arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۵۲۳۴۰
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۶ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۴

کاهش 7 درصدی جمعیت روستایی کشور

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: جمعیت روستایی ما از سال 83 تاکنون هفت درصد کاهش یافته و از سال 1335 تا 1393، 34 هزار روستا و آبادی تخلیه شده اند.

به گزارش ایسنا، منطقه کویر، سید ابوالفضل رضوی امروز شنبه 24 بهمن ماه در نشست مشورتی فرمانداران، تعدادی از بخشداران و دهیاران استان کرمان پیرامون استقرار واحدهای تولیدی در روستا اظهار کرد: حضور موفق استان کرمان در نمایشگاه کشوری روستا قابل تقدیر است.

وی با اشاره به اینکه اصل مشارکت را به عنوان یک اصل مهم و علمی همه قبول دارند افزود: ما چهار سند بالادستی برای سند مشارکت ارائه کرده ایم که عبارتند از؛ سخنان امام، قانون اساسی، سخنان رهبری در اقتصاد مقاومتی و یکی هم بحث علمی دنیا یعنی طرح مشارکت که مبنای طرح توسعه پایدار برای کشور است.

رضوی بیان کرد: نمونه زنده، بارز و تجربه شده مشارکت همین انتخابات هفتم اسفند پیش رو است و رهبری فرمودند شرکت در انتخابات یعنی نفس تازه به انقلاب، از این رو هیچ امری در انتخابات اتفاق نمی افتد مگر مشارکت و اراده مردم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: اگر مشارکت مردم نبود فرماندهان سپاه و ارتش توان مقابله با دنیا را نداشتند و مردم بودند که مشارکتی جنگ را اداره و سپاه و ارتش هم آن را سازماندهی و فرماندهی کردند.

اقتصاد و فرهنگ دغدغه امروز کشور

وی افزود: امروز همه مقامات کشور به این رسیده اند که دغدغه کشور امنیتی نیست بلکه اقتصادی و فرهنگی است تا جاییکه حتی فرمانده سپاه هم این را عنوان کرده است همچنین بیش از دوم سوم سخنان مقام معظم رهبری از سال 68 تاکنون در مورد کار و اقتصاد بوده است.

رضوی گفت: توسعه پایدار از نظر دانشگاه MIT امریکا اعتماد داشتن مردم به یکدیگر است، همچنین تبادل اطلاعات، احساس سهیم بودن در مساله اقتصادی، تعیین مدیریت و اینکه مردم به آنچه که می خواهد اتفاق بیفتد آگاهی داشته باشند.

وی سپس اظهار کرد: اگر دنبال توسعه پایدار هستیم هیچ طرحی عقلانی تر و علمی تر از مشارکت نیست، از این رو هدیه سفر ما به استان کرمان نیز اعتبارات استانی نیست بلکه اجرای 10 پروژه غیرمشارکتی است.

رضوی با بیان اینکه 99 و نه دهم درصد روستاهای ایران برق رسانی شده اند تصریح کرد: 70 درصد روستاهای کشور دارای جاده آسفالته هستند و 58 درصد گازرسانی شده اند اما جمعیت روستایی ما از سال 83 تاکنون هفت درصد کاهش یافته و از 33 درصد به 26 درصد رسیده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور یادآور شد: از سال 1335 تا 1393، 34 هزار روستا و آبادی تخلیه شده است، امروز تعداد کل روستاها و آبادی های کشور 63 هزار است و مهمترین مساله برای این اتفاق درآمد ناکافی، اشتغال نامناسب برای تحصیلکرده های روستایی، تبعیض بین خدمات روستایی و شهری و عدم حمایت فکری از روستائیان است.

وی با تاکد بر اینکه 59 درصد مشکل روستائیان اشتغال و اقتصاد است افزود: تعاونی در اسلام مورد ستایش و 220 هزار تعاونی در کشور تشکیل شده است اما نقش کاربری این تعداد واقعا دیده نمی شود و یکی از دلایل این امر این است که اکثرا خانوادگی تشکیل شده اند و نظارت و هزینه کرد نداشته اند در حالیکه این شرکت ها باید بر مبنای 25 خانوار باشد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تصریح کرد: اگر فرمانداران کمربندها را ببندند، هم دستگاه های اجرایی فعال می شوند و هم مردم پای کار هستند اما مادامی که اراده فرماندار بر این باشد که طرح مشارکتی جان نمی گیرد اقدامات ما هم آب در هاون کوبیدن است.

رضوی تاکید کرد: مساله بعدی این است که ما به دنبال امنیت پایدار در کشور هستیم و این حاصل نمی شود مگر در روستاها، بنابراین طبق گفته استاندار کرمان توسعه باید از روستا آغاز شود و به پایتخت برسد.

وی در بخش دیگری گفت: امروز دستور انتقال پایتخت از تهران را بیان کرده اند که اگر اجرایی شود به اندازه بودجه 25 سال کشور هزینه در بردارد،

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تاکید کرد: هر روستایی که طرح مشارکتی دارد هیچ نگرانی بابت زیرساخت های تولیدی آن نداشته باشد، اینترنت پرسرعت، برق، جاده و ... را تامین خواهیم کرد زیرا ما بنا داریم در جیب روستائیان پول بریزیم، امروز 70 درصد جمعیت تحت پوشش کمیته امداد کشور روستائی هستند و قصد ما این است این آمار را کاهش دهیم.

رضوی اظهار کرد: هر طرحی که استاندار به عنوان طرح دارای توجیه فنی و مالی تائید کند ما به تائید استاندار اکتفا می کنیم چراکه استاندار دلسوز است.

روستاهای استان کرمان جز روستاهای فقیر کشور

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در پایان خاطرنشان کرد: استان کرمان از حیث رتبه روستانشینی هشتم است، از لحاظ تعداد جمعیت روستایی ششم، از نظر تعداد روستا سوم، از نظر بی سوادی رتبه 15 کشور( 75 درصد جمعیت روستایی استان باسواد و 25 درصد بی سوادند)، در زمینه هزینه رتبه 28 کشور و از حیث درآمد رتبه 29 کشور است بنابراین روستاهای این استان جز روستاهای فقیر هستند و باید به داد مردم رسید و کاری کرد.
نظرات بینندگان