arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۴۰۸۷
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۳ - ۰۱ دی ۱۳۹۴

ارفاق آمریکا به عمان در گزارش قاچاق انسان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی نوشته است که دولت باراک اوباما در یک گزارش سالانه، به خاطر ملاحظات استراتژیک، ارزیابی منصفانه‌ای از اوضاع قاچاق انسان در عمان انجام نداده است.
 
وزارت امور خارجه آمریکا روز ۲۷ ژوئیه (پنجم مرداد) امسال گزارش سالانه خود درباره قاچاق انسان در جهان را منتشر کرد. این گزارش وضعیت کشور‌ها در زمینه مبارزه با قاچاق انسان به منظور بهره کشی تجاری و جنسی را بررسی می‌کند.
 
در این گزارش مفصل، کشور‌ها در سه گروه تقسیم بندی می‌شوند. کشورهایی مانند ایران که در گروه سوم هستند متهم‌اند که برای مبارزه با قاچاق انسان و حمایت از قربانیان آن کاری نمی‌کنند.
 
رویترز می‌گوید مقامات میانی وزارت امورخارجه قصد داشتند امسال عمان را که در گروه دوم بوده، به رده «فهرست کشورهای تحت نظر گروه دوم» تنزل دهند، اما مشاوران ارشد جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، «به طور بسیار نامعمولی» مداخله می‌کنند و جلوی این کار را می‌گیرند.
 
این خبرگزاری گزارش خود را براساس اظهارات مقام های آمریکایی که از آنها نام نبرده تنظیم کرده است.
 
رویترز می‌گوید دولت عمان پیش از انتشار گزارش رسما به دولت باراک اوباما اعتراض کرده بود.
 
گزارش در حالی آماده شده بود که مذاکرات هسته‌ای ایران وقدرت‌های بزرگ در مراحل نهایی قرار داشت.
 
سلطان قابوس، پادشاه عمان، در مذاکرات هسته‌ای ایران نقش فعالی داشت به طوری که پیش از به قدرت رسیدن حسن روحانی، مسقط میزبان گفتگوهای محرمانه آمریکا و ایران برای از سرگیری گفتگوهای اتمی بود.
 
عمان همچنین در نوامبر سال ۲۰۱۴ میزبان مذاکرات حساس وزرای امور خارجه ایران و آمریکا بود.
 
وزارت امور خارجه آمریکا از اظهار نظر درباره رده بندی عمان خودداری کرده اما به رویترز گفته است: «گزارش تا آنجایی که امکان دارد دقیق و منصفانه بوده است.»
 
این گزارش حدود دو هفته پس از اعلان خبر توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های بزرگ منتشر شد.
 
وزیر امور خارجه آمریکا در روز انتشار گزارش اعلام کرده بود: «هدف این گزارش ملامت و سرزنش کردن کسی نیست. هدف روشنگری، شور و شوق بخشیدن و مهم‌تر از آن توانمندی انسان هاست. ما با انتشار این گزارش می‌خواهیم ماهیت کامل و ابعاد یک صنعت ۱۵۰ میلیارد دلاری را افشا کنیم.»
 
در این گزارش آمده که ایران یک کشور مبدا و مقصد قاچاق انسان از جمله برای روسپیگری و کار اجباری است.
 
پیش‌تر منتقدان ارزیابی وزارت امور خارجه آمریکا درباره عملکرد کوبا و مالزی در عرصه قاچاق انسان را به چالش کشیده بودند. آمریکا امسال با ارتقای یک مرحله‌ای کوبا، این کشور را از قعر جدول خارج کرد.
 
منتقدان می‌گویند آمریکا به امید بستن قرارداد تجارت آزاد با کشورهای شرق آسیا، به مالزی هم تخفیف‌هایی در گزارش قاچاق انسان داده است.
 
دولت باراک اوباما می‌گوید مبارزه با قاچاق انسان یکی از اولویت‌های سیاست خارجی آمریکاست، این اولویت اما به باور منتقدان در مواردی چون کوبا، مالزی و حالا عمان می‌تواند تحت الشعاع اولویت‌های کلان و استراتژیک دیگر قرار گیرد.
منبع: بی بی سی
نظرات بینندگان