arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۰۴۷۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۱ - ۱۲ آذر ۱۳۹۴

محله قدیمی جوانشیر را دریابید

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جوانشیر نام محله ای قدیمی در شهر کرمانشاه است که خاطرات کودکی بسیاری از کرمانشاهیان در کوچه پس کوچه های فرسوده اش جای گرفته و اکنون با چالش های شهری و اجتماعی ناشی از فرسودگی بافت قدیمی مواجه شده است.

این منطقه که هنوز بوی مدرنیته نگرفته دارای مساجدی با قدمتی کهن و خانه هایی قدیمی است که برخی از آنها به ثبت ملی رسیده و برخی دیگر آنقدر فرسوده شده که توسط صاحبانش ترک شده و اکنون متروک مانده است.
جوانشیر و محله هایی این چنینی که بخش وسیعی از آن را بافت قدیمی تشکیل می دهند دارای کوچه هایی باریک و کم عرض است که به دلیل مشکل تردد و عبور و مرور وسایل نقلیه به استراحتگاهی برای معتادان تبدیل می شود.
برخی از ساکنان منطقه جوانشیر با خبرنگار ایرنا تماس گرفته تا پاره ای از مشکلات محله خود را به گوش مسئولان برسانند که در ادامه به بخشی از این مشکلات اشاره می کنیم.

**کوچه های باریک و کم عرض جوانشیر
یکی از ساکنان محله جوانشیر کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بخش گسترده ای از بافت فرسوده در منطقه جوانشیر مابین خیابان مدرس تا چهار راه اجاق و همچنین خیابان جوانشیر تا چهار راه جوانشیر قرار گرفته است.
حمید رامین ادامه داد: واحدهای مسکونی این منطقه فرسوده است و ساخت برخی از آنها به بیش از100 سال می رسد به گونه ای که برخی از این واحدها تخریب شده و پایگاهی برای تجمع معتادان، زورگیران و حتی سارقان شده است.
به گفته وی، وجود چنین مشکلاتی امنیت و کیفیت منطقه را به شدت پایین آورده و کوچه های باریک و غیرقابل عبور این محله مانع از گشت خودروهای ماموران نیروی انتظامی می شود.
رامین اظهار کرد: در برخی از مواقع که با آتش سوزی و یا حوادث طبیعی مواجه می شویم کوچه های صعب العبور مانع از آمدن اورژانس، دستگاه های خدمات رسان و خودروهای آتش نشانی می شود و اهالی باید به تنهایی به رفع این مشکلات برآیند.
این شهروند کرمانشاهی ادامه داد: چندین بار به ارگان های مربوطه مراجعه کرده ام و خواسته ایم که برای نوسازی بافت فرسوده این منطقه اقدامی انجام شود که تاکنون برنامه ای در نظر گرفته نشده است.
وی تصریح کرد: انگار این محله که در مرکز شهر نیز واقع شده در نقطه کور مسئولان قرار گرفته و تنها دلیل مسئولان برای کم توجهی و خدمت رسانی به آن دست آویز کردن بافت تاریخی است.
به گفته وی، میزان آثار تاریخی و باستانی در جوانشیر آنقدر نیست که اهالی آن از خدمات شهری، اجتماعی و فرهنگی محروم بمانند.

** تجمع زباله های ساختمانی
یکی دیگر از ساکنان این محله در گفت و گو با ایرنا به کم توجهی برخی از ساکنان اشاره کرد و تصریح کرد: به دلیل رعایت نکردن برخی از اهالی محله، مخازن زباله و اطراف آن به محلی برای تجمع انبوهی از زباله و یا گاه نخاله های ساختمانی تبدیل می شود وعاملی برای تجمع حیوانات موذی نظیر موش و حتی عقرب می شود.
لیلا - م به کوچه های تاریک و باریک در این محله اشاره کرد و ادامه داد: اکثر این کوچه ها از کم ترین روشنایی نیز بی بهره اند و تنها با نصب تعدادی لامپ و روشنایی، امنیت در این کوچه ها برقرار نخواهد شد.
به گفته این دختر دانشجو، بانوان ساکن در این محله در ساعات خلوت روز و شب نمی توانند به تنهایی در کوچه های تاریک و باریک جوانشیر تردد کنند و یا از منزل خارج شوند و حتی زورگیری از مردان نیز در این منطقه دیده شده است.

** محرومیت جوانشیر از بوستانی کودکانه
به گفته یکی دیگر از ساکنان این محله، جوانشیر از داشتن بوستان و محلی برای بازی های شاد کودکانه محروم مانده است و خواهان برقراری حقوق شهروندی همانند سایر نقاط کرمانشاه است.
امیر محسنی افزود: خوشبختانه کوچه ها و خیابان های این منطقه از آسفالت مناسبی برخوردار است و خیابان آن همواره توسط ماموران شهرداری نظافت می شود.

** از نظارت انتظامی در بافت های فرسوده غافل نیستیم
معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نه تنها جوانشیر بلکه برخی از محله های قدیمی کرمانشاه با گستره ای وسیع از بافت فرسوده مواجه اند و بی شک نیروی انتظامی در چنین مناطقی کوتاهی نکرده و همانند سایر نقاط شهر نیز در این محلات حضور داشته و خواهد شد.
سرهنگ محمدرضا آمویی ادامه داد: ناگفته نماند هر محله ای که از کوچه های فراخ و قابل تردد برخوردار باشد برای گشت های منظم خودروها و موتورسیکلت های نیروی انتظامی از کارآیی بهتری برخوردار است.
وی ادامه داد: برای سرکشی و برقراری امنیت در بسیاری از مناطق فرسوده به دلیل ناهموار بودن کوچه ها، به ناچار از گشت های پیاده و در نهایت از موتورسیکلت استفاده می کنیم.
آمویی اظهار کرد: مسئولان مربوطه شهرداری و فرمانداری می توانند به نوعی امتیازاتی برای تغییر کاربری و نوسازی این بافت ها در نظر گیرند.
آمویی ادامه داد: از شش ماه گذشته تاکنون که در این سمت منصوب شده ام گزارشی از آسیب های اجتماعی در محله جوانشیر به دست ما نرسیده است.

**ایجاد دفاتر تسهیل گری نوسازی بافت فرسوده
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از وجود برنامه ای برای نوسازی بافت فرسوده با جذب مشارکت های مردمی خبر داد.
جبار گوهری ادامه داد: دفاتر تسهیل گری نوسازی بافت فرسوده برای ساماندهی این مناطق در دست راه اندازی است که در صورت اختصاص اعتبار کافی این هدف محقق می شود.
وی با تاکید براینکه گام نخست احداث این دفاتر پایان یافته تصریح کرد: انجام مطالعات، تعیین مناطقی که نیاز به نوسازی دارند، گونه بندی و نیازسنجی های لازم انجام گرفته و احداث دفاتر تسهیل گری در مناطقی مانند جعفرآباد، شریعتی، جوانشیر، شهیاد و بافت مرکزی شهر در اولویت قرار دارد.
به گفته این عضو شورای اسلامی شهر کرمانشاه اظهار کرد: وجود این دفاتر در درازمدت اثرات بسیاری در افزایش ضریب امنیت جانی و آرامش شهروندان ایجاد خواهد کرد.
گفتنی است، لایحه این دفاتر به شورا ارسال شد و مورد موافقت قرار گرفت و مقرر شد مدیریت این دفاتر از طریق برگزاری فراخوان به مشاورین دارای صلاحیت واگذار شود.
بازسازی، افزایش ضریب ایمنی حیات، ارتقا کیفیت سیما و منظر شهری و در مجموع ارتقا کیفیت زندگی در بافت فرسوده با مشورت اهالی بافت از جمله اهداف این دفاتر است.
بیش از یک هزارو 200 هکتار بافت فرسوده در شهر900 هزار نفری کرمانشاه وجود دارد.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان