arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۹۸۱۶
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۷ - ۰۸ آذر ۱۳۹۴

توضیح معاون وزیر علوم درباره « 5+1 دانشگاه»

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به دشواری‌های تداوم شتاب علمی کشور، گفت: افتخار می‌کنیم که می‌توانیم در همان افق 1404 به رتبه برتر و اول منطقه نائل شویم و امیدواریم سازوکارهای لازم جهت تحقق این هدف مهم برای دانشگاه‌ها تأمین شود که دو سازوکار اصلی ایجاد عزم و اراده جدی و ملی و دیگری رساندن سهم بودجه پژوهشی به چهار درصد از بودجه ملی است.

دکتر محمد روشن در آیین تکریم سرپرست پیشین و معارفه رییس جدید دانشگاه شهید چمران اهواز با تبریک هفته بسیج به همه بسیجیان که در زمان جنگ حماسه‌های پرشوری آفریدند ، اظهار امیدواری کرد که بتوانیم به‌خوبی بسیج، این میراث امام راحل (ره) را پاسداری و صیانت کنیم تا بتواند به اهداف و مأموریت‌های خود که همان صیانت از کیان انقلاب اسلامی است، بپردازد.

وی با بیان این‌که دانشگاه‌ها با توجه به وضعیت قبلی و از سوی دیگر وظیفه آموزش و پژوهش خود، با شیب مناسبی از نظر رشد علمی پیش رفته‌اند، ضمن ابراز امیداوری از اینکه این شتاب علمی همچنان استمرار داشته باشد، افزود: کشور ما روزی در جایگاه‌های مختلف علمی در جهان رتبه‌های دو رقمی و در برخی موارد سه رقمی را کسب کرده است. طبیعی است که وقتی در این عرصه شتاب می‌گیریم می‌توان به سرعت مراحلی را پشت سر گذاشت و توفیق‌هایی را به‌دست آورد اما هر چه این شتاب بیشتر شود رقبای سخت‌تری نیز پیش رو خواهیم داشت که پشت سر گذاشتن آن‌ها بسیار سخت است.

وی با بیان این‌که برای دستیابی به این هدف سازوکارهای مختلفی باید بکار گرفته شود، نخستین سازوکار لازم را ایجاد یک عزم ملی و جدی و اراده قوی در دانشگاهیان عنوان کرد و با ابراز خرسندی از این‌ که البته این عزم و اراده در جامعه دانشگاهی وجود دارد، گفت: دومین نیاز اساسی اعتبارات و بودجه‌هایی است که برای تحقق این هدف لازم است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با اشاره به اینکه سرجمع همه بودجه‌های پژوهشی کشور 0.47 درصد بودجه کشور است و هنوز حتی نیم درصد از بودجه کشور به حوزه پژوهش اختصاص نیافته است، تصریح کرد: این بودجه تنها بودجه وزارت علوم نیست بلکه مجموع همه اعتباراتی است که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت پژوهشی وزارت علوم، آموزش و پرورش و دیگر نهادها و دستگاه‌های اجرایی که کار پژوهشی انجام می‌دهند، به این حوزه اختصاص داده شده است و به 0.47 درصد از بوجه کل کشور رسیده است در حالی که هدفگذاری این حوزه رسیدن به چهار درصد از بودجه ملی کشور برای پژوهش است. اگر قرار است آموزش عالی به آن هدف اصلی خود برسد باید یک عزم و اراده ملی در کنار آن قرار بگیرد و بتواند سازوکارهای مادی را فراهم کند.

دکتر روشن همچنین با اشاره به موقعیت و حوزه اثر دانشگاه شهید چمران اهواز این دانشگاه را با توجه به موقعیت آن یکی از دانشگاه‌هایی دانست که همیشه هدف نظام آموزش عالی کشور بوده و آموزش عالی به آن امید بسته است و گفت: خوشبختانه دانشگاه شهید چمران، دانشگاه زایایی بوده که حداقل 5+1 دانشگاه از آن به ظرفیت نظام آموزش عالی کشور اضافه شده است.

وی در توضیح علت بیان 5+1 دانشگاه، بیان کرد: در واقع از همه دانشگاه‌های کشور یک دانشگاه علوم پزشکی منتزع شده است، اما خوشبختانه این دانشگاه علاوه بر آن پنج دانشگاه دیگر را تربیت و مستقل کرد که آن‌ها هم به راه خود ادامه می‌دهند. از این نظر کمتر استانی در کشور وجود دارد که دانشگاه مادر آن دانشگاه‌پرور هم باشد که دانشگاه شهید چمران دارای این ویژگی بوده است.

دکترروشن با بیان این‌که "العبد یدبر و الله یقدر" تصریح کرد: ما تدبیر کردیم اما تدبیر ما به گونه‌ای دیگر تقدیر شد‎؛ ما انسان‌هایی تکلیف‌مدار هستیم که در نهایت امر خود را به خداوند واگذار می‌کنیم. اکنون هم در این مرحله تفویض هستیم که لازم است به برادر ارجمند دکتر رعایایی که در این مدت مسئولیت دانشگاه شهید چمران را بر عهده داشتند، خسته نباشید عرض کنم.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با اذعان بر این‌که دکتر رعایایی هنگامی که از مرز دانشگاه صیانت کرد تصورش از این اقدام دفاع از حیثیت دانشگاهیان بوده است، این طرز نگاه و عمل را شایسته تکریم و تقدیر دانست و افزود: این چیزی است که در رزومه دکتر رعایایی برای همیشه ثبت خواهد شد؛ همچنین استقامت و پایداری در انجام امور و عدم تزلزل در اراده وی تا روز آخر از بهترین یادگارهای ایشان است اما به هر صورت تقدیر این‌گونه رقم خورد که در این دوی امدادی کار به برادر دیگری سپرده شود.

دکترروشن همچنین با بازخوانی پیشینه دکتر خواجه و سابقه وی در ریاست دانشگاه‌های دولتی، آزاد و غیردولتی، تصریح کرد: فکر می‌کنم داشتن چنین پیشینه‌ای علاوه بر امتیازات علمی دکتر خواجه این توفیق را به ایشان می‌دهد که دانشگاه باز هم بتواند یک گام به جلو پیش برود؛ مسئولان پیشین، دانشگاه شهید چمران را تا آنجا پیش بردند که امروز می‌توان به وجود این دانشگاه افتخار کرد البته این دانشگاه همیشه از زمان جندی شاپور تاکنون منشأ افتخار بوده است ولی باید این روند را افتخارآمیزتر ادامه دهد.

براساس گزارش وزارت علوم، وی همچنین با آرزوی سلامت و توفیق بیشتر برای دکتر رعایایی، برای دکتر خواجه که این مسئولیت را قبول کردند نیز از خداوند منان آرزوی توفیق کرد که بتواند کارهای بنیادین را در دانشگاه رقم بزند و با بیان این‌که یکی از نعمت‌های دانشگاه شهید چمران برخورداری از وجود و حضور حجت‌الاسلام والمسلمین شفیعی است، افزود: ایشان از جمله کسانی است که همواره معین دانشگاه بوده است و هیچ‌گاه نظرات، نوع نگاه و پیگیری‌های وی نه تنها مانع فعالیت‌های دانشگاه نبوده بلکه به ارتقای دانشگاه نیز یاری رسانده است که امیدوارم ایشان هم مانند همیشه همه تلاش خود را به کار گیرند تا فرد جدید از توفیقات بیشتری برخوردار باشد.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان