arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۲۷۹۴
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۸ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۴

سرلشکر صفوي: داعش در حد ورود و يا نفوذ به مرزهاي ايران نيست

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا در امور نظامي گفت: ما قصد درگيري و جنگ در منطقه نداريم، اما از ورود داعش جلوگيري خواهيم کرد، البته داعش در حد نفوذ يا ورود به مرزهاي ايران نيست.

سرلشکر سيديحيي رحيم‌صفوي دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا در امور نظامي عصر امروز چهارشنبه در دوره خط امام که در دانشگاه امام‌حسين(ع) برگزار شد، با اشاره به اهميت موقعيت ژئوپولوتيک ايران، اظهار داشت: هدف اساسي و غيرقابل تغيير هر حکومتي عبارت است از حفظ بقاي ملي، حفظ هويت و ارزش‌هاي ملت، حفظ منافع و امنيت ملي و استقلال و تماميت ارضي است.وي افزود: تامين امنيت و آرامش و رفاه در کشور دو وظيفه‌ مشترک همه دولت‌هاست. در قانون اساسي به کرامت انساني اشاره شده و يکي ديگر از وظايف دولت‌ها اين است که انسان‌ها را به سمت کرامت انساني و اخلاقي سوق دهد.دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا با اشاره به ظرفيت‌هاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران، گفت: تغييرات و تحولاتي که در اروپا و آفريقا در حوزه‌هاي سياسي رخ مي‌دهد بر ايران نيز تاثيرگذار است. موقعيت ژئوپولوتيک ايران در جنوب غرب آسيا غيرقابل جايگزين است و ايران با داشتن يک موقعيت مرکزي نسبت به کشورهاي پيرامون مي‌تواند برآيند سياسي منطقه را تحت تاثير قرار دهد.سرلشکر صفوي با اشاره به عوامل جغرافيايي افزايش قدرت ملي ايران، خاطرنشان کرد: ما در منطقه خليج‌فارس 2025 کيلومتر ساحل داريم که از خليج گواتر تا دهانه فاو مرز دريايي جمهوري اسلامي ايران محسوب مي‌شود که طولاني‌ترين ساحل از آن ماست.وي افزود:‌ روزانه بين 17 تا 20 ميليون بشکه نفت از تنگه هرمز جابجا مي‌شود و ما قدرت کنترل اين انرژي را داريم.

دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا در امور نظامي به حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامي ايران در اطراف و جهان اسلام حوزه نفوذ دارد و الگوي مردم‌سالاري ما الگوي جديد اسلام است که در نظام‌هاي سياسي جهان تعريف نشده است.سرلشکر صفوي افزود: امام تمدن ايراني را به اسلاميت متصل کرد و ما يک قدرت هم‌افزايي پيدا کرديم. امام توانست فرهنگ ايراني را به اسلامي تطبيق دهد.وي به توان جمهوري اسلامي ايران در مقابل حوادث غيرمترقبه اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما در مقابله با حوادث غيرمترقبه ضعيف هستيم و مبلغي که براي جمع‌آوري سيل مي‌شود صرف جلوگيري و مقابله با آن کنيم قطعا هزينه کمتري را به همراه خواهد داشت.دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا در امور نظامي افزود: در حوزه تسليحات نيز با اين حال که تسليحات‌مان را خودمان مي‌سازيم، اما در صنايع هوايي و فضايي خودکفا نيستيم. به عنوان مثال نمي‌توانيم موتور يک هواپيما را خودمان بسازيم و به خارج وابسته هستيم، اما خوشبختانه در صنعت موشکي خودکفا هستيم، به طوري که موشک‌هاي ما اغلب با برد 2 هزار کيلومتر ساخته مي‌شوند.سرلشکر صفوي افزود: ما از نظر اقتصادي کشور تک محصولي هستيم و نفت را مي‌فروشيم و با پول آن کشور را اداره مي‌کنيم که اين يک مشکل است و بايد آن را اصلاح کنيم.وي تاکيد کرد: بحث اقتصاد را بايد جدي گرفت و نبايد خودمان را به نفت وابسته کنيم. در سال 65 کل درآمد نفتي ما 7 ميليارد دلار شد که با اين مقدار توان اداره جنگ و حتي معيشت مردم را نداشتيم.

دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا در امور نظامي تصريح کرد: دولت‌ها موظف هستند تا نيازمندي‌هاي اصلي مردمان‌شان را تامين کنند و اگر نتوانند در اين حوزه موفق عمل کنند قطعا جمعيت با نظام سياسي فاصله مي‌گيرد و اين يک خطر براي کشور است.سرلشکر صفوي ادامه داد: در حوزه درآمدي نيز 68 درصد امور کشور صرف هزينه‌هاي جاري مي‌شود. در حال حاضر جمعيت کارمندان 2.5 ميليون نفر است که با اين تعداد و هزينه‌ها قطعا بودجه کمي براي پروژه‌هاي عمراني صرف مي‌شود.وي با انتقاد از سيستم اداري کشور گفت: سيستم اداري بزرگ و نظام اداري متمرکز در تهران نمي‌تواند براي استان‌ها تصميم‌گير باشد. بايد به استانداران اختيار بدهيم که براي توسعه استان و يا شهرستان تحت مديريت خود تصميم‌گيري کنند.دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا در امور نظامي تصريح کرد: بي‌اختياري استانداران ما را با مشکل مواجه کرده که بايد به رفع اين مشکل پرداخته شود.

سرلشکر صفوي با بيان اينکه نظام‌هاي متمرکز نظام‌هاي آسيب‌پذير هستند و بايد در جهت رفع آن اقدام کرد، گفت: بايد سيستم ريلي ما تا بنادر وصل شود. ما بايد حوزه حمل و نقل ريلي را به سمت مرزها سوق دهيم.وي ادامه داد: متاسفانه دولت قبل به چشم‌انداز 20 ساله توجه نکرد، اما اميدواريم اين دولت به اين امر توجه کند. برنامه ششم توسعه ما در سال آينده آغاز مي‌شود و يک برنامه جامع و راهبردي است.دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا در امور نظامي تاکيد کرد: ما بايد يک راهبرد 20 ساله اجتماعي، فرهنگي و سياسي داشته باشيم تا بدانيم که 20 سال آينده بايد به کجا برسيم. علاوه بر اين بايد يک مديريت قوي و شايسته نيز داشته باشيم.سرلشکر صفوي درباره اهميت جنوب غرب آسيا، گفت: اين منطقه براي همه قدرت‌هاي جهاني مهم است و هم در گذشته و تا 20 سال آينده مهمترين منطقه‌اي است که کشورهاي ديگر به آن چشم دوخته‌اند.وي به هزينه‌ کشورهاي منطقه درباره خريد تسليحات اشاره کرد و گفت: عربستان سعودي از سال 2010 تا سال 2014 حدود 30 ميليارد دلار تسليحات خريداري کرده که يک بمب سعودي‌ها حدود 5.6 ميليون دلار است و آن را بر سر مردم بي‌گناه يمن مي‌اندازند.دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا در امور نظامي ادامه داد: بيش از 65 درصد از ذخاير نفتي و 35 درصد از ذخاير گازي در منطقه غرب آسياست.

سرلشکر صفوي به جريان سياسي حاکم در عربستان سعودي اشاره کرد و گفت: حکومت عربستان سعودي يک حکومت لائيک است و تصميم‌گيري‌ها و حکومت‌داري سران آن براساس لائيک تدوين مي‌شود. سعودي‌ها اگر الفباي اسلاميت را داشتند اين‌گونه بمب بر سر مردم يمن نمي‌ريختند. خاندان جديد سعودي با خاندان گذشته آن دچار مشکل هستند و آمريکايي‌ها نيز از اين فرصت در جهت بهره‌برداري‌هاي خود استفاده مي‌کنند.وي درباره اهميت کشورهاي افغانستان و پاکستان براي ايران گفت: اين دو کشور هم براي ما فرصت هستند و هم براي ما تهديد، اما در سرنوشت سياسي خود مشترک هستند. ما اگر به آنها در جهت استقلال و همگرايي با ايران کمک کنيم و آنها را به اين سمت حرکت دهيم قطعا به نفع جمهوري اسلامي ايران خواهد بود.

فرمانده سابق سپاه پاسداران در پاسخ به سوالي درباره قطعنامه 598 گفت: در آن زمان دو گروه در جنگ حضور داشتند. اول نيروهاي نظامي و دوم نيروهاي سياسي بود که نقش عناصر سياسي در پذيرش قعطنامه 598 بيش از عناصر نظامي بود، اما يک‌سري واقعيت‌ها نيز وجود داشت. اواخر جنگ وضعيت اقتصادي ما بد شده بود، آمريکايي‌ها نيز دست بعثي‌ها را باز گذاشته بودند که آنها نيز بمب‌هاي شيميايي به کار مي‌بردند. آمريکايي‌ها نيز مستقيما براي کمک به عراق در خليج فارس مستقر شدند و با تمام اينها امام پايان جنگ را پذيرفت.

سرلشکر صفوي با اشاره به راهبرد آمريکا براي ماندن و برگشت به منطقه، گفت: آنها با راه‌اندازي جنگ‌هاي نيابتي قصد برگشت به منطقه را دارند و قصد دارند که مجددا پايگاه‌هاي نظامي‌شان را راه‌اندزاي کنند.وي درباره خريد موشک‌‌هاي اس 300 و اس 400 تصريح کرد: ما به دنبال خريد اين موشک‌ها هستيم، اما اين در صورتي است که روسيه نيز آن را به ما بفروشد.دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا در امور نظامي با اشاره به آينده‌نگري آمريکايي‌ها درباره منطقه غرب آسيا، گفت: آنها سال قبل جزوه‌اي به نام جهان در سال 2030 منتشر کردند و در آن جزوه از حذف آل‌سعود تا سال 2030 خبر دادند و آورده‌اند که ايران نيز به قدرت برتر منطقه تبديل خواهد شد و فعاليت هسته‌اي خود را نيز ادامه مي‌دهد.

سرلشکر صفوي با اشاره به قدرت‌گيري چين تا سال 2025 اشاره کرد و گفت: قدرت اقتصادي چين تا سال 2025 از قدرت آمريکايي‌ها بيشتر مي‌شود و اگر قدرت اقتصادي بيشتر شود آنها به دنبال قدرت سياسي خواهند رفت و اگر قدرت سياسي آنها نيز بيشتر شود آنها به دنبال قدرت نظامي مي‌روند.وي تصريح کرد: آمريکايي‌ها تا زماني که نفت و رژيم‌هاي وابسته مثل صهيونيستي در اين منطقه حضور دارند اين منطقه را ترک نمي‌کنند.دستيار ارشد و مشاور عالي فرمانده کل قوا در امور نظامي درباره تحولات سوريه، عراق و يمن، تاکيد کرد: آنچه که در سوريه، عراق و يمن مي‌گذرد يک جنگ نيابتي است که توسط آمريکايي‌ها راه افتاده است. اهل تسنن عراق و سوريه با جنايتکاران و تروريست‌ها مخالف هستند و جنايات آنها را يک عمل تکفيري و صهيونيستي مي‌دانند که آنها بويي از اسلام نبرده‌اند.سرلشکر صفوي درباره راهبرد جمهوري اسلامي ايران براي مقابله با تهديدات، گفت: ما قصد درگيري و جنگ در منطقه را نداريم، اما بايد از ورود داعش به کشور جلوگيري کنيم. در اين خصوص نيز بايد در عراق و سوريه با داعش مقابله کنيم، البته داعش را در حد و وزن ورود و يا نفوذ به مرزهاي ايران نمي‌دانيم.
منبع: تسنیم
نظرات بینندگان