arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۵۰۹۴۲
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۰۸ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۴

مطالبه قانونی و به حق مردم در آستانه انتخابات

برنامه عملی قابل اجرا، و ذبح مطامع شخصی در جهت مرتفع کردن مشکلات مردم مجلس بزرگترین نماد و جلوه مردم سالاری در جمهوری اسلامی محسوب می گردد و در اهمیت آن همین بس که حضرت امام خمینی (ره) مجلس را «عصاره فضایل ملت» و فراهم آمده از «الله اکبرهای مردم» می دانستند و برابر آموزه امام مجلس در «راس امور» می باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برنامه عملی قابل اجرا، و ذبح مطامع شخصی در جهت مرتفع کردن مشکلات مردم
مجلس بزرگترین نماد و جلوه مردم سالاری در جمهوری اسلامی محسوب می گردد و در اهمیت آن همین بس که حضرت امام خمینی (ره) مجلس را «عصاره فضایل ملت» و فراهم آمده از «الله اکبرهای مردم» می دانستند و برابر آموزه امام مجلس در «راس امور» می باشد.

به گزارش انتخاب اجتماعی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی بهترین مرجع و جایگاه آگاهی یافتن از مشکلات و مطالبات مردم برای رئیس‌جمهور و اعضای دولت می‌باشند. ارائه نقطه نظرهای مردم به مسئولان توسط نمایندگان مجلس و انتقال واقعیت‌ها و مشکلات مردم ، در چارچوب ایفای وظایف نمایندگان است و «قانون گذاری و نظارت» دو مولفه اساسی برای مرتفع شدن مشکلات مردم در حوزه های داخلی و ایجاد عزت و اقتدار در گستره بین المللی است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌توانند فارغ از جناح‌بندیهای سیاسی، یار و یاور دولت در خدمت به مردم کشور باشند.

بنابراین، هدف نمایندگان مجلس تقویت دولت و ملت است. از این رو اختیارات قانونی نباید موجبات زیاده‌خواهی و سهم‌خواهی نماینده شود. ضرورت و اهمیت تعامل واقعی مجلس و دولت و تلاش جهت مرتفع شدن مشکلات مردم از مطالبات قانونی و به حق مردم است نه اینکه اختیارات نمایندگی مجلس محلی باشد برای امتیاز گیری شخصی و حزبی و پیش بردن مطامع شخصی.

هرچند در دوره های مختلف مجلس شورای اسلامی شاهد نمایندگانی از «جنس مردم و برای مردم» در مجلس حضور داشته اند و تمام همت و تلاش خود را در انجام وظایف نمایندگی مردم و پیشرفت همه جانبه کشور گذاشته اند که در پیشگاه خدا ماجور هستند، لیکن متاسفانه در این بین ناظر نمایندگانی هستیم که اختیاراتی قانونی که به مدد اعتماد ملت بدست آورده اند را بستری برای سوء استفاده در جهت مطامع شخصی کرده اند.

سرگرم کننده و در عین حال نومیدکننده است که مردم شاهد باشند نمایندگانشان به دلایل حزبی و شخصی یکدیگر را لجن مال می‌کنند. در صورتیکه این مطالبه به حق موکلانشان است که نمایندگانشان مسائل و مشکلاتی  را که ملت با آن مواجه مشخص کرده و در جهت حل آنها اقدام کنند
.  
مایوس کننده است نماینده محترم اختیار استفاده از وظیفه قانونی همچون «تحقيق و تفحص» یا اختیار «استیضاح وزیر» را دست مایه پیگیری اقدامات اقتصادی خود قرار دهد.

آیا وقت آن نرسیده است که در آستانه انتخابات 7 اسفند نخبگان نیز فهرستی از مهم‌ترین مسائلی که نامزدهای مجلس باید به آن بپردازند منتشر کنند و خواهان اعلام موضع احزاب و گروه‌های سیاسی، و حتی تک تک نمایندگان و نامزدهای محترم مجلس نسبت به آن‌ها شوند؟
آیا واقعا وقت آن نرسیده است از نامزدهای انتخابات مجلس، و احزاب و گروه‌های حامی آن‌ها در ایران بپرسیم، آقایان و خانم‌ها، اصلاح‌طلبان، اعتدال‌گرایان، اصولگرایان و مستقل ها؛ از هر قوم، زبان، دین و قشری که هستید:

مسائل اصلی کشور چیست و آن‌ها را چگونه تعریف می‌کنید؟

لیست کردن فهرست بلندبالای تکراری نظیر؛ بیکاری، تورم، رکود، رفع مشکلات محیط زیستی و غیره دیگر در دام کلی گویی افتادن و عوامانه است و نشانه شعارزدگی و تکرار مکررات سابق. این مطالبه به حق مردم است که تعریف دقیق و مشخص از این مسائل ارائه دهند و راهکارهای عملی قابل اجرا را به مردم منعکس کنند.

  نظریه خروج از رکود نمایندگان حاضر و نامزدهای محترم چیست و برای اشتغال‌زایی و مدیریت بحران بیکاری 4 تا 10 میلیون بیکار (به حساب محاسبات مختلف) چه راهکار عملی متقن ارائه می دهید؟آیا به نظیر اسلاف سابقتان به بیان کلیات؛ حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط و سیاستگزاری اشتغال زا بسنده می کنید؟

نمایندگان محترم و نامزدهای انتخابات دهم برای برای توسعه نامتوازن ایران و توسعه‌نیافتگی تعداد زیادی از استان‌های کشور، بالاخص در نواحی مرزی چه برنامه ای دارند؟ آیا باز هم تمام امکانات را برای پایتخت متمرکز خواهند کرد تا جوانان و پیران دیگر مناطق کشور به تهران یورش بیاورند و مشکلات تکراری بغض آور از آلودگی هوا گرفته تا آسیب های متعدد و رنگارنگ اجتماعی در شهر بیداد کند؟

آیا در این راستا به بیان کلیات «سیاست های محرومیت زدایی، فقر زدایی» اکتفا خواهند کرد یا با درایت و تدبیر و برنامه ریزی رویه عملی در راستای کاستن از عدم توازن ملی تلاش خواهند کرد؟  
پاسخ دادن به این سؤال به سطح بالاتری از توانایی نظری و شناخت میدانی و تدوین برنامه و سیاست نیاز دارد.

اما یک سوال دیگر، صادقانه پاسخ دهید:

چگونه چند برابر حقوق نمایندگی را صرف هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی می‌کنید؟چگونه وجدان بیدارتان آرام خواهد گرفت زمانیکه بین خود و خدای خود مورد قضاوت قرار می گیرید و اینکه در کسوت نمایندگی برای مردم حوزه انتخابیه و مردم صابر ایران چه خدماتی انجام داده اید؟ آیا مطامع شخصی را در جهت اهداف مردم ذبح کرده اید یا اخذ امتیازات شخصی را به مرتفع کردن جوانان و نوجوانان کشور ترجیح داده اید؟

نمایندگان حاضر و دوستان نامزد انتخابات! شعارها به گل نشسته‌اند، همه ظرفیت‌های پوپولیسم عیان شده است؛ مردم با چشمانی تیزبین انجام وظایف قانونی و رفع گرفتاریهای متعدد خود را مطالبه می کنند و در عصر ارتباطات و تکنولوژی و اطلاعات مردم سرزمینان فرهیخته تر از قبل به عمل نظاره می کنند و توجیه و شعار را بر نمی تابند. 

راستی به مدد تلاش و همت فرزندان غیور دیپلماسی ایران و مقاومت راسخ مردم سرزمینمان عصر پسابرجام و پساتحریم است، اما در عین حال عصر پسا منابع نیز هست. باکمبود منابع چه می‌کنید؟ خواهش می‌کنیم پاسخ خود را به "تکیه بر منابع و مشارکت مردمی"، محدود نکنید. جواب این پرسش تحلیل و اندیشه‌ورزی بیشتری طلب دارد.

افتخار دنیوی و اخروی نماینده در این است؛ که برای یک تمدن هفت هزارساله، افتخارات و ظرفیت های عظیم ملی و برای هشتاد میلیون جمعیت، مطامع شخصی را در جهت مرتفع کردن مشکلات مردم ذبح کرد.
نظرات بینندگان