arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۱۲۶۵
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۵ - ۱۶ آذر ۱۳۹۴

تدارک کره شمالی برای آزمایش هسته‌ای "بلوف" است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس یک گروه بین‌المللی نظارت بر ممنوعیت آزمایش‌های هسته‌ای امروز(دوشنبه) اعلام کرد، افزایش فعالیت‌ها در سایت مخصوص آزمایش هسته‌ای کره شمالی بیشتر از آن که تدارک برای یک آزمایش هسته‌ای دیگر باشد یک اقدام نمایشی و بلوف است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، گروه موسوم به "38 North " که یک پروژه مربوط به کره شمالی در دانشگاه جان هاپکینز در شهر واشنگتن است اعلام کرده که بر اساس تصاویر ماهواره‌ای جدید، کره شمالی در حال ساخت یک تونل مخصوص آزمایش هسته‌ای جدید در تاسیسات پونگیه-ری واقع در سواحل شرقی این کشور است، جایی که قبل از این سه بار در آن آزمایش هسته‌ای انجام داده بود.

لاسینا زربو، رئیس سازمان معاهده جامع ممنوعیت آزمایش‌های هسته‌ای(CTBTO) به رویترز اظهار کرد: من باور دارم که تونل چهارمی که کره شمالی مخصوص آزمایش هسته‌ای حفر کرده بیشتر یک بلوف و اقدام نمایشی است تا با استفاده از آن جامعه بین المللی را به منظور از سرگیری مذاکرات با آنها تحت فشار قرار دهد.

کره شمالی از سال 2006 تا کنون سه بار آزمایش هسته‌ای زیرزمینی با استفاده از تونل انجام داده است.

آخرین بار کره شمالی در سال 2013 دست به آزمایش هسته‌ای زد که این اقدام محکومیت‌های بین‌المللی علیه این کشور از جمله از جانب چین که حامی دیپلماتیک اصلی این کشور است را در پی داشت.

جفری لوییس، نویسنده گزارش گروه 38 North اظهار کرد، با وجود آن که حفر تونل جدید نشان از تدارک کره شمالی برای آزمایش هسته‌ای دارد اما زمان انجام چنین آزمایشی بیشتر از فاکتورهای فنی به فاکتورهای سیاسی بستگی دارد.

زربو ادامه داد: توافق کره شمالی با کره جنوبی در ماه اوت به منظور فعالیت به سمت کاهش تنشها در بهبود روابط همچنین به معنی این است که احتمال چندانی برای آزمایش هسته‌ای کره شمالی وجود ندارد.

وی خاطر نشان کرد: کسی نمی تواند در زمانی که کره شمالی وارد مذاکراتی با برادرانش در کره جنوبی شده پیش بینی یک آزمایش هسته‌ای جدید از سوی کره شمالی را کند.

وی افزود: در قرن بیست و یکم مقامهای کره شمالی تنها کسانی هستند که اقدام به انجام آزمایش هسته‌ای کرده‌اند. در قرن بیست و یکم جهان به حدی از تمدن رسیده که دیگر کسی چنین آزمایشهایی را ادامه نمی دهد.

از سال 1996 تا کنون بیش از 160 کشور معاهده جامع ممنوعیت آزمایش هسته‌ای را تصویب کرده‌اند.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان