arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۳۲۳۸
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۵ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۴

مذاکرات جدید گازی ایران-امارات

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز با اشاره به مذاکرات جدید گازی ایران و امارات، اعلام کرد: توافق‌های متعددی با شرکت‌های داخلی به منظور تبدیل گاز به برق در نیروگاه‌های مرزی انجام شد.

به گزارش مهر، علیرضا کاملی در تشریح آخرین وضعیت مذاکرات صادرات گاز طبیعی ایران در دوران پساتحریم، گفت: ایران اولین دارنده ذخایر گازی جهان است. از این رو، صادرات گاز ایران در تعاملات جهانی انرژی از جنبه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و بین‌المللی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز با اشاره به برنامه ریزی به منظور افزایش تراز تجارت خارجی گاز ایران، تصریح کرد: در شرایط فعلی با توجه به ریاست دوره ای ایران بر مجمع کشورهای صادرکننده گاز سعی دارد با این سازمان جهانی گاز که به اوپک گازی معروف است، زمینه های صادرات گاز ایران را در دوران پساتحریم فراهم کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه سهم گاز طبیعی در سبد جهانی سوخت در حال افزایش است، بیان کرد: براساس گزارش انجمن جهانی انرژی تا سال ۲۰۲۰ میلادی گاز طبیعی به عنوان بهترین گزینه برای سوخت جایگزین نفت خواهد بود.

وی با اعلام اینکه تاکنون با نمایندگان حدود ۱۷۰ شرکت داخلی و خارجی درباره صادرات گاز مذاکره و گفتگو انجام شده است، اظهارداشت: در شرایط فعلی اولویت صادرات گاز ایران در مرحله اول کشورهای همسایه و در مرحله بعدی با توسعه صنعت LNG ورود به سایر بازارها خواهد بود.

کاملی افزود: علاوه بر این، با توجه به سیاست افزایش تولید گاز در کشور پیش بینی می شود تا سه سال آینده تداوم داشته باشد به نحوی که در سال ۲۰۱۹ میلادی تولید گاز به یک میلیارد مترمکعب در روز می رسد و بدین ترتیب شرایطی فراهم می شود که بخش عمده ای از این افزایش تولید، برای صادرات در نظر گرفته شود.

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز با اعلام اینکه تاکنون مذاکراتی با کشورهای منطقه خلیج فارس همچون امارات، کویت، بحرین، عمان و هند به منظور صادرات گاز انجام شده است، تاکید کرد: هم اکنون در حال بستر سازی زمینه های لازم برای صادرات گاز به این کشورها هستیم.

وی با اشاره به دستورات وزیر نفت برای حضور ایران در بازار جهانی ال. ان. جی، اظهار داشت به دلیل تحریم دو پروژه پارس و پرشین ال ان جی متوقف شده ولی پروژه ایران ال ان جی با پیشرفت حدود ۵۰ درصد در جریان است و مترصد برداشته شدن تحریم‌ها برای وارد کردن تاسیسات و تجهیزات لازم این پروژه برای افتتاح و صدور LNG به بازارهای جهانی هستیم.

این مقام مسئول ادامه داد: مطالعات نشان می دهد سهم ال. ان. جی از کل تجارت گاز جهات ۳۱ درصد است که از این میزان ۷۰ درصد آن در آسیا و خاورمیانه انجام می گیرد و ایران نیز می تواند سهم مناسبی از این تجارت را داشته باشد. ورود به صنعت ال ان جی و بازار ال. ان. جی به معنای دسترسی به بازارهای دورتری است که نمی توان از طریق خط لوله به آنها دسترسی داشت و یکی از اساسی ترین اهداف ایران حضور در بازارهای ال. ان. جی آسیا و جهان است.

وی با یادآوری اینکه هم اکنون ۶۰ پایانه دریافت ال. ان. جی در آسیا وجود دارد و قرار است ۴۰ پایانه دیگر نیز به این تعداد افزوده شود، خاطرنشان کرد: بازار جهانی و به ویژه کشورهای آسیایی خود را آماده می کنند تا بتوانند سهم بیشتری از تقاضا و نیازشان را از طریق محموله های ال. ان. جی تامین کنند.

کاملی با بیان اینکه علاوه بر پروژه ایران ال ان جی، ایران راه‌های دیگری را برای صادرات گاز تحت بررسی دارد که می توان به برنامه صادرات گاز به عمان که بخشی از گاز صادراتی به این کشور قرار است در تاسیسات ال. ان. جی استفاده شود، گفت: در این زمینه بخشی از کارهای اساسی پروژه انجام شده و به زودی مطالعات مهندسی پایه آن آغاز خواهد شد.

به گفته وی، در بخش متنوع سازی بازار گاز می توان به بهره برداری از واحد شناور ال. ان. جی (FLNG ) که هم اکنون مذاکرات اولیه با بزرگترین شرکت ال. ان. جی جهان برای واحد شناور ال. ان. جی (FLNG ) در شرکت ملی صادرات گاز ایران در حال انجام است که با لغو تحریم‌ها، به سرعت وارد فاز مطالعاتی و اجرایی این پروژه می شود به نحوی که بتوان در فاصله ۲.۵ تا سه سال مقارن با اوج تولید گاز در کشور از این ظرفیت استفاده کرد و بخشی از صادرات گاز را از طریق ال ان جی انجام داد.

وی با اعلام اینکه از دیگر روش های صادرات گاز، موضوع تبدیل گاز به برق در نیروگاه‌های مرزی است، خاطرنشان کرد: در این خصوص نیز توافق نامه‌های متعددی با شرکت های توانمند داخلی به منظور امکان سنجی و مطالعه پروژه‌ها به امضا رسیده است.
نظرات بینندگان