arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۴۰۲۰
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۰۸ - ۰۱ دی ۱۳۹۴

بیشتر شورشیان سوری با داعش همفکر هستند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه «گاردین» درمقاله ای نوشت: مرکز «مذهب وژئوپولتیک» لندن می گوید که بیش ازنیمی ازشورشیان مخالف «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه با دیدگاه های داعش همفکرهستند.
مرکز مذهب وژئوپولتیک لندن توسط بنیاد «تونی بلر» نخست وزیر پیشین انگلیس اداره می شود.
 
روزنامه «گاردین» درادامه آورده است: این اندیشکده برجسته می گوید اگر داعش شکست داده شود دست کم 65 هزار پیکارجوی جهادی می توانند این خلاء را پر کنند.
 
«مرکز مذهب و ژئوپولتیک» می گوید: تلاش ها برای نابودی داعش درسوریه وعراق به تهدید ناشی از گروه های جهادی درجهان پایان نمی دهد، زیرا دیدگاه های افراطی داعش در میان تمام جناح های شورشی سوریه مشترک است.
 
نتایج این تحقیقات نشان می دهد که دست کم 15 گروه شبه نظامی، شامل حدود 65 هزار جنگجو، قادرند هرگونه خلاء ناشی ازشکست داعش در سوریه و عراق به دست ائتلاف به رهبری آمریکا را پر کنند.
 
این گزارش می افزاید، حدود 60 درصد جنگجویان در جناح های شورشی در سوریه ایدئولوژی مذهبی و سیاسی مشابه این گروه تروریستی دارند.
 
نویسنده گزارش می گوید «غرب با معطوف کردن تمام توجه اش به داعش، خود را دربرابر خطر یک شکست استراتژیک قرارمی دهد. شکست نظامی این گروه نقطه پایانی برجهادی گری درجهان نخواهد گذاشت. ما نمی توانیم یک ایدئولوژی را با بمب ازبین ببریم، ولی جنگ ما یک جنگ ایدئولوژیک است.»
 
این گزارش پس از آن منتشر می شود که سازمان ملل متحد بر سر قطعنامه ای به توافق رسید که آغاز فوری مذاکرات رسمی بین رژیم «اسد» و اپوزیسیون میانه رو در آغاز ماه ژانویه را مورد حمایت قرار می دهد.
 
اما «مرکز مذهب و ژئوپولتیک» هشدار می دهد که گروه های افراطی چون «جبهه النصره» – گروه وابسته به «القاعده» – و«احرار الشام»، اگر به چالش کشیده نشوند افراط گری را تقویت کنند.
دراین پژوهش آمده است: «اگر داعش شکست داده شود، دست کم 65 هزار جنگجوی متعلق به دیگر گروه های سلفی جهادی هستند که آماده اند جای داعش را بگیرند.»
 
مطالعه این مرکز تصریح کرده است که «بزرگترین خطر پیش روی جامعه بین المللی گروه هایی هستند که ایدئولوژی مشترکی با داعش دارند، اما درمبارزه برای شکست این گروه مورد بی توجهی قرار می گیرند.»
 
این اندیشکده تاکید دارد «هرچند تلاش های نظامی علیه داعش ضرورت دارد، ولی سیاستگذاران باید این را درک کنند که شکست داعش پایان تهدید جهادی گری سلفی نیست، مگر آن که با شکست فکری ومذهبی ایدئولوژی مهلکی همراه باشد که به آن تحرک می بخشد.»
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان