arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۶۴۹۰
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۴ - ۱۶ دی ۱۳۹۴

چطور تراز تجاری ایران مثبت شد؟

باید به این نکته توجه کرد که وضعیت اقتصاد بین الملل در حال حاضر وضعیت رکودی است و این عامل بر کاهش صادرات کشور بی تاثیر نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 قائم مقام سازمان توسعه تجارت ایران گفت: وضعیت اقتصاد بین الملل در حال حاضر رکودی است و این عامل بر کاهش صادرات کشور بی تاثیر نیست.

به گزارش «انتخاب»، محمدصادق ضیایی بیگدلی ، قائم مقام سازمان توسعه تجارت  ایران، در گفت وگوی با برنامه روزآمد شبکه 5 سیما با اشاره به مسائل ساختاری در حوزه تجارت بین الملل ایران اعلام کرد: قرارداد تعرفه ترجیحی با کشور ترکیه گامی رو به جلو و تجربه ای جدید برای حل مسائل ساختاری و بنیادی در عرصه تجارت بین الملل ایران بود.

 قائم مقام سازمان توسعه تجارت جهانی ایران، در پاسخ به چرایی کاهش صادرات و افزایش واردات در ایران گفت: تجربه اقتصادهای جهان نشان می دهند لزوماً افزایش واردات نکته منفی نیست چرا که افزایش صادرات در پی افزایش واردات است.  بعلاوه کاهش واردات به مثابه وضعیت رکود در کشور و کاهش تقاضا است.

وی افزود: باید به این نکته توجه کرد که وضعیت اقتصاد بین الملل در حال حاضر وضعیت رکودی است و این عامل بر کاهش صادرات کشور بی تاثیر نیست.

ضیایی بیگدلی در خصوص بازبینی شاخص های  ارزیابی وضعیت تجارت ایران تصریح کرد:  شاخص های موجود برای بررسی وضعیت تجارت کشور، صرفاً تراز تجاری نیست،  بلکه در قواعد بین الملل برای بررسی وضعیت تجاری کشورها از نسبت ارزش تجارت کشور بر تولید ناخالص داخلی استفاده می شود.

 وی با اشاره به اهمیت گفتمان سازی صحیح تجاری  به جای توجه به تراز تجاری یادآور شد: اگرچه درکوتاه مدت به دلیل ایجاد رکود در بازار جهانی شاهد کاهش صادرات کشور هستیم، اما در یک دیدگاه بلند مدت و طولانی مدت نبود قرارداد های مناسب تجاری با کشورهای هدف صادراتی که شامل قراردادهای تعرفه ترجیحی و قرارداد تجارت آزاد بر صادرات کشور اثر گذار خواهد بود.

وی در ادامه افزود: ترکیه به عنوان تجربه ای موفق در حوزه قراردادهای تجاری است که می بایست برای سنجش عملکرد این قرارداد،  تراز کل تجاری مورد بررسی قرار گیرد.

مسئول مذاکرات الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی گفت: قرارداد اخیر که با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در تهران منعقد شد، از جمله اقدامات ساختاری و بنیادی در جهت توسعه تجارت کشورمان با بازار بالقوه کشورهای این اتحادیه اقتصادی است.

 ضیایی بیگدلی درپاسخ به سوالی در مورد چرایی طولانی شدن فرآیند الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی گفت: از یکسو تردیدها داخلی از زمان پذیرفتن شدن ایران به عنوان عضو ناظر و از سوی دیگر وجود تحریم های ظالمانه  از سوی کشورهای غربی بر بر طولانی شدن فرآیند الحاق اثر گذار بوده است.

وی در نهایت با اشاره به حل موضوع هسته و تاثیر آن بر تسهیل روند الحاق ایران عنوان کرد: امیدواریم با توجه به حل موضوع هسته ایران و اجرایی شدن برجام، الحاق ایران به این سازمان، که با ممانعت برخی کشورهای غربی به منظور منزوی کردن ایران بود، به زودی صورت گیرد.
نظرات بینندگان