننده که آشغال های تولیدی یش را میفروشد و پولی به جیب میزند و دوم سازمان های جریمه کننده که با جریمه کردن این گونه تولید کنندگان پولی نصیبشان میشود و در نهایت میماند خریدار و مصرف کننده ؟؟!!!!
سحر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
0
1
این جریمه برای کسی است که اشتباه می کند .اینها با سلامتی وبا جان مردم بازی می کنند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
0
0
اینکه از قبل هم مشخص بود. یه محاسبه سر انگشتی قیمت لیمو با آبلیمو کردن هر دوشون باهم کاملا قضیه رو مشخص میکنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
0
0
این جریمه برای کسی است که اشتباه می کند .اینها با سلامتی وبا جان مردم بازی می کنند
معلم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
0
1
به خدا زندگی این دنیا ارزش این دزدیهاوتقلبها رو نداره جای بسیار تاسف داره دریک جامعه اسلامی عده ای چنین رفتاری زننده داشته باشند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
0
0
به خاطر همين كه اينقدر بيماري سرطان زياد شده
نظرات بینندگان