arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۵۱۸۱
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۴ - ۱۷ آبان ۱۳۹۴

سقط درمانی در ایلام افزایش یافته است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
افزایش تولد نوزادان ناهنجار یا عقب مانده و درد ورنجی که خانواده‌ آن‌ها متحمل می‌شوند قانونگذاران را به تدوین قانونی با نام قانون سقط درمانی واداشت. قانون سقط درمانی این اختیار را به مادر می‌دهد که اگر قبل از ۴ ماهگی متوجه ناهنجاری در جنین شود می‌تواند جنین خود را سقط کند.  
 
معیار صدور مجوز سقط درمانی ناهنجاری‌های جنین و احراز بیماری جنین که منجر به حرج مادر ‌خواهد شد است. این امر با تشخیص متخصصان ذی‌ربط و تأیید سازمان پزشکی قانونی انجام می‌پذیرد. با توجه به ماده واحده قانون سقط درمانی، در مواردی که بیماری جنین به واسطه عقب افتادگی یا ناقص‌الخلقه بودن موجب حرج مادر باشد با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و تأیید پزشکی قانونی البته در محدوده زمانی ۴ ماهگی بارداری، امکان صدور مجوز سقط درمانی بر مبنای درخواست مادر، وجود خواهد داشت.
 
اما دراین بین توسل به این روش برای رهایی از جنینهای ناقص الخلقه  ویا ناخواسته  واقدام به سقط  آن دراستان ایلام رو به رشد گزارش شده و اخیرا اخبار نگران کننده ای درخصوص افزایش پدیده سقط درمانی در استان کوچک ایلام به گوش می رسداین درحالیست که بعلت شرایط فرهنگی خاص  وپایبندیهای شدید مردمان این استان به سنتها وقوانین عرفی،ازدیرباز توسل به این روش دربین آنان پدیده ای مذموم به حساب آمده است.
 
مدیرکل پزشکی قانونی ایلام، از افزایش مراجعین متقاضی سقط درمانی به پزشکی قانونی استان در چند ماهه‌ی اخیر خبر داده است .
 
دکتر «ساسان روندی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ، اظهارداشته است : در چند ماهه گذشته امسال تعداد 47 متقاضی سقط درمانی به پزشکی قانونی استان مراجعه كردند که از این تعداد 26 مورد در ردیف اندیکاسیون‌های سقط درمانی قرارگرفته و براي آن‌ها مجوز سقط صادرشده است.
 
وی با بیان اینکه در مدت مشابه سال گذشته از تعداد 15 متقاضی سقط درمانی به این دستگاه برای 13 نفر از این متقاضیان مجوز سقط صادرشده است،ادامه داد: يكي از مهم‌ترین شروط صدور مجوز سقط درماني در پزشكي قانوني سن بارداري است كه بر اساس قانون بايد قبل از چهارماهگی (ولوج روح در جنين) و يا پيش از 19 هفتگي بر اساس سونوگرافی‌های معتبر دوره‌ای باشد.
 
مدیرکل پزشکی قانونی ایلام تصریح کرد: موارد ديگر يعني وجود ناهنجاري در جنين كه موجب حرج مادر شود و يا بيماري مادر كه ادامه بارداري را براي او با خطر جاني توأم می‌سازد، موردبررسی قرار می‌گیرد.
 
وی با تأکید بر اینکه همه ناهنجاری‌های جنيني موجب صدور مجوز سقط درماني نمی‌شود، اضافه کرد: تنها ناهنجاری‌هایی كه موجب حرج مادر باشد و اين موضوع به تأييد سه پزشك متخصص و معتمد برسد، يكي از شروط صدور مجوز سقط‌درماني خواهد بود.
 
صرفنظر از دلایل روانی توسل به این روش برای رهایی از جنین های دارای مشکل حاد که قانون سقط آن را تجویز کرده است ،پرداختن به دلایل پزشکی وقوع چنین ناهنجاریهایی بسیار مهمتر است که می طلبد توصیه های علمی قبل از بارداری ومراقبتهای پزشکی لازم دراین زمینه در جامعه روستایی وشهری استان بیشتر  مورد توجه قرار گیرد،چرا که رشد پدیده سقط درمانی ویا تولد نوزادهای ناقص الخلقه با سیاستهای فعلی افزایش جمعیت در کشور همخوانی ندارد.
 
با این وجود، آمارهای اعلام شده توسط مرجع صدور مجوز سقط درمانی از افزایش توسل به این پدیده در استان کوچک ایلام حکایت دارد ،می طلبد که مسئولین وکارشناسان  حوزه بهداشت ودرمان به جد به بررسی جنبه های روانی وعلمی رشد این پدیده در استان بپردازند تا قبل از رشد چشمگیر آن نسبت به شناسایی دلایل علمی وروانی ظهور این پدیده و قطع ریشه هایی چرایی توسل به آن چاره اندیشی نمایند.
منبع: تابناک
نظرات بینندگان